Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Poslední recenze (5 339)

plakát

The Island at the Top of the World (1974) 

Báječné dobrodružství z dílny W. Disney, kde nechybí napětí, boj o život, mysteriózní momenty, ale také humor, láska a hrdinství. Chvílemi jsou připomenuty klasiky typu - Šangri-La či ostrov King Konga. Na svoji dobu velmi pěkné speciální efekty, kdy i studiové scény k tomuhle filmu tak nějak patří. Každopádně posvátný chrám je monumentální, tajemné město krásné a boj s kosatkami adrenalinový. Postavy jsou sympatické, nakonec i ten bručoun, suchar a mezek v jednom, sir Anthony Ross, v jisté chvíli roztaje a vykouzlí upřímné úsměvy. Freyja zde představuje jedinou hlavní ženskou postavu a nutno říci, že její představitelka je vskutku krásná. A nechybí ani špičkování mezi anglickým sirem a francouzským kapitánem, páč rivalita obou národu je už po staletí. Nakonec je ale možné, aby našli společnou řeč.... Studio W. Disney vědělo dobře i po odchodu svého zakladatele jak správně zacílit na diváky bez rozdílu věku.

plakát

Dead Shadows (2012) 

Po výborné úvodní titulkové scéně přichází příběh Chrise, který se bojí tmy. Co se stalo v dětství s jeho rodiči není zcela jasné, ovšem kometa za tím byla určitě. Nevím, jak by mohlo jít o Halleyovu kometu, která nás navštěvuje jednou za cca 75 let, ale to je nakonec jedno. Každopádně kometa z Chrisova dětství se navrací a přináší sebou smrt a zkázu. Velmi temný snímek směřující k naprosté bezvýchodnosti. Viditelný je vliv minimálně Věci (1982) a H. P. Lovecrafta. Chapadla jsou zkrátka fajn, a když dívka zmutuje v pavoučí příšeru, je jasné, jak by to s mladíkem mohlo dopadnout. Lidé mutují, proměňují se, roztékají a rozpadají se a všude vládne chaos. Z nesmělého Chrise se nakonec vyklube zdatný bijec masakrující zrůdy. Ale i on má temné tajemství... Nechybí ani mimozemský sex! Ten přesah do surrealismu mě hodně bavil a konec vše podtrhnul. Výborná hudba - Sponge, Flying Turns. Sice je místy vidět menší rozpočet, ale na tom film nestojí. Rozhodně pro menšinové publikum, co rádo atypické snímky.

plakát

Kandisha (2020) 

Čiň čertu dobře a peklem se ti odmění. Jedné noci je Amélie při návratu domů napadena bývalým přítelem Faridem, který ji zmlátí a pokusí se ji znásilnit. Amélie se ubrání, ale doma v koupelně nakreslí vlastní krví pentagram a přivolá ženského démona (džina) - Aishu Kandishu, aby ji pomstil. Jedna věc je ovšem bubáka vyvolat, a druhá se ho pak zbavit. A to není vůbec jednoduché, páč Kandisha si po vyvolání vezme šest mužských obětí. A jak mrtvých přibývá, uvěří Amélii nejen kamarádky, ale i syn exorcisty, kteří se jim pokusí pomoci. Zpočátku to vypadalo jako tuctová bubákovina na americký způsob, ale pak se to nějak zlomilo. Stupňující se atmosféra, hudba (rap nepočítám, ale chápu ho), démon s báječnými kopyty, co se ukázala jako smrtící zbraň, a přibývající gore. Jedna z nejlepších scén se odehraje v páře. Chtěl bych napsat, že došlo i na střeva ven, ale při roztržení oběti to nebyla jen střeva. Konec podivný, avšak s posledním záběrem logický. Spokojenost.

Poslední hodnocení (8 820)

Maska smrti (1984) (TV film)

07.05.2024

The Island at the Top of the World (1974)

07.05.2024

Dead Shadows (2012)

07.05.2024

Kandisha (2020)

06.05.2024

Piranhaconda (2012) (TV film)

05.05.2024

Věc se dvěma hlavami (1972)

05.05.2024

Amityville 1992 (1992)

05.05.2024

Děti noci (1991)

04.05.2024

Úniková místnost (2017)

03.05.2024

Reklama