Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 1
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (82)

Devilian 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný dokument a dá se nad ním skvěle přemýšlet. Informace jsou v něm podány výbornou a jednoduchou formou, takže se z toho i páťák základní školy dozví mnohem víc než ze 4. ročníku středoškolské fyziky, aniž by mu explodovala hlava. Tímhle se jen můj zájem o vesmír a budoucnost prohloubil a uvedl mě na cestu k dalším dokumentům (např. Cestování červí dírou s Morganem Freemanem). Zahoďte učebnice, je tu Hawking. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Pokud o astronomii něco málo víte, nenabídne pro vás Into The Universe asi žádné nové informace. Přece jen fakta, jako že plynutí času je nepřímo úměrné rychlosti, se kterou se pohybujete, jsou známá už od dob Einstenovy teorie relativity a černé díry patří posledních dvacet let mezi nejrozebíranější objekty ve vesmíru. Nicméně i přesto, že jsem se po stránce faktické nedozvěděla prakticky nic nového, jsem si tuto exkurzi do vesmíru užila. Vizuální stránka je poutavá a Hawking vše vysvětluje s jednoduchostí a přístupností, což ostatně ilustruje i to, že namísto témat jako "temná hmota" nebo "supernovy" jednotlivé epizody nesou divácky přístupnější názvy jako "mimozemšťané" a "cestování časem". Pomyslnou třešničkou na dortu je pak krásné prolínání podmanivého hlasu Benedicta Cumberbatche se strojovým hlasem Stephena Hawkinga. ()

Reklama

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Úžasné. Pre človeka, ktorý už ako malý rozmýšľal nad vesmírom, planétami a mimozemšťanmi, je táto miniséria splneným snom. Navyše nadšenie z rozoberaných tém (ktoré sú zrozumiteľne podané aj pre nezasväteného jedinca) ešte umocňuje dynamická hudba, krásne počítačové znázornenie, príjemný komentár a samotný Stephen Hawking. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Na mě docela fest sci-fi dokument (hlavně první díl), ale parádní hlášky: "Domnívám se, že kdyby sme narazili na mimozemskou civilizaci, nepochybně by takových zpráv byly plné noviny a pokud mají být do krytí mimozemšťanů zapojeny i vlády, odvádějí zřejmě lepší práci, než v jakékoliv další činnosti." Time travel (2) ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Rád si poslechnu úvahy chytrých lidí z téměř jakéhokoliv spektra oborů. A protože Stephen je eso přes fyziku, s chutí jsem šel do toho. Všechno, co zde zazní, jsou vlastně úvahy založené na fyzikálních zákonech. A protože o fyzice vím velký kulový, nezbývá mně, než mu věřit. Navíc to podává zábavně a pochopitelně, což u fyziky není častý jev, takže můžu jen doporučit. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama