Reklama

Reklama

Království Azeroth a říše Draneor se od sebe nemohou lišit víc. Azeroth je vzkvétající říše lidí, v níž moudře panuje král Llane (Dominic Cooper). Jeho vojsko vedené rytířem Lotharem (Travis Fimmel) a společenství mocných kouzelníků v čele s mágem Medivhem (Ben Foster) důsledně chrání mírumilovnou civilizaci. V Draenoru představuje život permanentní boj mezi znepřátelenými rasami Orků, jež spojí až neporazitelný nepřítel, nákaza, která v jejich zemi postupně ničí vše živé. Jejich vůdce Gul´dan vytvoří s pomocí temné magie portál, kterým můžou Orkové proniknout do jiného světa a ten si osídlit. Shodou okolností se jejich cílem stane právě Azeroth, jehož obyvatelé jsou ochotní bránit svou zemi do posledního muže, ostatně nic jiného jim ani nezbývá. Zdá se, že ničivý střet civilizací nelze zastavit, ti, kdo hledají náhradní řešení, přesto existují. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (1 299)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Děj sám o sobě celkem ušel, ale přehnané množství patetických nechtěně vtipných frází ("když jsem byl/byla malý/malá, zjistil/zjistila jsem, že jsem jiný/jiná než ostatní"), klišovitých řešení ("budu tě chránit" - "ne, jsem velká holka, umím se ochránit sama") a neplynulé vyprávění film velmi sráží dolů. Na tom posledním se asi podepsalo stříhání, možná eventuální režisérská verze tohle odstraní, ale strašně rušilo, když nějaká postava v jedné scéně zaujme určitý postoj k věci nebo jiné postavě, aby v další scéně měla postoj přesně opačný, aniž by ta změna měla nějaký vývoj. Pokud jde o akční scény, když jde o souboje jeden na jednoho, jakž takž, ale hromadnější bitvy jsou naprosto bez choreografie, nepřehledné a zmatené, prostě na sebe dvě armády naběhnou a hotovo (u filmu podle RTS bych čekal, že si s taktikou a strategií trochu pohrají). Nakonec stejně sledujeme boje hlavních bijců obou stran s bezvýznamným komparsem v pozadí. Aspoň můžu pochválit design trpaslíků, kteří jsou daleko podobnější sami sobě než to cosi v Hobitovi (jehož druhý a třetí díl Warcraft trumfuje, je tak fifty fifty s prvním dílem). Dám ***, ale myslím, že Duncan Jones má talent na víc. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Něco na tom asi bude, že sem potřeboval ten třítejdenní internetovej hejt, než sem se na nejryzejší fantasy od LotRa (tak dobře, od Hobita) vypravil osobně... aby mi pak Warcraft hrozně sednul! Skvělej Azeroth, výborně zpracovaná magie, dostatek blockusterové akce, neskutečně návyková hudba a dokonce i ucházející herci a super triky. Čekal jsem průser a vono to je nakonec víc než koukatelný. Je to zábavný! Hodně! ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Warcraft jsem nikdy nehrál, ale na dálku se mi jeho svět líbil a za film jsem byl jedině rád. A je to ta příjemná akční fantasy blbost na odreagování. Škoda sice dost pofiderních brnění, je tu neduh mnoha zbytečných pasáží a postav, samozřejmě ultra digitální, málo krve, mohlo do toho jít víc umění a talentu, ale baví mě ta rasa ošklivých nasvalených primitivů, radioaktivní magie, z Lothbroka je tu Lothar... pokud do toho půjde díl od dílu i víc peněz a epična tak se klidně dívám dál. Kéž by takový béčkový Pán Prstenů co není tolik pro pičky. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Až nečekaně povedené. Warcraft sice má svoje chyby, ale získal si mě i přes prvotní nedůvěru. Hodina by tomu filmu pomohla jako sůl, takhle je všechno trochu moc klopotné a těch zvratů je na tak malém prostoru docela dost, ale všechno i tak funguje téměř výborně. Vizuálně jde o špičku, i když mám velký problém s lidskými kostými (to stylyzované brnění mi tam prostě nesedí i když věrnost hře je obdivuhodná). Orkové boží, dokonalá mimika, věříte každému pocitu. Jejich scény jsem si vysloveně užíval. Fantasy atmoféra z toho padá po kilech, díky Duncanu Jonesovi, za to. Akce není moc propracovaná, přesto poměrně fajn a i když se tam hodně kecá, funguje to. Za mě velká spokojenost a nečekal jsem že to řeknu, ale hodně se těším na další díl. ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Existují filmy, při jejichž sledování lidem naskakuje vyrážka. Já právě viděl film, při kterém mi vyrážka nejen naskočila, ale taky se sama zanítila, zmokvala, zatuhla, sloupla se, zahojila a vymizela. To byla tak intenzivní píčovina, že se mi během ní zrychlily v těle veškeré biologické procesy. Dokonce mám dojem, že mi někdy v půlce filmu na mozku vyrašil a hned zase odrašil nádor. Neméně šokován jsem byl i po navštívení zdejšího filmového profilu. Po spatření tak přemrštěného množství rudých komunistických hvězd mnou okamžitě zacloumaly všechny mrákoty, obličej se mi přeskupil v pohoršený výraz, a s rukama prosebně spjatýma k pomyslnému nebi jsem důstojně zahlásil: „Ach ne, nesmím nechat hněv cloumat svým majestátem!“. Jejda, překlep. Vlastně jsem to řekl trošku jinak: „Těm čurákům asi už úplně mrdlo!“. Nerozumím a nechápu. Na rovinu přiznávám, že jsem nikdy nehrál předlohu. Já byl vždycky ten typ člověka, který v životě spíš žije, takže mě tento strážce panictví naštěstí nechránil. Ale koukal jsem na to s člověkem, který na placených serverech Blizzardu strávil víc času než na bezplatných ulicích reality, a tomu povadla kouzelná hůlka ještě dřív jak mně. Takže očividně to může paralyzovat jak hráče, tak nás normální. Současná uprchlická krize v Evropě se mi zdá míň komplikovaná jak zápletka tohoto filmu, takže dějově jsem se nechytal vůbec. Neužil jsem si ani podívanou, páč animaci nejspíš naprogramovali v textovým editoru Nokie 3310. Navíc jsem to já absolutní kokot (Falus Infinitus) protrpěl s českým dabingem, takže mi většina orků zněla jako Optimus Prime s tuberákem. Ještě že ti herci aspoň hráli výborně. Sice asi v nějakým úplně jiným filmu, kterej jsem nikdy neviděl, ale tak nevadí. Bluáááh. Takže teď už to jsou dvě kategorie filmů, kterým se musím vyhýbat obloukem. Dlouhá léta to byla kategorie hororů, k nimž jsem si vypěstoval stejný vztah, jaký má člověk alergický na buráky k burákům, a nyní to musím rozšířit i o kategorii sračkoidních fantasty slátanin natočených podle jiných neméně sračkoidních slátanin, ve kterých je hromada ošklivých zlobrů, barevných obláčků a stupidních keců. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (49)

  • Pro tento film vytvořili animátoři od ILM studio speciální program, který se zaměřoval pouze na animace vlasů a chlupů orků. (Jokerada)
  • Zcela prvním datem premiéry měl být srpen 2008. Poté bylo oznámeno, že by se film měl objevit v kinech 18. prosince 2015, následně byla ale premiéra odložena na 11. března 2016, aby nebyla příliš blízko Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Garfildka4)

Související novinky

God of War se oficiálně dočká seriálu

God of War se oficiálně dočká seriálu

15.12.2022

Ačkoliv se Amazon již před pár měsíci přihlásil o adaptaci herní série God of War, americký streamovací gigant (na území Spojených států dokonce služba s největším počtem předplatitelů) si oficiálně… (více)

Nový Sonic drtí všechny rekordy

Nový Sonic drtí všechny rekordy

11.04.2022

Kdo by to ještě před pár lety řekl, že tím prvním filmem podle videohry, který prolomí ono proslulé prokletí nepovedených, a především neúspěšných herních adaptací na stříbrném plátně, bude až Ježek… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama