Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (7)

plakát

Báječný hotel Marigold (2011) 

Slunickovy filmecek z proslunene Indie o oslunenych dusickach starych i mladych lidicek bla bla bla... Mainstream u ktereho se banality a povrchnost tvari jako velka vec. Nicmene komu to staci, tak hezke obrazky i herce si uzije.

plakát

Jumanji (1995) 

Původně jsem tento film ohodnotila na 2*. Druhé shlédnutí po 17 letech se 7 letým dítětem mě nutí k razantní změně. Tento film je napínavý, originální, závažný i zábavný a co je nejdůležitější - zcela nenásilný (střílející lovec je tak zkarikovaný, že ho ani děti neberou jako hrozbu a bojí se v jiných situacích, které nestojí na násilí, ale na překonávání nebezpečí). Z tohoto hlediska jde ve svém žánru doslova o unikátní skvost, kterému musím dát nejvyšší hodnocení.

plakát

Ratatouille (2007) 

Naprosto nesdilim nadseni timto filmem. Nedotkl se ani meho rozumu ani citu. Vypocitany, rozvlekly pribeh, vymysleny pro penize, Mnoho a mnoho slov a malo a malo toho, o cem by stalo za to mluvit. Technicky dokonale, zcela zapomenutelne dilo s nekonecnou stopazi. To, ze se v nem vyskytuje mnoho odkazu, skutecne na vyborne hodnoceni nestaci. Zcela sdilim slova me sedmilete dcery: "Pro me to bylo hezky, ale strasne nudny." "proc?" "No ze se tam porad mluvilo a nedely se tam zajimavy veci."

plakát

Stud (2011) 

Neosobní příběh, neosobní hrdina, neosobní film. Stejně jako není možné natočit tmu bez světla, nemůže mě oslovit film, který je takto emocionálně jednorozměrný. Formálně "dokonalé" ale prázdné. Pro mě tento film naplňuje definici (intelektuálního) kýče - divák je ohromen, ale dřív než stihne doříct blažené "ach" zjistí, že nic neprožil. Velmi těžké téma, které zůstává zcela na povrchu, takže výsledkem je "objevování" banalit.

plakát

Nebezpečná metoda (2011) 

Očekávala jsem laciné melodrama a povrchní účelové využití témat psychoanalýzy. Opak je však pravdou! Tento film je neuvěřitelně ukázněným a koncentrovaným dílem, které jak formou dialogů, tak samotným příběhem otevírá základní témata psychoanalýzy. Není tezovitý, ale rozvíjí otázky. Právě z tohoto důvodu si ho ale pravděpodobně užijí mnohem více ti, kteří jsou s psychoanalýzou i její historií obeznámeni. Ve filmu se mnoho stěžejních myšlenek objevuje jen jakoby mimochodem a hluboký teoretický spor je velmi dobře naznačen v samotném příběhu. Shrnuto: tento film není milostným příběhem na pozadí psychoanalýzy, ale je precizní a vášnivou teoretickou i žitou úvahou nad vlivem sexuality na lidskou existenci.

plakát

Život v jednom dni (2011) 

Tento projekt podle meho nazoru vubec nevyuzil potencial, ktery mel. Je z neho ani ryba ani rak, neslane, nemastne, zapomenutelne dilo postradajici odvahu a zajimavejsi rezijni koncepci. Film neni mozaikou zivota na planete, protoze je v nem udalosti velmi malo. Vzhledem k tomu, kolika hodinami materialu se tvurci presentuji, tak tragicky malo. Film neni umelecky, postrada myslenku, sdeleni, poselstvi. Ve filmu neni nic, co bychom nevideli jiz mnohokrat drive a zajimaveji. Shrnuto a podtrzeno: pokud touzite po informacich, zadne nedostanete, podivejte se na Cestomanii. Pokud si chcete uzit film o planete, podivejte se na Koyaanisqatsi a podobne filmy. Pokud chcete videt stripky ze zivota lidi, prohlizejte videa na Youtube. Tento film je od vseho trochu a dohromady nic.

plakát

Zakázaná zóna (2010) 

Jeden z mala filmu u kterych stoprocentne plati, ze je "lepsi z klise vyjit, nez se k nemu dobrat". Roadmovie na hororovem pozadi, jejiz zaver byl pro me strhujici. Filmova postmoderna, ktera stavi na zabehanych zanrovych motivech, aby je postavila na hlavu a udelala vynikajici film s napetim i myslenkovym presahem do nekolika vyznamovych rovin.