Reklama

Reklama

Do vesmíru se Stephenem Hawkingem

(seriál)
  • Česko Vesmír Stephena Hawkinga (více)
všechny plakáty
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, 2010, 2 h 55 min (Minutáž: 43–88 min)

Epizody(3)

Zásadní, provokativní a neuvěřitelně nádherný, takový je pohled na vesmír v pořadu Do vesmíru se Stephenem Hawkingem, jedním z nejlepších mozků na této planetě. Hawkingovýma očima se podíváte na počátky vesmíru, budete hloubat o životě v jiných galaxiích a prozkoumáte skutečné možnosti cestování v čase.
Kombinací počítačové animace (CGI), živých záběrů, digitálně zvětšených záběrů z archívů NASA i speciálních efektů získáte Hawkingův mimořádný obraz vesmíru, který je určen pro novou hvězdářskou generaci. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (82)

Nethar 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se obával, že mě to nebude bavit, přece jenom víme, že na některých fundamentálních záležitostech ohledně černých děr jsem se se Stephenem v minulosti neshodl :-))) ale zaujalo. Hezky to vše zopakoval a konečně člověk, se kterým si krásně rozumím v oblasti mimozemského života a tak nějak filozofie kosmologie vůbec ;-) ()

Devilian 

všechny recenze uživatele

Opravdu úžasný dokument a dá se nad ním skvěle přemýšlet. Informace jsou v něm podány výbornou a jednoduchou formou, takže se z toho i páťák základní školy dozví mnohem víc než ze 4. ročníku středoškolské fyziky, aniž by mu explodovala hlava. Tímhle se jen můj zájem o vesmír a budoucnost prohloubil a uvedl mě na cestu k dalším dokumentům (např. Cestování červí dírou s Morganem Freemanem). Zahoďte učebnice, je tu Hawking. ()

Reklama

Blue.Shark 

všechny recenze uživatele

Fenomenální dokument, o kterém bych se nestyděl tvrdit, že je jeden z nejlepších a nejzajímavějších, jaké jsem kdy viděl. Všechno je naprosto skvěle a poutavě vysvětleno, a i přesto si nakonec člověk připadá, že neví víc, než malé dítě. Animace někde možná maličko pokulhává, ale Into the Universe se nesnaží překonat Avatara, takže je jsem naprosto spokojen (v jiných dokumentech je to mnohem a mnohem horší). Stephen Hawking ukazuje, že i přes jeho svalové postižení je to jeden z největších mozků světa a jeho úvodní věta pro mně asi zůstane památeční: "Ačkoli se nemůžu hýbat a musím mluvit prostřednictvím počítače...v mojí mysli, jsem volný...". ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

"Hello. My name is Stephen Hawking. Physicist, cosmologist and something of a dreamer. Although I cannot move and I have to speak through a computer, in my mind I am free..." - Hawking se zde skutečně ukazuje jednak jako špičkový vědec a mistr ve svém oboru a jednak také jako tak trochu snílek, který si rád domýšlí různé možné teorie a scénáře do budoucna, přičemž ale všechny ty na první pohled sci-fi vize vzápětí elegantně objasňuje pomocí vědeckých poznatků, ale zároveň tak, aby jim snadno porozuměl i laik.. ve výsledku moc zajímavá a velice poučná podívaná.. a každopádně obrovské uznání pro Stephena Hawkinga ! ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Úžasný Hawkingov trojdielny seriál, v ktorom nám predstavuje kozmos v širokom ponímaní. Od mimozemského života, cez fenomén cestovania v čase až po, pre mňa, najzaujímavejšiu časť, kde vysvetľuje pôvod vzniku celého vesmíru, jeho veľkosť, javy, ktoré sa v ňom vyskytujú a aj jeho možný zánik. Dokument je urobený veľmi pútavo takmer pre každého diváka, je v ňom veľa hypotéz, teórii, ale aj presných čísel a údajov. Hawking ma neustále presviedča o tom, že je jeden z najlepších na svete vo svojom obore... Už sa teším na jeho ďalšie projekty. 95 %! ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama