Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (7)

plakát

Elvis nebo Samuraj? (1998) 

Jedna hvězda za Buddyho brýle, jinak co dodat? Zmatená kamera z toho děla docela groteskní podívanou, která by byla rozhodně lepší, kdyby se tvůrci zbavili toho otravnýho děcka a jeho místo obsadili třeba veverkou nebo mluvícím kaktusem, pak bych možná uvažoval o lepším hodnocení.

plakát

Terra Nova (2011) (seriál) odpad!

Trailer ze South Parku na tuto shit show to popsal naprosto dokonale: ,,Jurassic Park and Lost in a same TV show... PRRRRRR! Dinosaurs.... PHRRRR! Lost human... PRRRR! Future! YEAH!!! PHRRRR!"

plakát

Cesta do středu Země (2008) 

Klasický americký dobrodružný film pro celou rodinu s jednoduchým nelogickým dějem, který dokáže zapůsobit jedině u dětí, které nebudou přemýšlet nad tím zda je možné přeskočit se soupravou důlních vozíku deseti metrové přerušení kolejové tratě, ještě navíc přímo z koleje na koleje a jiné podobné nesmysly. Samozřejmě mě nijak tento film neoslovil, ale na druhou stranu jako snímek, který je určen rozhodně pro dětské publikum, tak není pro mě možné ho rozhodně odvrhnout do odpadu. Proto dávám alespoň jednu hvězdu.

plakát

Batman (1989) 

I když na Burtnovy filmy mám většinou rozporuplná hodnocení, jelikož jsou pro mě spíše filmovým fetišismem, tak jeho verze Batmana zůstavá pro mě nejlepším počinem mezi všemi ostatními zpracováními o tomto netopýřím hrdinovy. K Jacku Nicholsonovi jako Jokerovi, není třeba nic moc dodávat, je to sympatickej psychouš. ,,You are wouldn't hit a guy with glasses would ya?"

plakát

Vodní svět (1995) 

Kritiky dost opovrhovanej film, se ani nedivím, za ty prachy, to je jak kdyby v hladomorem zasažených oblastech postavily humanitární organizace Disneyland. Ale já mám kurva rád filmy z postapokalyptickým žánrem a i když to působilo i ve vážných situacích často groteskně, tak jsem se stejně skvěle bavil (jo, i ta naprosto posraná scéna na způsob bungee jumpingu mě nedokázala zničit požitek z celého filmu). Ten film je naprostá šílenost, která sice nedosahuje kvalit Mad Maxe, ale rozhodně nenudí a nenechá vás chladným, protože je v podstatě víc založen než na ději tak na samostatných scénách, jako jsou tulák s papírem, dědek zavřený na tankeru v zasobníku s ropou apod. PS: Označení snímku jako thriller je celkem zavádějící.

plakát

Sociální síť (2010) 

Ten film je naprosto obdivuhodný! Fincher si díky tomuto snímku u mě získal malý bezvýznamný plus, protože se mu podařilo natočit stravitelný autobiografický snímek o člověku, který je v podstatě hovno na výsluní. Natočit snímek o někom, jehož životní příběh je víc nudnější a méně zajímavější než naučné snímky o třídění odpadu, tak na to už musí mít režisér pořádný koule. A Fincher to zvládl. Průměrný životopisný film, ze kterého se už nic víc v podstatě vymáčknout nedá.

plakát

Uvnitř (2007) odpad!

Kruci, proč jsem se zase nechal přesvědčit z vašich komentářů, abych jsem zkouknul tuto zhovadilost. Atmosféra, kterou chtěli tvůrci tohoto skvostu vyloženě vnutit pomocí hektolitrů krve, míchání ticha s občasnými epileptickými výlety a střihy s děckem v břiše, které byly propracovaný tak, že by se za ně styděl i Kubrick 40 let zpátky, působily více zoufaleji než podomní prodejci, kteří se vám snaží prodat mixér, s kterým můžete i vysávat. Tato nadhodnocená sračka je naprostý kýč, kterýmu chybý děj, napětí a určitá osobitost, tím mám na mysli, že dva režiséři se snažily překvapit něčím originálním, ale jaksi se jim povedlo od půlky pozvracet celý scénář a začalo to vést k otázce... Co teď s tím? Stvořil se chaos, který se bohužel musel dotáhnout do konce (což je přímo inpirace předávána už americkými dementními horory, jako je například Hostel). Toto duo, které se zrovna topí v hovnech na svých režiserských křesílkách s pozvraceným scénářem samozřejmě nenapadne nic jiného, než: ,,Nalíte tam více krve ! Ty psychopatko mu zaraž ty nůžky do hlavy! Ty hodnej policajte, kterej máš prostřelenou hlavu... , jo ty! Ty se zvedneš ze země a budeš mlátit tu těhotnou mařku do břicha tonfou!". Jo a abych jenom nekritizoval, tak scéná kdy si hlavní těhotna hrdinka sestaví jakýsi kopí a najednou z toho bezmocného chování, kdy se snažila pořád schovávat a utíkat, tak znenadání nahodí do kamery tak neuvěřitelně zabijácký pohled, že jsem po celém tom divadýlku, které doposud probíhalo, údivem naprosto ztuhnul. To byla fakt pro mě naprostá perlička, tím pohledem by rozřízla i Stevena Seagala. Zkráceně se dá celý film zúžit do dvou slov, bezduchý jatka. Jestli tento snímek měli vážně promyšlený už od začátku, což pochybuji, tak vážně se jejich budoucím výtvorům budu vyhýbat jak nejlépe to půjde, protože už nechci znovu šlápnout do toho samého lejna.