Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Komedie
  • Horor

Recenze (68)

plakát

G.I. Joe 2: Odveta (2013) 

Úplně totálně dokonalá partička vojáků, amerických samozřejmě, kteří odvrátí jakoukoliv hrozbu, opět proti nim stojí jeden blázen, který chce ovládnout svět. Co k tomu ještě říct, když jsem to sledoval, tak jsem se opět neubránil několika desítkám frází "to je ale pí**vina!". Rozseknout vystřelenou kulku z pistole mečem ve dví, nebo skákat po skalách na laně, na několika kilometrovém laně, nebo od boku těžkým kulometem na cca 25 metrů trefit hořící svíčku... opravdu nevím, co k tomu tvůrce filmu vede. Jestli tohle vidí jako dobrou akci nebo co? Asi je to cool. Je to akční film, u něhož je zápletka jasně čitelná, až bezduchá, a ty scény, které jsem jmenoval, tomu skutečně dávají korunu. No co to je za trend dneska, hlava mi to nebere.

plakát

Město nemrtvých (2013) odpad!

Tak tohle snad nemá ani cenu komentovat. V jiných slabých filmech se dá tu a tam najít alespoň nějaký dobrý herecký výkon, tady neni vůbec nic. Celková malátnost, točeno to je zřejmě v nějaké hale a malých exteriérech, herectví o ničem. Pokus o nasazení jakýchsi robotů, to snad měl být výstřel do prázdna, aby to jako vypadalo zajímavě nebo co. Lungrena mám rád, tady se divím, že do něčeho takového vůbec šel. To, že na sebe navlékne nějakou taktickou vestu z něj drsňáka ještě neudělá. Dodíval jsem to, ale zuby nehty jsem se musel držet, abych neusnul. Je to strašná hovadina, tomu snad ani nemohou dát český dabing a vydat to tady na DVD.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Supermana zná každý, viděl jsem to jako malý a nebyl to špatný film. Spadá to do kategorie romantických pohádek. Sázka na remake se málokdy povede, ale tohle je zrovna ten vydařený případ. U nového pojetí se mi líbí, že mu autoři dali vážnost a pěkný sci-fi kabát. Pěkné efekty doplňuje zajímavě pozměněný původní příběh. A po rozjezdu a uvedení do situace už následuje mega akce, kdy se boří všechno okolo. Ač na začátku jsem byl skutečně skeptický, tak na závěr musím konstatovat, že to bylo fajn. Ale stále si neodpustím nějaké to šťourání, prostě mě to napadne, asi o tom moc přemýšlím nebo co, ale v podstatě proč se ti mimozemšťani prali, když si nemohli ublížit? Vlastně ty jejich souboje by mohly trvat celé roky a neměly by žádný výsledek. Kromě toho, že by na Zemi zničili snad skoro všechno. Co rána pěstí, tak popolétnutí a o pár set metrů. A na závěr, přes všechny ty spadané domy, vraky aut apod., se po vyhraném souboji u našeho hrdiny objeví jeho milá Loise. Jak se tam asi tak rychle dostala? Ale dost už, myslím, že jako film to dost dobře obstálo a zábava byla velmi dobrá.

plakát

Konečná (2013) 

Arnie jako vysloužilý šerif, který na penzi působí v malém městečku, kde chce mít svůj klid a řešit maximálně tak špatné parkování. Jenže čáru přes rozpočet mu udělá prchající zločinec, který chce zmizet v Mexiku. Při tom musí projet přes hraniční městečko Sommerton Junction. Jistě nepočítal s problémy... Arnie je zpět, tak jen hurá do toho. Natáhl jsem se na gauč a s napětím sledoval, co se bude dít. Když vidím ty pozitivní komentáře a hodnocení, tak si říkám, že mi muselo asi něco uniknout, protože já to vidím jinak. Byla to ale hovadina. Děj o ničem, postavy o ničem, snaha o vtip vychází na sucho, opět jsem u toho usínal a doslova jsem se těšil, aby už byl konec. Vůbec mě to nechytlo, Arnie v tomhle zklamal. Jít na tohle do kina jsou, dle mého názoru, vyhozené peníze.

