Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život Carly (Nichola Burley) připomíná pohádku. Chodí s charismatickým Jayem (Ukweli Roach) a jejich taneční skupina se právě probojovala do finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship. Pohádka ale končí ve chvíli, kdy Jay Carly skupinu opustí a všechny sny o taneční slávě se tak rychle začínají hroutit. Zlomená Carly bojuje ze všech sil, aby skupině i sobě dokázala, že k vítězství je může dovést i ona, nicméně po sérii nepříjemností a osobních porážek, mezi které patří i ztráta zkušebny, začíná o svých vůdčích schopnostech vážně pochybovat. Spása přichází v podobě učitelky baletu Heleny (Charlotte Rampling), která je fascinována schopnostmi a nadšením Carly a celé skupiny a nabídne jim, že mohou trénovat v luxusním studiu baletní akademie. Podmínkou ale je, že budou spolupracovat s jejími baletními tanečníky. Helena doufá, že Carlyino nadšení a vášeň pramenící ze street dance nakazí i její mladé svěřence před konkurzem do prestižního britského Královského baletu.

Na otázku, zda tyto dvě skupiny tanečníků najdou způsob, jak před finále tanečního mistrovství UK Street Dance Championship a před konkurzem do britského Královského baletu začít spolupracovat, odpoví historicky první 3D taneční film, který je inspirujícím a vzrušujícím výletem po britské scéně street dance, a který představí mimo jiné i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent – George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (131)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Rovnou musím napsat, že u tanečních filmů jsem se už naprosto rozhodla nehodnotit děj, protože to zkrátka nemá smysl. Co hodnotím, je tanec, hudba a případně sympatičnost herců/tanečníků (tady u mě na plné čáře vyhrává herečka v hlavní roli, Nichola Burley, se svým milým britským přízvukem). A konkrétně u tohoto filmu si mě celkově získalo právě to britské prostředí, které ho trošku odlišuje třeba od americké série Step Up. Taneční čísla byla parádní a samozřejmě potěšilo, že se ve filmu objevily taky taneční hvězdy z Britain's Got Talent roku 2009 - nejvíce se angažovala taneční skupina Flawless, ale upřímně, mnohem větší radost mi udělal kratší výstup skupiny Diversity, který vážně dokázal pobavit. Největší podíl na mém vysokém hodnocení má ale hudba. Soundtrack mi tady zkrátka sedl, a to mnohem víc než třeba u Step Up Revolution, na kterém jsem byla v kině minulý rok a jehož hudební výběr byl na můj vkus už trochu moc "streetový" a "drsný". Mám raději větší melodičnost, takže tady mi ten trochu více popový nádech úplně vyhovoval. Navíc ta kombinace s baletní hudbou byla taky fajn (narážím na písničku Work It Out od Lightbulb Thieves, kde se objevují útržky z Louskáčka - Dance Of The Sugarplum Fairy). V rámci tanečního/hudebního žánru jsem si to dosyta užila. ~(4,1)~ ()

bagetka007 

všechny recenze uživatele

Na StreetDance je akorát pozitivní to, že vznikl v britské produkci, to je asi jediná změna...každopádně jsem na tom byla v kině v UK, bylo to jedno z prvních 3D, co jsem viděla a přišlo mi to docela nevyužité... PS: Alespoň vystoupení Ashleyho Banja, resp. Diversity (Britain's Got Talent)¨a Akaie (Got To Dance) potěšila. 8) PPS: a soundtrack je docela libovka, pouštím si jej poměrně často. 8) ()

Reklama

Gore 

všechny recenze uživatele

Nechápu, že ty moderní taneční filmy pro náctiletý, mají tak strašně hloupý příběhy, herce co se ani nesnaží hrát a otřesně dialogy...jedna hvězda je za poslední taneční číslo, které bylo přinejlepším zajímavé a mělo jakžtakž nějakou choreografii, narozdíl od ostatních tanečních čísel, které byly chaotický a s tancem neměli nic společnýho. ()

Viky.05 

všechny recenze uživatele

Připadal jsem si jako v česko hleda talent. Film, ve kterem si nic neděje, nikdo nehraje! Jen tanči. Ale dobře. K tomu skvěly soundtrack, ktery zaruči vyši skore na 2hvězdy. V každem připadě pokud nemate radi Hip hop apod. styl tak tenhle film Vám nic neda. Všichni ostatni se budou bavit, když vypnou mozek a nechaji se unašet tancem. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem se těšil, domnívajíc se, že britský pohled na tento typ filmů. které americká produkce vychrlila dost, přinese něco navíc. Ouha...dostavilo se jen zklamání.Nejenže nic britského v tomto filmu není (kromě typické angličtiny), ale navíc jsem měl dojem, že jde jen o "kopírku" scén z filmů Step Up (1a 2). Hmm...A možná i to by nebylo špatné, kdyby se "zkopírovaly" i vlastní taneční kreace. Jenže v tomto filmu vidíme spíše taneční styl 80.let, který má sice slušné taneční aranžmá, ale bez dnešních breakově akrobatických prvků náročné obtížnosti. Ani hudba mne příliš neoslovila, jelikož svým "popovým"laděním tak trochu odvádí pozornost od pravé "street dance music" (což ale ve filmu zazní, jelikož příměru s americkou street dance music se nejde vyhnout). Ale dívat se na to dá, pokud neuplatníte přísnější měřítko na hodnocení, nebo jste neviděli již zmiňované díly Step Up ( u nás pod názvem Lets Dance). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Producent filmu James Richardson vysvětluje nápad natočit film z tanečního prostředí tím, že se veškerý svět točí kolem drog a gangů a právě nastal čas ukázat taky něco pozitivního. (Angie91)
  • Film je historicky prvním tanečním filmem ve 3D. (Angie91)
  • Film představí i hvězdy populární televizní soutěže Britain´s Got Talent - George Sampsona a skupiny Flawless a Diversity. (Angie91)

Reklama

Reklama