Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Král psanec (2018) 

Stále mě to nutí tento film srovnávat se Statečným srdcem. A to nejde... Asi nejvíce mě zklamala hudba, které je velmi nevýrazná a je to hlavně znát hlavně v bitevních scénách, kde to působí až rušivě. Řežby, popravy, bláto přesně ve středověkém stylu. Celkově vše ostatní super, proto 4 stars.

plakát

Hrdinové ohně (2017) 

Pro mě velké překvapení. Moc jsem od tohoto filmu nečekal, ale i přes delší minutáž jsem se nenudil a silný příběh velmi zaujal. Doufal jsem jen, že to skončí nakonec dobře, ale už jsem byl asi předem i smířený, že to s nima blbě skončí.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Imax-30.7. Super zážitek! Silná, dechberoucí záležitost... Často jsem měl husinu a to zejména díky neskutečně nadupané hudbě - prostě Hans umí. I před relativně dlouhou stopáž celý film utekl velmi rychle, po pomalejším začátku nabírá na otáčkách. Po hudbě další velké plus Bane - neskutečnej zjev, nádhernej kovovej hlas a absolutní ztělesnění zla. Úplně jiná postava než Joker, totálního psychopata vystřídala nabušená zrůda, která zabíjí na potkání. Po Dark Knightovi přišla ještě černější deka, bezmoc, bezpráví... ***** Je velmi těžké hodnotit jednotlivé díly celé trilogie. V každém filmu někdo najde nějakou nesrovnalost, něco co se mu nelíbí. Nelze také srovnávat film s komiksovou předlohou. To by i nebylo fér. Ale jako celek to prostě vychází na stopro! Pane Nolan, děkujeme za skvělé zážitky! A co na to Robin? povstane taky? Jestliže ano, máme se na co těšit :)

plakát

Transformers 3 (2011) 

Brrrr, z celé série Transformers jasně nejslabší díl. 1 super, dvojka horší, ale ještě šla. Trojka je zbytečně dlouháááááá!!! Minus 30 minut a nikdo by se asi nezlobil, že? Hlavně v první polovině filmu jsem se často nudil. Ještěže jsem na to čučel doma, je to přeci jen pohodlnější :) Samozřejmě efekty perfektní + roztomilá blondýnečka + nabušený fára, ale jinak nic víc... Dějově strašně splácaný, blbý vtipy, totálně rozsekaný Chicago, snad 30 minut se hroutící mrakodrap, ve kterém lidi běhají sem a tam nahoru a dolu (nebo dolu a nahoru?), J. Malkovich, hrající nějakýho šéfa/kreténa, má taky rozhodně navíc... prostě velké zklamání. P.S.: Jen se fakt bojím 4ky, co tam zase vymyslí... :(

plakát

Barbar Conan (2011) 

Doufal jsem v nějaký důstojný remake, ale upps. Slabý, hodně slabý. Ještě že jsme na to nešl do kina, byla by to škoda vyhozenejch peněz :) Většina akčních scén je opravdu mizerně natočená, hudba mi taky nějak nesedla. ufffff.... céčkový film.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Dal jsem plnej kotel (5 stars). Celou sérii jsem viděl 3krát a plánuju repete. Pro mě prostě nejlepší seriál. Nechybí perfektní herecké výkony, vynikající produkce (ty prachy jsou prostě vidět!!!) a super hudba. Klobouk dolů. Jednoznačně doporučuji všem - a to nejen war fandům.

plakát

Děti moje (2011) 

Celkově beru jako lehce nadprůměrný rodinný film. G. Clooney a S. Woodley podali výborné výkony - klobouk dolů. Opravdu příjemně mě vadil ten zevl Sid, který se v podstatě celý film tahal s rodinkou a neustále sypal nějaké hlášky, občas za hranicí dobrého chování. Hlavně jak dostal pěknou tečku od dědy-seniora, to mě fakt pobavilo :) Místy až moc havajský hudby, ale ta příroda! Nádhera... Na to se dalo opravdu koukat. Aspoň víme, za co Amíci utrácejí svoji vatu :)

plakát

Prometheus (2012) 

Hurááá... Včera jsem se po několika měsících čekání dočkal v IMAXu. A opět se mi potvrdilo to, že když člověk dlouho na něco čeká a očekává bůhví co, tak pak je výsledek většinou zklamání... Dal jsem celkově 4 hvězdičky - kdyby šlo 4,5, tak to má. Plnej kotel za perfektní podívanou, efekty a i plus za ten trošku krvavější konec, kdy to tam Pan velkej pěkně vyčistí :) Skoťák je v tomhle na 100% a fakt to umí!!! Klobouk dolů. Občas se i člověk zasmál, což je vždy u těchto filmů příjemné. Z herců David a naše Ledová královna předvádějí opravdu životní výkony. Samozřejmě nesmíme zapomenout na naprosto dokonalou krajinu Islandu. ***** A teď to slabší... - film by si zasložil lepší hudbu, velkou část filmu je nevýrazná, až nudná, skoro ji člověk nevnímá. Poslechl jsem i soundtrack, žádná sláva. - Noomi Rapace mi v hlavní roli až tak neseděla, takový průměr; opravdu přitažené za vlasy mi připadala ta její "operace". Noomi to tam pěkně vykuchá, vytáhnou príma novorozence a břicho ji secvakaj sponkama. Dobrý, je to sci-fi. Ale to, že tam pak hodinu běhá, skáče, mlátí vše okolo, to už je i na mě moc silný kafe. To nějak hoši přepískli... To si může dovolit snad jen Kulhánek :) - celý děj filmu mi také nějak nesedl. Vše bylo až moc „automatické“ a zbytečně v druhé polovině filmu urychlené. Člověk si to vůbec nestihl vychutnat. Osobně nevím, co je pravdy to DC, že prý vystříhali min. 20 minut atd. Ale každopádně na tom asi něco bude. Další škoda – důležitá postava Mr. Weyland se ve filmu mihne jen na konci jako stařeček pár dnů před smrtí a vzápětí je zabit Panem velkým. - myslím, že už to tady někdo zmínil, takže se nechci opakovat: je zajímavé porovnání v technickém vybavení v Prométheovi a pak v A1. Docela rozdíl ne? :) No… prostě se to určitě dalo „udělat trochu lépe“. Opět mě trošičku podráždil otevřený konec. Nedokážu si představit případné pokračování? Až Noomi doletí s kousky Davida na mateřskou planetu Pana velkýho. Ufff… Ale nejvíce ze všeho mě nakrkla jedna věc. Místo slibovaných odpovědí na otázky týkající se původů „Stvořitelů“ + xenomorfů apod. jsme získali jen toto: máme totožnou DNA se Stvořitely. Toť vše, nic víc. Naopak se vynořilo mnoho dalších otázek: proč nás chtěli vyhladit, když nás předtím stvořili? Stvořili oni vetřelce, nebo je jen využívají jako zbraň? Proč vůbec ta hvězdná mapa všude na Zemi?... P.S.- fakt nechápu ty exoty, co tady dávaj jednu nebo dvě hvězdy (se vopičíte po Pohlreichovi, ne???!!! Hell on you!) P.S. 2: myslíte si, že si Ledová královna opravdu zapíchala s Kapitánem? Sraz za 10 minut v kajutě :)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Podobně jako první část to bylo opravdu zdlouhavé, místy až nudné. Příliš jsem z toho cítil snahu to natáhnout. Ovšem korunu tomu nasadili úplně na konci. Harry a spol po 19 letech s dětmi - to už bylo na mě příliš. Celá "Potterovská" série si jistě zasluhuje mnohem lepší závěr. Ocenuji naopak hudbu, perfektní kameru. Neviděl jsem 3D verzi, která je podle kolegů nic moc. Já osobně bych z toho udělal jen jeden díl a basta. Ale to by přeci na tom tolik "nevyrejžovali" ne??? :) Pro mě průměr. ***