Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (29)

plakát

Corpo celeste (2011) 

Cítím potřebu se tohoto filmu zastat a nabídnout trochu jinou optiku, kterou ho vnímat. Ústředním tématem určitě není církev, ale citlivá třináctiletá dívka, která se ocitá v pro ni neznámém prostředí. Než aby trávila čas doma s věčně hašteřivou sestrou, radši se vydává do ulic zaprášeného města, jehož šum pozoruje raději z odstupu z betonové střechy domu. Místem kontaktu s místní komunitou se jí stává hlavně kurz přípravy na biřmování; holčičce ze Švýcarska, pro kterou je důležitý spíše obsah než forma, je ale nutně cizí okázalý a hlučný způsob, kterým Italové jistě v dobrém úmyslu, ale - pravda - poněkud podle svého praktikují křesťanskou víru... Film pro mě po celou dobu neztrácel napětí; jednu hvězdu v hodnocení ale ztrácí za o pár minut přetažený konec. Asi to není pro každého, ale pokud se dokážete vyvarovat předpojatého zjednodušeného vnímání, nemůžu než doporučit.

plakát

Zápisky o skandálu (2006) 

Tohle jsem měla vyhlédnuté už dávno - a taky jsem měla jistou představu o tom, jak se to celé bude odvíjet. Taky proto mě trochu zarazilo, jak na konci filmaři naložili s postavou Judi Dench... Kladu si otázku proč? Ale napnutá jsem byla celou dobu.

plakát

Protivný sprostý holky (2004) 

Schopnost chápat myšlenkové pochody amerických středoškoláků u mě nikdy nebyla příliš závratná, tady jsem se ale opravdu nechytala...

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Dostala mě už úvodní sekvence o (ne)obyčejném manželství (ne)obyčejného páru, kterému z dětství přetrvala víra v dobrodružství.

plakát

V Bruggách (2008) 

Skryté drama odehrávající se ve svědomí zdánlivě netečných gangsterů v prostředí malebných Brugg.

plakát

Zoufalé manželky (2004) (seriál) 

Dámy, které dokážou být nejlepšími přítelkyněmi, a zároveň proti sobě vést válku na život a na smrt.

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Hned první scéna mě dostala. Líbilo se mi to hravé pojetí: dlouhé konverzační scény, v nichž se ladně přechází z jednoho jazyku do druhého, kapitoly, šipky se jmény ozřejmující, o jaké že nacistické zvíře se teď jedná. A Brad Pitt konečně v pořádný roli!

plakát

Loudilové (2009) odpad!

Dialogy vskutku "duchaplné", v několika scénách (asi tak ve 2-3) dokonce probleskuje náznak humoru... Někoho by mohlo zajímat, proč jsem na to teda koukala. To se pak zeptám: Žehlils' někdy??

plakát

StreetDance 3D (2010) 

Co naplat, byla to sračka. Sračka, kterou nezachránil ani třetí rozměr. Tyhle filmy většinou stojí na postavách, ovšem pokud vám hlavní hrdinka, ač krásná, přijde nesnesitelně nafoukaná a protivná, a její představitelka nepředstavitelně unylá, není už asi co zachraňovat...