plakát

Labyrint lží (2008) 

Blízký východ a tamní napjatá situace. Nikdo si nedovede představit tu kulturu, jak v ní obstát a přežít. Hrozba terorismu je aktuální. Na malém poli tu působí tajné služby a v první řadě vedou válku o informace. Tajní agenti, sledování, odposlouchávání... Dá se v tomhle vůbec někomu věřit? Tahle tématika je zajímavá a napínavá. Soupeření tajných služeb, všudypřítomná nedůvěra. Leonardo D. je poslední dobou stále lepší a lepší. Přes jeho výraznou postavu je film trochu chaotický a spíše připomíná sekvenci několika různých akčních scének, které rychle přijdou a zase zmizí. Jako by autoři nevěděli, jak film ukončit a tak závěr, alespoň z mého pohledu, působí takovým nouzovým řešením.

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Tenkrát to byl boj s časem, únosci mladých dívek kápli na špatného koně, proto museli "odejít". Jejich otcové se však s tímto nehodlají smířit, kdo si to jen mohl dovolit? Nikdo nemůže. Teď ale obchod půjde stranou. Ať to stojí co to stojí, tohle je o pomstě. Cíl je jasný. A s ním i jeho blízcí. Jednotka byla hodně povedená. Líbil se mi na tom ten smysl pro reálnost. Žádné přehnané akce, kulomet v ruce a tisíce mrtvých. Naopak chladnokrevnost a rozum. Ve stejném duchu se nese i pokračování, ale přeci jen už to není originální. Často přítomná myšlenka "tohle už jsem někde viděl" kazí zážitek. Nic nového to nepřinese, nepřekvapí. Ale za podívanou to stojí. Producenti si zřejmě byli vědomí úspěchu jednotky a tak potřebovali za levno něco, na čem by jetě utržili, výsledkem je právě toto pokračování.

plakát

Návrat do Silent Hill 3D (2012) 

Temnota se vrací, rozléhá se kolem, zlo přichází. Malá Alyssa už je docela velká, žije se svým otcem a stěhují se z místa na místo, protože minulost je pronásleduje. Nelze unikat stále a tak přijde to, co nevyhnutelně přijít muselo. Je čas se vrátit do Silent Hillu a skoncovat s tou noční můrou. Jednotka byl zajímavý počin, takže na pokračování jsem byl zvědavý. Ale jak už to tak bývá poslední dobou, dostavilo se zklamání. Člověk z toho má pocit, že zřejmě vlivem hospodářské recese se tolik šetří a před producenty stojí úkol, jak s minimálními náklady udělat co největší parádu. Tohle je vystavěno na několika scénách, které mají být děsivé a zasazené do zhmotněného zla. Jediné, co je na tom působivé, je ta atmosféra, jen to lze vyzdvihnout. Jinak děj je takový chaotický, šitý horkou jehlou, bez většího nápadu a logiky. Proto jsem to dokoukal na dvakrát, prvně jsem u toho usnul. Zkrátka je to o ničem.

plakát

Záhada Hory mrtvých (2013) 

