Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (110)

plakát

Král Artuš: Legenda o meči (2017) 

Tak tohle, vážení, je hodně, ale opravdu hodně naředěný odvar z Guye Ritchieho. Až na pár očividně JEHO vizuálních fórů je celý film složený z neuvěřitelně špatného a generického CGI, kdy jedna lokace vypadá jak druhá, bez kontrastu, bez detailu a ve chvíli, kdy scénáři (který rozhodně má nápady) dojde dech, přijde na scénu totální berle v podobě obrosvkého...nebudu spoilerovat. Přitom tak dobré obsazení a prvotní myšlenka, na které by se určitě dal postavit dobrý film. Nedokážu si to vysvětlit jinak než necitlivými produkčními zásahy nebo únavou Guye Ritchieho. 1* za sekvenci Artušova vyrůstání, 1* za soundtrack a 1* za těch pár scénáristických nápadů, které byly bohužel utopeny v bahně CGI.

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Velmi slušné 4 hvězdy. První dvě třetiny paráda, v poslední třetině jako by už trochu nevěděli, co s tím, konec se závěrečnou akcí trochu zbytečně natahovaný a chvílema maličko hloupý, ale naštěstí nic, co by shodilo celkový dojem.

plakát

Místa (2014) 

U tohoto filmu vidím dost podobné problémy jako u Pout, jen v tomto případě si jich zjevně všimlo více diváků. Postavy nemluví a nechovají se jako lidi, ale jako automaty na patetická moudra, pokud se tedy zrovna psychicky nehroutí. Herecké výkony jinde přesvědčivých herců zde působí amatérsky a troskotají na papírových (možná až kamenných) dialozích a scénář tak trochu neví, čím by chtěl být.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Neuvěřitelně špatný, hloupý, nelogický a přesto značně předvídatelný scénář. Nečekám u komiksového blockbusteru závratnou hloubku, ale tohle nefunguje ani na té nejzákladnější úrovni. Soundtrack absolutně nezná míru a film je přeplněný těma nejprofláklejšíma hitama, navíc v šílené frekvenci, takže atmosféra jedné písně ani nestačí zafungovat a už je tu další pecka. Zpětně začínám oceňovat marvelácké filmy, protože DC fakt neví, co dělá.

plakát

Jason Bourne (2016) 

Nemůžu si pomoct, ale celý film na mě působil jak pilot k seriálu, nikoliv plnohodnotné filmové dílo. Scénář hloupoučký, hlavní kočka si celou stopáž vystačí s jedním kukučem (nechce se mi věřit, že je to ta samá herečka, co hrála v Ex Machina a Krycí jméno U.N.C.L.E.) a akce zdaleka nedosahuje kvalit předchozích dílů. Už je to jen rychlé a nepřehledné, ona fyzičnost je pryč (snad kromě finální bitky), dramatická hudba neustále genericky duní a přestane až u zmíněné závěrečné rvačky. Flashbacky jsou od současnosti odlišené jakýmsi šíleně laciným filtrem a nervózně zoomující kamera se nezastaví ani při dialozích. Bohužel, dost slabé.

plakát

Pod kůží (2013) 

Tak na takovýhle "art" fakt nemám.

plakát

Smrtelné historky (2016) 

Výtvarná a technická stránka parádní (zejména první a poslední povídka). Scénáristicky bohužel o to horší. Už delší dobu se ukazuje, že české animované filmy zabíjí právě špatné scénáře, protože šikovných výtvarníků a animátorů tu máme spoustu. Scénáristi, kde jste...?

plakát

Wolverine (2013) 

Tak slibný rozjezd a první půlka a tak zoufale špatný konec. Škoda!

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Těžko říct, zda to bylo půlnoční projekcí, ale ve druhé půlce na mě šlo lehké spaní. Herecké obsazení výborné, rozjezd slušný, některé scény příjemně nedigitální, ovšem jakmile došlo na akci, můj divácký zážitek šel rapidně dolů. Akčních scén by mohlo být ve filmu klidně méně, ovšem s důmyslnější a přehlednější choreografií, menším počtem výbuchů a větším důrazem právě na onu nedigitálnost. Rovněž humoru bylo v některých momentech trochu více, než by se pro danou scénu hodilo. A aby toho remcání nebylo málo, celková míra oldchoolovosti tak trochu vytlačila prostor pro nějaké modernější a originálnější pojetí, ovšem to se dalo vzhledem ke strategii studia čekat a snad se v dalších dílech dočkáme i něčeho odvážnějšího.

plakát

Terminator Genisys (2015) 

První Terminátor vytvořil kult. Druhý Terminátor ho dokázal rozvést, resp. dopovědět a přinesl revoluční triky. Terminátor 3 už nevznikl v režii geniálního Camerona a tak šla kvalita po všech stránkách poprvé dolů. Ovšem nečekané finále dodalo filmu alespoň jakýsi náznak původní důstojnosti. Čtvrtý terminátor se nepovedl a spousta lidí ho označuje za nejhorší díl série. Z filmu byly ale cítit ambice důstojně navázat na kultovní sérii, film měl skvělou kampaň a po vizuální stránce přinesl několik velmi povedených akčních scén. Možná nebýt prosáknutého původního scénáře, mohl film dopadnout lépe. Ovšem až do Genisys jsem neměl touhu některý z dílů nenávratně ze série vymazat. Terminátor Genisys, pátý díl jedné z nejzásadnějších filmových sci-fi sérií, přichází s čímsi, co po vizuální stránce vypadá jako počítačová hra, po režijní stránce působí jako díl televizního seriálu a po stránce scénáristické boří všecko dobré, s čím první dva díly přišly. Nechápu, jak mohlo k něčemu takovému dojít a je mi z toho fakt smutno.