Reklama

Reklama

Na začátku filmu vidíme, jak se ve zdroji pitné vody probral znetvořený muž, ze kterého odpadávají kusy těla. Tohoto muže pak zabil autobus plný studentů místní střední školy. Na tu samou školu je toho dne dovezena pitná voda, která ale pochází ze zdroje, kde ležel nakažený muž. Nikdo nic neví, proto všichni vodu pijí. Toho dne také vrcholí přípravy na ples. John a Alex jsou dva kamarádi, kteří nepatří mezi populární osoby, a tak na ples nemají žádné partnerky. John je zamilovaný do dívky jménem Cassie, ale ta chodí s Marcem a ten je dosti majetnický. Alexovi se podaří v den plesu svést jednu dívku a dočká se orálního sexu, ale netuší, že je dívka nakažená neznámou nemocí z vody. John se stále snaží získat Cassie, nevypadá to však dobře, takže se nakonec rozhodne na ples nejít. Alex na ples chce, protože mu ona dívka slíbila, že se na plese možná ukáže. Alex tedy Johna přemluví a na ples jdou. Ples se ale změní v noční můru. Lidé, kteří se napili vody nebo punče, který je vyrobený z nakažené vody, začnou brzy zvracet krev a jeden po druhém umírají. V tu chvíli už školu obklíčili ozbrojení muži, kteří chtějí všechny pozabíjet, aby zabránili nákaze... (TV Prima)

(více)

Recenze (211)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než jednička, zatímco v ní byla prioritní měnící se psychika postav, tady jde jen o rozpad různých částí těl, hlavně ať to hodně krvácí, ale postavy jsou stejně připitomělé (holt puberťáci no) v obou částech filmu, jak v té první, která připomíná klasický teen film na téma maturitní ples, po hororu ani vidu ani slechu a jmenovat se to Prom, budu si myslet, že sleduju remake stejně nazvaného filmu, tak v té druhé, která už přechází na hororovou strunu plnou úchyláren, z nichž by měl radost i Martin z Lidské stonožky. Já si film každopádně pustila v jednu ráno na rychlý zálom, ale nakonec jsem nezalomila a vydržela do konce, protože mě to celé kupodivu dokázalo hodně slušně bavit. Úplný závěr mi navíc stejně jako Soderberghova Nákaza demonstroval nepříjemnou pravdu o tom, jak snadné je díky nezodpovědnosti lidstva k nějakému hnusnému viru dojít. A když si vezmu, že Westovo povídky ve VHS i ABCs of death patřily k nejslabším, je Cabin fever zatím jediným jeho dílem, kterému zvedám palec. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotný úvod byl velmi chytrým tahem jak fandy prvního dílu nalákat na lep. Stejný dojem jsem měl i při úvodní a závěrečné animaci, které se pánům tvůrcům skutečně povedly a zcela jistě patří k tomu nejlepšímu co je zde k vidění. Sice nejde o nic originálního, ale vyobrazení cesty, jak se nákaza dostala až do školy a posléze i dále bylo zábavné, trefné a dokonce i slušně zvládnuté po výtvarné stránce. Ani chvilku jsem se u ní nenudil a je jen škoda, že takových pasáží tam nebylo o něco víc. Zcela určitě by to zvedlo celkovou kvalitu tohoto snímku. Pak již přichází na scénu náš starý známý zástupce šerifa, který se rovněž chvilku objevil i v jedničce. Jeho hlášky patří ke zlatému hřebu večera a já toho blázna vážně žral. Jeho rozhovor s řidičem autobusu je prostě nezapomenutelný, stejně jako poslední věta nočního hlídače. Co se atmosféry týče je to však již o dost horší. Přestože se ve filmu objevila spousta krve, boláků, upadlých nehtů, zubů a zvratků, tak já se u těchto scén moc nebavil. Pokud tedy nepočítám scénu z bazénu, nebo močení do punče. Podobných špeků tu bylo docela dost a to je taky asi jediný důvod proč jsem to nevypnul už v polovině. Rovněž herecké výkony většiny aktérů jsou minimálně o dvě třídy horší, než tomu bylo u jejich předchůdců. Místy jsem si připadal, že se dívám spíš na nějakou teenagerskou komedii, než na horor. Nejsou zde sice žádní šampóni ani kdovíjaké krasavice, ale jejich tragický projev byl spíše k pláči nežli k smíchu. Tento film si určitě nepřidám k mým oblíbeným a bude hodně dlouho trvat, než si jej znovu pustím. Docela mě tak mrzí, že se tvůrcům nepodařilo ani z poloviny využít potenciál, který jim zanechal otevřený konec z jedničky. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten konec je strašný průšvih, protože budete mít pocit, že jste byli ochuzeni. Tohle je jen hra na diváka, který má být zhnusen, má se sem tam možná trochu bavit, ale v konečném důsledku zjistí, že mu film vlastně nic nepřinese. Do té doby je ale „Cabin Fever 2“ celkem snesitelný film, který je možná trochu hloupý, jednoduchý, očekávatelný, ale zábavnost mu místy prostě nechybí. Jen je to takový polotovar. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem očekával maso a toho se mi dostalo vrchovatě. Úvodní ( stejně jako závěrečné) animované titulky jsou luskusní, úvodní scéna filmu báječná. Voda, mlžný opar, les, zkvrvavená rozpadající se postava. Jasně, když vás sejme autobus, tak vás prostě odhodí kamsi stranou. Autobus ve filmu vám utrhá hlavu, ruce, nohy, vše promění v sekanou směs a vyplivne. Ruku na srdce: nečeká horrorový fanoušek právě tohle? Slušel by sestřih na hodinu, jelikož sladkobolné kecy o lásce, zamilovanosti a pod. jsou vážně únavné. Ovšem hudba je výborná snad i pro nepříznivce 80.let. Příprava na ples je vtipným videoklipem a snad za všechny kapely znějící ve filmu bych určitě vyzdvihnul RAMONES. Školní ples je rozkošným masakrem plným krvavých šavlí ( co si místo polibku navzájem vyzvracet krev do úst, drahá...) a rozpadajících se študáků. Maskéři se prostě vyřádili a jedna přistavená cisterna krve zřejmě nestačila. Je to blbé, ale vcelku zábavné. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Rothově jedničce jsem malinko nadsadil, když jsem hodnocení zaokrouhlil na ***, tady udělám opak. Nejlepší na celém / krátkém / bez dějovém / filmu byla úvodní a závěrečná animace. Zbytek kaše s otřesným nesympatickým obsazením. Komorní atmosféra byla přesunuta z lesa na střední školu s finálovou scénou na maturitním plese, kde každý vystřikoval na své protějšky litry krve. Btw. ta epidemická jednotka mariňáků musela mít nulové IQ. Pro fanoušky jedničky ale stojí za shlédnutí určitě i tohle. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Film bol v skutočnosti natočený už v roku 2007. Natáčalo sa v meste Wilmington v štáte Severná Karolína. (Jello Biafra)
  • Když Alex (Rusty Kelley) ve 29. minutě volá poprvé Johnovi (Noah Segan), má John na hodinách 7:13. Pak zavěsí. Leč Alex mu zavolá znova. John opět zvedá telefon, ale na hodinách je 7:12 a právě přeskakují na 7:13. (Terva)

Reklama

Reklama