Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Romantický
  • Akční

Recenze (8)

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Nepamatuji si už, kdy jsem se u sledování tohohle seriálu naposledy zasmála. Navíc mě čím dál víc irituje, že 40tiletí herci řeší randění, svatby a mimina a pak hlavně ta otravná šablona v každém dílu: "Nemůžu (se přestěhovat/změnit práci/vyhodit starej krám) - Musíš - Nemůžu - Musíš - No tak dobře, udělám to - Ne, nesmíš to udělat - No tak ne - Ale jo, udělej to. Musíš se pohnout dál - Vždycky budeš můj kámoš"

plakát

Zvěrstvo (2001) 

Romeo a Julie v prostředí argentinské farmy. Oceňuji nadsázku, s jakou byl film natočen, precizní výkon hlavní hrdinky Fanny a v neposlední řadě relativní decentnost postelových scén. Královská zábava pro každého, kdo má rád praštěný pohled na svět. Tuhle ovečku si nejde nezamilovat.

plakát

Zápisník jedné lásky (2004) 

Předvídatelná, klišoidní a přeslazená nuda, jejíž hlavní hrdinka je kráva. Kdo viděl Nae meori sogui jiugae, které zpracovává podobné téma, nemůže dát víc než 3*

plakát

Definice lásky (2012) (TV film) 

(pozor spoilery) Celkem příjemná záležitost na nedělní večer. Nic víc, než lehce stravitelnou zábavu pro ženské, jsem od toho ani nečekala. Obsah mi chvílemi nedával smysl (fitness trenér jezdí v Audi, chlapec chce požádat svou holku o ruku, ale místo toho se spustí se servírkou na chodbě k hajzlíkům, wtf nácek, chlápek, co vozí svou paní na zálety, zpruzelá Bára Poláková vezme na milost chudáka trenéra na základě toho, že kostka na stadionu je jakože kostka osudu), ale pobavila jsem se. Viewegh nechal dát téměř všem ženským postavím za vyučenou - kouzelná babička Fialová z toho vyjde dobře, Poláková se chová jak kráva, ostatním jejich partneři skutečně nebo skoro skutečně zahnou. Láska jak Brno.

plakát

Trafačka – Chrám svobody (2011) 

Trafačka jako taková je sice zajímavý projekt, ale dokument je vesměs o ničem. První půlka je vystavěna téměř výlučně na egoistickém pozérovi Romanu Týcovi a na druhou zbude už jen klišoidní kontrast konzumu obchodního centra a alternativních umělců. Proč ne, ale znovu už bych se na to nedívala.

plakát

Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008) 

Nedávám hodnocení. Film jsem sledovala tak 4 minuty a pocit trapnosti byl už na maximu. Jak může něco takového vzniknout v zemi Jiřího Trnky? Co je špatného na loutkách nebo kresbě? Chápu, že i tahle hrůza byla šíleně pracná, ale na poctivý 3D animák u nás prostě nemáme.

plakát

Ve stínu (2012) 

Skvělé herecké výkony (obzvlášť bych vypíchla přirozený projev dětského hrdiny Filipa Antonia), naprosto luxusní kamera (skoro renesanční šerosvit, krásná kompozice), výborná hudba Jana Muchowa (jen bych vytkla naprosto praštěné zvuky moře a racků při umírací scéně), poctivá výprava a hlavně skvělý námět. Tohle komplikované období našich dějin má divákovi na rozdíl od války a '68 ještě co sdělit.

plakát

Císařův pekař - Pekařův císař (1951) 

Pro mě jeden z nejrozporuplnějších filmů. Výtečná komedie a komunistická propaganda v jednom. Každopádně stojí za to přetrpět.