Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (14)

plakát

Hardcore Henry (2015) 

Podle mě je tohle jeden z nejlepších akčních filmů, co jsem za poslední roky viděl. Naučil jsem se očekávat, že když někde vidím napsáno akční film, tak opravdu akčních scén v něm většinou moc není, a i proto mě Hardcore Henry potěšil - překypuje akcí, ale přesto si najde čas na nějaký ten příběh. Ona akce je velmi rychlá a surová, přesně jako má být, ale nechybí jí styl. Záporák vypadá a zní pořádně záporácky, Copley je parádní, humor je trefný, efekty jsou dobré. Pohled první osoby funguje fantasticky, dělá to všechnu akci mnohem dynamičtější a do filmu se více zažerete. A hlavně to působí velmi svěže, takže doufám, že se dočkáme i dalších takových filmů. Pokud hledáte něco našlápnutého adrenalinem, už dál nehledejte. 5/5

plakát

Chappie (2015) 

Lidi o tom mluvili a kamarádi mi to doporučovali, tak jsem se na to v očekávání kouknul... Obvykle nejsem nějak velký filmový kritik a často si sám nevšimnu chyb a to, co by někdo nazval plot holes si dokážu vysvětlit, ale Chappie mě nasral. Otravný Chappieho hlas, otravné vedlejší postavy (doufal jsem, že všichni gangsteři brutálně umřou, no byl jsem zklamán, žádný pocit zadostiučinění se mi nedostal), film se nemůže rozhodnout, jestli náboženskou propagandu tlačit nebo ne, logické díry a nedostatky, které si ani já nedokážu odvysvětlit , a vůbec celkově mě ten film zklamal. Nejlepší byla vizuální prezentace, připomínající District 9, který je na rozdíl od tohoto dobrý.

plakát

Kosmos - časoprostorová odysea (2014) (seriál) 

Neil sice není Sagan (chybí mi :'( ), ale je jeho více než důstojný nástupník. Nejdříve se doporučuji podívat na první Cosmos, pak na tento, krásně se to doplňuje. Ačkoliv mi ze začátku nesedl styl animovaných sekvencí, nyní už jsem si je docela oblíbil, určitě to bude lepší pro mladší publikum, aby je to přitáhlo k vědě. A oproti originálu má jednu výhodu, kterou jsou nádherné vizuály. Jen škoda, že trvá jen něco okolo 40 minut, no jo no, novodobé televizní standardy.

plakát

Cosmos (1980) (seriál) 

Kromě Pale Blue Dot jedno z nejlepších děl Carla Sagana a Ann Druyan. I když už je plno nových poznatků, tak tenhle dokumentární cyklus by měl vidět každý - jedno z nejlepších děl, co jsem kdy viděl.

plakát

Domov pro smyšlené kamarády (2004) (seriál) 

Jeden z nejlepších animovaných seriálů, co znám. Skvěle napsané postavy, zajímavé originální příběhy, kopy humoru a různé narážky. Definitivně doporučuji shlédnout celé.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Slušné, jsem se docela bavil. A Stark je zde alespoň sympatický.

plakát

Avengers (2012) 

Superhrdinský film oplývající spoustou akce, kýbly humoru a dobře ztvárněnými postavami. I přesto, že jsem neviděl většinu souvisejících filmů jsem snad vše pochopil (nebo lépe řečeno, nejsem zběhlý v komiksech, takže jsem si nevšiml, že by mi něco uniklo), takže jsem netápal, jak jsem se zprvu obával. Shlédnutí určitě nelituji a těším se na dvojku.

plakát

5 centimetrů za sekundu (2007) 

Původně jsem tomu chtěl dát "jen" ****, ale on je to zvláštní film. Japonská story o lásce z dětství, která ale zůstala nenaplněna je jednoduchá, ale čím více na to vzpomínám, tím silněji to na mě působí. A ear-worm "One more time, one more chance" je něco, co vám tento film vždy připomene.

plakát

Letní válka (2009) 

Moje reakce po skončení tohohle filmu byla "WTF". Nevím, co o tom napsat, ale líbilo se mi to. Velmi hezké vizuály, dostatek napěti, spousta fantazie, myšlenka přehnaného spoléhání na technologie. Jediná věc, co film shazovala, je neuvěřitelné množství "plot devices". Ale určitě bych se na to rád koukl znova, je to sice uhozené, ale zábavné.