Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Dokumentární série Kosmos - časoprostorová odysea je nový strhujícího třináctidílný pořad producentky a scénáristky Anny Druyanové a producenta Setha MacFarlana (Griffinovi, Méďa). Po více jak třiceti letech, kdy měla premiéru původní série, u nás uváděna pod názvem Vesmír, ve které mohli diváci spolu s Carlem Saganem ohromujícím a ikonickým způsobem prozkoumat vesmír, se Seth MacFarlane spojil s původními Saganovými spolupracovníky, scenáristkou a producentkou Druyanovou a spoluscenáristou a astronomem Stevenem Soterem. Společně pak vytvořili třinácti dílnou sérii, která má být nástupcem původního pořadu, jež získal televizní cenu Emmy a cenu Peabody za význačný úspěch a záslužnou veřejnou službu. Průvodcem pořadu Kosmos – časoprostorová odysea bude renomovaný astrofyzik doktor Neil deGrasse Tyson. Stejně jako původní legendární série je nový Kosmos ságou o objevování zákonitostí přírody a nalezení našich souřadnic v prostoru a čase. Série oživí nikdy nevyřčené příběhy, diváci podniknou cestu do nového světa a napříč kosmem, aby v malém měřítku poznali velkolepost vesmíru. Dokument přichází s novým způsobem vědeckého vyprávění, který odkrývá majestátnost vesmíru a znovu využívá slavné prvky z původní série, včetně kosmického kalendáře a lodi imaginace. Nejdůkladnější vědecké koncepty jsou prezentovány s ohromující jasností, spojuje se skepse s údivem a precizní přírodní vědy se setkávají s citovou a spirituální rovinou, což představuje jedinečnou zkušenost. (National Geographic)

(více)

Videa (46)

Trailer

Recenze (92)

Ebon 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaná propagace vědy i s hvězdnými triky, které mohou směle konkurovat hollywoodské produkci. Trochu to skáče z tématu do tématu, ale Neil deGrasse Tyson to svým charismatem v pohodě srovnává. Víc takové tvorby a víc do hloubky, budu šťastný. :-) Carl Sagan by musel být spokojený, jak se jeho žáci snaží. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nebyť tých siahodlhých príbehov o slávnych vedcoch minulosti, ktoré boli v podstate zbytočné, a miesto nich viac zaujímavých faktov o vesmíre a jeho fungovaní, idem na maximum. Technicky vycibrené, výborne odmoderované a plné najnovších poznatkoch o veciach, čo ma vždy zaujímali podaných spôsobom pochopiteľným aj pre laika (hoci miestami to bolo riadne na hrane). Niektoré témy boli zaujímavejšie ako iné, niektoré informácie sa opakovali alebo sa nevysvetlili do takej hĺbky ako by som chcel, ale aj tak je to dokumentárny cyklus, ktorý som vždy chcel vidieť. 8+/10 ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ač mi sem tam přišlo jak pro děcka, jindy zase nad limity mojí inteligence, tak je to bez debat brilantní série mimojiné k uvědomění, jak nicotné je celé naše bytí. Zároveň jaký zázrak skýtá tahle planeta, život a chody přírody, dosavadní věda a poznání, a vůbec záhad plný impozantní vesmír. Spolu s letošní CIVILISATIONS (důraz na dějiny lidstva a umění) podle mě úplně must-see titul k obdivu nad existencí, Neil deGrasse Tyson sem dokonalý vypravěč, i v součtu delší animované sekvence příjemně zapadají a posledních 10 minut včetně slov (x) Carla Sagana tvrdě umocní dojem a dojetí. Takže popík možná, ale pro mě jako amatéra - k nezaplacení. Dále hurá třeba sem a samozřejmě k další řadě (x). "The Universe is under no obligation to make sense to you." ❤️ ()

boshke 

všechny recenze uživatele

"Kosmos je strhující pořad". Může to být jakýkoli pořád, ale není strhující. Vzhledem k tomu, že mi to z bůhví jakého důvodu doporučila má dospělá, bezdětná sestra, tak mi dlouho nedocházelo, že zřejmě nejsem cílovkou já, ale spíše (pre)pubescenti, protože obsahem je tak z 80-90% látka probíraná na gymnáziu. Viděl jsem tedy jen dva díly, dál jsem to nezvládl, ale pochybuji, že by se ve zbylých začala řešit témata jako Higgsův boson nebo červí díra (možná jo, nevím). Neviděl jsem přidanou hodnotu v kreslených pasážích, neviděl jsem přidanou hodnotu v létání v Ship of Imagination, neviděl jsem přidanou hodnotu v Neilovi tu na pláži, tu u ohně či tu v italských uličkách. A toto vše rámuje informace jako "Jupiter je největší planeta, Saturn má prstence, psi se vyvinuli z vlků či lední medvěd je bílý, protože tak má větší pravděpodobnost k přežití". Krom toho když se to jmenuje "Kosmos", tak bych čekal více informací o kosmu. Ano, můžete namítnout, že život na planetě Zemi je V RÁMCI kosmu, ale to bychom potom pořad o valašských krojích mohli nazvat Planeta Země... Není to zřejmě a priori špatné, ale pro mne osobně téměř bezcenné... 50% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po třetím díle s tímto dokumentem končím... myslel jsem, že jde o dokument o vesmíru a místo toho se tam chodí až moc kolem horké kaše..příklad: v prvním díle se rozebírá nějakej týpek co chtěl dokázat, že je vesmír nekonečnej.. nezájem.. v druhým díle vývoj naší rasy a ve třetím ňutn.. když dokument o vesmíru tak chci vesmír! Tady se mele o vesmíru z hlediska, který mě vubec nebere..navíc furt tam něco mele a než se dostane pán s knírkem k věci tak je konec dílu. ()

Galerie (11)

Související novinky

AFO 2014: Festival plný hvězd

AFO 2014: Festival plný hvězd

08.04.2014

Měsíc duben patří Mezinárodnímu festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc. Ve dnech 15. – 20. 4. se uskuteční jeho 49. ročník, který diváky vezme přímo ke hvězdám. AFO totiž letos… (více)

Reklama

Reklama