Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (7)

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Dnes už klasika, která si dokáže najít fanoušky napříč generacemi u diváků se značně rozdílným vkusem. Netřeba tu vypisovat dlouhý seznam kladů, to už zde na ČSFD udělali jiní.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Seriál balancují na hraně mezi geniálním humorem a nechutnou trapností. Některé díly spadají do první kategorie, jiné do té druhé. Těch povedených je ale naštěstí většina,

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Legenda. Vtipné a v nejlepším slova smyslu nesmírně lidské. Snad žádný jiný seriál nenabízí tak humanistický náhled na svět. Je až neuvěřitelné, jak vysokou kvalitu si seriál zachoval i přes obrovský počet natočených dílů.

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

První série je naprosto fantastická. Tolik bizarních, úchvatně vykreslených a skvěle zahraných postav, navíc ta tajemná atmosféra... Něco takového není nikde jinde k vidění, naneštěstí ani v druhé řadě Twin Peaks. Seriál po vyčerpání původního námětu vraždy Laury Palmerové už spíše jen hledal sám sebe, takže se ani nelze divit, že neměl na obrazovce příliš dlouhého trvání. To ale nic nemění na tom, že na první sérii neustále vzpomínám s nezměrným obdivem.

Bylo nás pět

Bylo nás pět (1994)

Nezapomenutelný seriál. Takovou směs laskavého humoru, dobrodružství, poetiky, nostalgie, kamarádství a mnoha dalších ingrediencí v čele s dětskými herci dokáží připravit jenom Češi, Slováci a Švédové.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Přestože se zpočátku spíše mysteriózní seriál proměnil v průběhu pár let v čisté sci-fi, nedá se mu upřít slušná zápletka plná zvratů, která přimrazí k obrazovce a už nepustí.