Reklama

Reklama

Tančím, abych žil

  • USA Take the Lead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Škola, kterou vede ředitelka Augustine Jamesová, se potýká s nedostatkem peněz i s kriminalitou studentů. Navštěvují ji děti z chudých poměrů a ředitelku velmi pobaví, když za ní přijde bývalý profesionální tanečník Pierre Dulaine s návrhem vyučovat žáky společenskému tanci. Pierre má svou vlastní akademii, kde učí tančit bohaté. Byl svědkem, jak jeden student rozmlátil ředitelce auto, a rozhodl se pro zlepšení jejich společenského postavení. Augustine mu dá šanci, protože stejně potřebuje dozor pro delikventy, a zavede ho do odloučené místnosti, kde si žáci dělají, co chtějí. Pierre je chce naučit klasickým společenským tancům, ale mládež holdující hip-hopu ho zpočátku přijímá se značným despektem. Jeho obětavost v mladičkých tanečnících postupně probouzí zájem i inspiraci. Krok za krokem se jim daří propojit klasický tanec s jedinečným hip-hopovým tanečním stylem a hudbou. Účast na prestižní taneční soutěži je jen jedna část společného úspěchu. Na tanečních hodinách je učí respektu, toleranci i sebedůvěře... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nesmírně elegantní učitel tance Banderas na trnité cestě k osvícení školních "delikventů", kteří tak maximálně po sobě házejí o přestávce svačinou.. Ač natočeno podle skutečné události, do hlavy se vkrádají Nebezpečné myšlenky, že nosný příběh Take the Lead není pro film zrovna dvakrát originální. Ke konci mi to dokonce připomnělo epizodu Star Dance (ovšem bez břitkého humor Ebena) a kdyby bylo někdy nějaké příště, tak na otázku: „Smím prosit?“ odpovídám obratem: „S Antoniem zásadně netančím..“ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Od všeho trochu - Hříšný tanec, Tanec v srdci, Sestra v akci, Nebezpečné myšlenky, Nežádej svůj poslední tanec, Smím prosit? a mnoho dalších slaďáků, které čerpají z kontrastu lásky k tanci a outsiderství. To všechno lze znovu najít v novém balení s Antonio Banderasem v hlavní roli. Čili staré téma zas a znovu a záleží jen na vás, jestli máte právě chuť mít opět víru v lepší zítřky. ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Nabušená hudba,"uhladený"tanec a problémová mládež.Niečo podobného sme tuna už mali,avšak Antonio Banderas ma na moje prekvapenie nenudil..!Je pravdou,že ide o naivný snímok(aj keď podľa skutočnej udalosti)ale vážne som sa bavil.Atmosféra nabitá hudbou a slušné prevedenie robí ztohto snímku niečo viac ako len tanečné B!Tanec veľmi nemusím,ale vysvetlenia a názorné ukážky pomocou Banderasa sa mi páčili..! ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Černošská střední a svědomitý profesor, který se z vlastní vůle ujme zjednání nápravy. Kolikrát už jsme tohle viděli... a kolikrát originálněji a méně lineárněji? Tančím, abych žil je ztělesněné středoškolské klišé, do nějž byste mohli kopat a bouchat pěstí tak dlouho, dokud byste popadali dech. A i potom by v něm zbylo klišovitých vystřihovánek na celou desetiletku dopředu. Naštěstí jsou tuvymazlené taneční pasáže s originálním hudebním podkresem, v nichž Liz Friedlander dokazuje, že aspoň v něčem neskutečně válí. 50%. ()

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Aj! Aj! To bylo jedno klišé za druhým! Naprosto nerealistická podívaná, která se schovává za zavádějící informaci, že film se vztahuje ke skutečným událostem. Shrnutí klasické historky: učitel to má těžké, nevzdává se, překonává spoustu překážek a nakonec se mají všichni rádi... No jo. Ono si to vlastně své fanoušky musí najít. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se jako jeden z porotců mihne i Pierre Dulaine. (Karlos80)
  • Dante Basco hrál studenta střední školy, když mu bylo 31 let. (Cheeker)
  • Původně Antonio Banderas roli Pierra odmítl poté, co si přečetl scénář a dozvěděl se, že je celý film o tancování. Producenti ho poprosili o pár minut, že mu námět vysvětlí. Potom, co si námět poslechl, zhlédnul dokumentární film na toto téma a setkal se se skutečným Pierrem, roli přijal. (Cheeker)

Reklama

Reklama