Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (36)

Marie Terezie - Série 1

Marie Terezie - Série 1 (2017) (série)

Film je natočen podle knihy „Marie Terezie: Miluj a panuj“ od autorky Miroslavy Zlatníkové.

Daleko od hlučícího davu

Daleko od hlučícího davu (2015)

Natáčelo se převážně v Buckinghamshiru, Oxfordshiru, Somersetu a Dorsetu, kde se nachází Mapperton House, který byl ve filmu použit jako ovčí farma slečny Everdenové. Dále například Sherborne, pobřeží West Bay, Durdle Door, Bicester a Forde Abbey.

Úkryt v zoo

Úkryt v zoo (2017)

Natáčelo se v pevnosti Josefov v Jaroměři, které se proměnilo ve varšavské ghetto a na náměstí v Žatci, které představovalo Varšavu. Replika varšavské ZOO byla vystavěna v Praze na Výstavišti.

Tři mušketýři

Tři mušketýři (2014) (seriál)

Ve 2. dílu 1. řady dostane Aramis (Santiago Cabrera) od královny (Alexandra Dowling) jako dar přívěsek s křížem. Je to malý křížek na jemném řetízku, kdežto ve 2. řadě je stejný dar v podobě mohutného řetězu s velkým křížem posázeným granáty.

Dítě číslo 44

Dítě číslo 44 (2015)

Skladba znějící mezi osvobozením Berlína a scénou v Národním divadle, je "Partyzánská píseň", v češtině je známá pod názvem "Skal a stepí divočinou."

Dítě číslo 44

Dítě číslo 44 (2015)

Ve scéně, kdy Lev (Tom Hardy) udeří po exemplární popravě Vasilije (Joel Kinnaman), je z rozčílení a předchozí rvačky s Brodským (Jason Clarke) rozcuchaný. V dalším záběru má zase perfektně uhlazené a napomádované vlasy.

Dítě číslo 44

Dítě číslo 44 (2015)

Scény s Anatolijem Brodským (Jason Clarke) se podle knihy odehrávají v zimě a pod zamrzlou řekou, což během natáčení uprostřed léta bylo technicky nemožné. Proto filmaři přizpůsobili děj knihy prostředí.

Mission: Impossible - Ghost Protocol

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

Ve scéně, kdy Ethan Hunt (Tom Cruise) vyřezává kruhový výřez v okenní tabuli do serverovny v hotelu Burdž Chalífa, nedořeže celý kruh, ale jen jeho polovinu. Otvor následně prokopne. Ve skutečnosti by tak tlusté sklo ale neměl šanci prokopnout.

Mission: Impossible - Ghost Protocol

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)

Když Benji (Simon Pegg) navrhne Ethanu Huntovi (Tom Cruise), aby šel do serverovny hotelu Burdž Chalífa vnější cestou, začnou laserem řezat okno. Benjimu však na okamžik vynechá paprsek a místo toho, aby začal řezat na přerušeném místě, začne řezat o cca 10 centimetrů níž. V takovém případě by pak okenní tabuli vyndali těžko.

Noční jízda

Noční jízda (2013)

Film se poprvé promítal na filmovém festivalu v Benátkách v roce 2013.

Legendy zločinu

Legendy zločinu (2015)

Natáčení probíhá zejména v centru Londýna, konkrétně ve Waterloo v Roupell Street, v The Ivy House v Peckhamu, Watts Street v části Wapping, South London, East End, ve Vallance Road a na Burnham Beeches v Buckinghamshiru. (Zdroj: dailymail.uk)

Legendy zločinu

Legendy zločinu (2015)

Tom Hardy musel kvůli roli Ronalda Kraye nosit umělý nos. (Zdroj: dailymail.uk, twitter.com)

Legendy zločinu

Legendy zločinu (2015)

Pro některé scény bylo nutné zakrýt veškerá Hardyho tetování. Zamaskování trvalo 4 hodiny. (Zdroj: tomhardy.org)

Legendy zločinu

Legendy zločinu (2015)

Během natáčení si Tom Hardy zlomil palec na pravé noze, v bojové scéně v hospodě posléze i kotník.

Reklama