Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (23)

plakát

Warcraft: První střet (2016) 

Hodně jsem se snažil nejít do tohodle filmu s nějakým předsudkem. Vyšlo to. Akorát to stejně nepomohlo. Dlouho jsem neviděl takovej příběhovej zmatek jako v první půl hodině Warcraftu. Druhý dějství to trochu srovnalo, ale třetí zas zašlapalo do země. Špatnej pacing, postavy bez motivací, vášně a lidskosti. Rádoby příběhový "milníky" bez jakéhokoli smyslu, důvodu a hlavně dopadu, proto "milníky". Citové vydírání od prvních dvou minut (jediná postava, která se dá označit jako protagonista a projde dokonce i nějakou změnou (character arc) je takto postavená. V půlce filmu musí být každýmu jasný kdo je skrytá horzba... Atd... Mohl bych jet hodiny. To je jen příběhová stránka. Proti technický stránce nemůžu až na pár míst "bluescreen blues" (čti nereálně působící a strašně vypadající prostředí proti hercům jako ve Star Wars: Epizoda III) říct nic špatnýho. Snad jen rozhodnutí animovat Orcy, atd, jako typický animovaný film a snažit se pak ty pohyby prodat proti reálným hercům mi nepřišlo úplně zdravé, ale jinak asi nic. Chvílema film vypadá jako návštěva v hračkárně. Ale je to styl her, takže jsem ochotnej to odpustit. Samotný herectví je chvílema hodně na hraně. Neříkám, že jsem se vyloženě nudil, ale nevzpomínám si, že bych se u nějakýho filmu tak často díval na hodinky a doufal, že už bude konec. Jak už jsem napsal nahoře: Divný/špatný tempo. Musím ale vyzdvihnout samotnou animaci Orců a jiných příšer, ta byla dokonalá. Bohužel vůbec nesedí s life action porcí filmu. Animák by byl lepší. 4/10

plakát

Interstellar (2014) 

Jedním slovem: Nářez. ALE! Mám prostě pocit, že z něj bylo mnoho vystřiženo. Většina lidí brečí, že film je moc dlouhý. To se mi nezdálo, ale film chvílemi opravdu ztrácí náboj. To sice potom vynahradí každá nabitá scéna za kterou to stojí, ale adresovat to musím. Ano, co jste slyšeli o uplakanosti filmu je pravda. Ale co. Funguje to. Nejsou to žádné samoúčelné scény jako z každé zamilované komedie, či oscarových dojiček typu 12 let v řetězech. K VFX se vyjadřovat nebudu, nádhera. K černé díře se takhle blízko nikdy nedostaneme a model Kipa Thornea, podle kterého ji VFX tým tvořil, je prostě nádhera. Slyšet Zimmerovu, konečně zas originální, hudbu v kině byl zážitek. Škoda jen, že Zimmer složil pěkný leitmotif a spoustu hudby (ne vše, líbilo se mi více kousků) pak představovala jen jeho celkem líná variace (Jestli jste slyšely hudbu z traileru a líbila se, tak se nebojte, ve filmu jí uslyšíte nesčetněkrát.). To ale nemění nic na tom, že jeho hudba k filmu perfektně sedí a párkrát mi nahnala husí kůži (potěšením). Interstellar prolomil léta fimové sterility a já jsem prostě nadšen. Film asi nebude pro každého, ale Nolan ho asi pro každého ani netočil. Ač využívá spousty blockbusterových technik, já to překousnu a běžného diváka to zas nadchne.

plakát

Jug Face (2013) 

2 hvězdy za poměrně dobrý nápad a celkem kvalitní zpracování. 1 hvězda za perfektní hudbu.

plakát

Muž taiči (2013) 

Moc jsem od toho sice nečekal, ale ty bojové scény mohli být lepší.

plakát

Lesní duch (2013) 

Film postrádá napětí a kvalitní postavy, kterým by divák mohl fandit. Ve výsledku je to jen přehlídka kvalitně provedených gore efektů, našroubovaných na ničem. Klišoidní postavy, jejichž pořadí smrti lehce odhadnete po 10 minutách filmu. Finální symbolismus mě opravdu rozesmál. Jediná postava na které mi záleželo byl John Lennon aka Eric, který vyfasoval tolik tolik bodných ran a jinných zranění než konečně zemřel, že jsem se sám sebe ptal jestli nemá něco společného s Chuckem Norrisem. Trapný film.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Tuhle pecku nemůže zkazit ani Abramsova úchylka na odlesky. Maličká nevyváženost mezí akčními a příběhovými scénami, ale jinak jsem spokojen. 90%

plakát

Líbáš jako ďábel (2012) odpad!

V prvních dvou minutách 20 product placementů? Chápu, že nikdo normální by tu sračku nezaplatil, ale tohle mi přišlo už moc. Bravo!

plakát

Avatar (2009) 

Nudný, neoriginální příběh a ne zas tak převratné CGI efekty podbarvené mdlou hudbou Jamese Hornera, který se zřejmě odmítl snažit stejně jako Cameron při psaní scénáře. Pokud chcete vidět to samé, jen lepší, doporučuji třeba: Tanec s vlky, nebo Pocahontas.

plakát

Fantom opery (2011) (divadelní záznam) 

Bohužel jsem neviděl žádnou jinou divadelní reprízu, ale tato je podle mě dokonalá. Nejméně 100x lepší než filmové zpracování.

plakát

Tisíc a jedna noc (2006) (seriál) odpad!

Ten 1 díl mi bohatě stačil... Možná časem hodnocení změním, ale zatím je to na mě trochu moc...