V roce 1959 se vydala výprava mladých ruských studentů na horu, která se nachází v pohoří Ural, a jenž nese název Hora mrtvých. Všichni účastníci výpravy za dosud nevysvětlených okolností zahynuli. Nyní se po jejich stopách vydává výprava pěti amerických studentů, kteří se rozhodli záhadě přijít na kloub. Cesta na místo probíhá v poklidu, ovšem potom se začne dít něco divného, ale to už je pozdě na to zjistit, že nebylo dobré sem chodit... Po delší době jsem se vydal do kina na nějakou novinku. Přečetl jsem si ale první koméntáře, nízké hodnocení mě neodradilo. Ten styl autentičnosti - točit vše za každou cenu, nebo že kamera náhodou zabere, jak se chytnou za ruce, a další úsměvné momenty jako že na daleké Sibiři všichni umí anglicky, ve sněhu není problém najít dříví, všichni jsou fajnově nalíčení a zkušení horští vůdci postaví stany v lavinové oblasti, ale budiž, tohle se ještě dá. Dvě třetiny filmu je divák v napětí, líbilo se mi to a těšil jsem se, co z toho na závěr vypadne. Musím říct, že nápad je to naprosto skvělý a nemá chybu. Ale jak to tak bývá... Opakuji, že mám rád filmy, které se tváří realisticky. Tady jsem měl pocit, že scénárista na závěr onemocněl a tak scénář dokončil někdo z pomocného personálu! Jakmile tam začali poskakovat ti paňácové a křečovitě otevírat držky, tak to bylo v čoudu! Ti to teda podělali, až jsem byl z toho rozčílený. Taková škoda! Od prvního kontaktu s paňácama jsem vytušil, jak to asi bude a trefil jsem se, téměř, ale i tak tam zůstalo hodně nevysvětlených věcí. Například ty stopy okolo tábora! To tam dali jako proč? Asi aby to bylo strašidelnější. Prostě velká škoda, že byl zmařený takový potenciál.

plakát

Podfukáři (2013) 

Čtyři pouliční novodobí "kejklíři" jsou cíleně dáni dohromady, aby předvedli tu největší kouzelnickou show, jakou kdy kdo viděl. Čtyři jezdci si tak utahují z federální FBI, která se za nimi honí jako vítr v bedně a působí jen jako loutka, která je vedena přesně tam, kam "tajemné Oko" chce. Je pravdou, že když se nad tím člověk zamyslí, tak podobně jako v sérii Saw, je vše dopředu naplánované do posledního detailu, ovšem závisí to na mnoho faktorech, které nelze nikdy dopředu předpovědět a které jsou klíčové. Proto si myslím, že by to takto ve skutečnosti nikdy nemohlo vyjít a je to tedy zavádějící. Není to mystifikace? Stejně tak hlavní postava, která i přes své velké a dlouholeté odhodlání, tak věřím, že by nedokázala žít po takovou dobu v takové přetvářce - ke své práci, ke svým přátelům apod. Nicméně mám rád tento typ filmů, ohledně závěru jsem tušil, že jich bude jako prstů na ruce, ale takhle... Když opomenu to, co jsem vyjmenoval, tak na druhou stranu musím říct, že jsem se u toho filmu bavil a to od začátku až do konce a o to určitě jde.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

Hvězdná flotila se vrací a s ní i Enterprise. Na scéně se, jako obvykle, objeví padouch, kterého fanoušci kultovní série budou znát, aby vše obrátil v prach. Do cesty se mu ale postaví neústupný kapitán Kirk a jeho posádka. Tak tenhle sníme stojí za to. Po dlouhé době se tu objevila zase pořádná sci-fi, která má co nabídnout. Strhující podívaná, efekty a akce, a to v podstatě od začátku až do konce. Trochu jsem měl problémy s pochopením všech těch okolností, asi mi to úplně docvakne, až se na to podívám ještě jednou. Každopádně jedno oko fanouška Star Treku nezůstane suché. Jedinou výhradou z mé strany zůstává - mám rád realistický pohled a nechápu, proč jsou v poslední době tolik oblíbené ty nesmyslné scény typu skok z jedoucího auta na jedoucí auto, z letícího vznášedla na letící vznášedlo. Z mého pohledu jestli to jsou snahy o to, aby to bylo více napínavější, tak výsledek je spíš takový, že to sráží hodnocení. Jinak určitě doporučuji, je to parádní podívaná.