Reklama

Reklama

Skupina tanečníků, zpěváků, herců a dalších umělců se představuje během čtyř let na prestižní umělecké škole. Nachází tu šanci dosáhnout pomocí svého talentu a tvrdé dřiny slávy a úspěchu. Jejich životy však nejsou jen učením, ale také bouřlivým časem přátelství a lásek… Remake slavného filmu z 80. let. (oficiální text distributora)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (114)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela nuda. Originál jsem sice neviděl, takže nemůžu porovnávat. Na filmu je ale dost vidět, že se chce svézt na vlně moderních teen hudebních filmů. A moc se mu to nedaří. Scénář je totiž až moc povrchní a celý čas sledujeme pouze prožité 4 roky 10(!!) hrdinů. Problémy některých jsou zde navíc prakticky jenom načrtnuty nebo nejsou moc dobře dořešeny. Navíc se v několika obměnách opakují. Ani ta hudební a taneční složka mě až na dvě vyjímky příliš nezaujala. To už i ty choreografie s Let´s dance měli lepší choreografii a větší šmrnc. Abych ale jenom nekritizoval, tak obsazení bylo docela fajn, zvláště roztomilá Kay Panabaker. Jinak ale nic extra, kvůli čemu by se mi chtělo tančit či zpívat.50% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Originál jsem jak bývá mým zvykem neviděla, takže nemůžu srovnávat. Proto je pro mě tento remake další z řady hudebních tancovaček překypující puberťákama, kteří si chtějí splnit svůj sen a získat slávu.. Ničím neohromí a mě osobně ani ničím neurazí.. I když je děj předvídatelný, pokud se tomu tedy dá říkat děj? Herci jsou spíše neherci, ale copak je to v podobných filmech na škodu? Já jsem stejně půlku filmu přemýšlela, zda ten černoch má rty udělaný od stejného chirurga jako Angelina Jolie, nebo ho tak obdařila příroda :o) No chci prostě jen říct, že když se na film kouknete, neutrpíte žádné fyzické či psychické následky, jen si odpočinete.. a to snad neškodí :o) ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebavilo a chtěla jsem tomu dát 2*, ale ke konci mě to docela i chytlo. Mám prostě pro tyhle filmy slabost, protože tohle je i můj sen, a vždycky jsem chtěla na školu tohohle typu chodit. Nicméně film jako celek mě docela zklamal, nakonec tomu ale dám 3*, i když nevím jestli bych se na to podívala podruhý. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Stručné vysvětlení, proč postavy a drama v remaku nesahají původnímu filmu ani po puchýře po piškotech: Fame měla homosexualitu, chudobu, pochyby o vlastních schopnostech, bezdomovectví, negramotnost - remake se zmůže jen na nechápající rodiče, kteří se na promočním představení dojetím rozpláčou. Fame pracovala s vyhraněnými charakterovými typy, v remaku se jde cestou nejmenšího společného jmenovatele, aby se divák mohl ztotožnit s každou slizce líbivou postavou, což ovšem má za následek to, že postavy splývají do jedné šmouhy. Fame spoléhala na neotřelost a detaily, remake zase na stokrát omletý patos a klišé. Ve Fame byla volba následovat náročný sen vyvážena nelidskou dřinou, nejistou budoucností a ztrátou iluzí, v remaku nemusí nikdo obětovat vůbec nic, páč k dosažení hvězdného statusu stačí spoléhat na talent. A především, ve Fame šlo o umění, v remaku jde právě a jen o tu snadno nabytou slávu. Když se ovšem smířím s tím, že nejvyšší ambicí tanečníků je očividně být v doprovodu ke koncertům Justina Timberlakea, že laciný namachrovaný rap je synonymem pro moderní hudbu a že publikum původního filmu bylo vyměněno za děti obdivující HSM, pak se nejedná o sračku, na kterou by se při troše dobré vůle a zavřeném kuřím oku nedalo dívat. PS: ať si jsem za primitiva, ale cover titulní skladby v podání Naturi Naughton, ač obohacen o trendové melismatické vycpávky (hnusu tohohle vokalického blití se může vyrovnat snad jen jódlování a každá zpěvačka, která to dělá, by měla být umlácena kladivem), má o dost víc energie než originál od Irene Cary. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný filmový a hudební zážitek :-) .Nebyla jsem z něj uplně paf ale taky mi na něm nic extra nevadilo. Podle mě dobrý oddychový remake.Dodala bych, že jak někteří uvádí, že se jedná v důsledku dnešní doby(HSM,Hannah Montana a podobné věci, které pokud mi dovolíte mluvit za většinu)o naprostou ptákovinu a s originálem to nemá nic společného kromě slávy, kterou zpěváci,tanečníci,herci a umělci získají tak si dovolím oponovat, jelikož většina lidí tady na ČSFD je věkové kategorie v průměru rozhodně vyšší než je 13 apod. takže jakéhokoliv podobenství s těmito rychlokvaškami považuji za nemožné a co se týče dnešní doby tak mi proboha ukažte na alespoň 3 miliony lidí v naší malé republice co by mělo vážný zájem o nějáké profesionální tanečníky(tím zrovna nemyslím ty trapáky za zpěvačkami typu Ivety Bartošové)nebo snad o umělce? To je podle mě spíše výdobytek starší populace a já se k ní s dovolením řadím a přesto nemám špatné předsudky ovlivněné sledováním tv nova nebo čtením bravíček a podobných blbostí a tento film se mi jednoduše líbil. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (1)

  • Během scény v metru si Jenny (Kay Panabaker) sedá ke sloupu na kterém je jízdní řád. V dalším záběru z boku už sedí o sloup dál. (Domaneni)

Reklama

Reklama