Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (10)

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Zlehčení situace je fajn, nicméně přemnožené vtipkování v době největšího ohrožení ani tak neubere na dramatičnosti jako spíš na atmosféře a udělá z celé zápletky frašku. Scény typu "Hermiona neumí chodit v podpatkách" nebo Neville s pravděpodobně nejlacinější větou filmu "Musím říct Lence, že jí miluju, než tu všichni zemřeme!" jenom dokreslují neexistující atmosféru celého snímku. Pro mě coby skalního fanouška ságy je poslední film velkým zklamáním. Tři hvězdičky za Snapeovu vzpomínku respektive za dojemnost Alana Rickmana.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Jsem zastáncem toho, že filmy točené podle knižní předlohy by se jí měly držet co nejvíc a to se u Harryho konečně povedlo! Yates tu narozdíl od Prince dvojí krve zachytil z knížky všechno důležité od děje po atmosféru příběhu. Fanoušci se můžou radovat a zbytek obecenstva by si měl před jakýmkoli komentářem uvědomit, že Harry Potter je především KNIŽNÍ fenomén a filmové zpracování bylo mělo jít ruku v ruce s tím, co Rowlingová napsala, což v případě Relikvií vyšlo na výbornou. Pro mě skvělý zážitek a nemůžu se dočkat druhé poloviny!

plakát

Eragon (2006) 

Krásná ukázka toho jak dokonale zprznit už tak nedokonalý příběh... Předloha byla vidět naprosto minimálně, v podstatě jediné, co zůstalo, byla jména a co se filmu samotného týče-hodně podprůměrná fantasy.

plakát

Memento (2000) 

Fajn nápad, ale z věčného vracení v příběhu se mi točila hlava...K tomu poměrně průhledná zápletka, alespoň co se kladných a záporných postav týče. Znova bych to nepřežila...

plakát

Babička (1970) 

Depresivní lyrika...

plakát

Smrt panen (1999) 

Co všechno udělá přehnaná starostlivost... Vyprávění kluků žijících v okolí působí sice trochu lacině a občas zápletka působí značně černobíle, nicméně po tomhle filmu si člověk řekne "díky bohu za moje rodiče".

plakát

Bílý oleandr (2002) 

Pokaždé, když se na tento film dívám, přemýšlím, která postava je moje oblíbená a vždycky skončím u Ingrid, i když pánbíčkářská náhradní matka č.1 a citově vyprahlá neúspěšná macecha 2 jsou v těsném závěsu. Málokdy má člověk šanci vidět tak poetickou vraždu...

plakát

Zvítězit (2009) 

Tenhle film ve mě vyvolal dost rozporuplné pocity. Jistě, láska k "Il Ducemu" je bez pochyby něco tak zvláštního, že téma volá po zpracování, následně i po shlédnutí...Ale otázkou zůstává, jestli titulky novinových článků létající po plátně a dramatické prostřihy na šílené ženy, mezi které se naše "hrdinka" má začlenit, jsou ideálním způsobem servírování tohohle kousku. Co se týče mě, údajná první Mussoliniho manželka, která nás, bohužel, provází prakticky celých 122 minut, byla tak odbojná, až se tomu nedalo věřit. Dvě hvězdičky za skvělý výkon Fillipa Timi v konečné roli Benita juniora!

plakát

Cry-Baby (1990) 

Jediný, kdo může tenhle film brát vážně, je člověk, pro kterého je to prvním snímkem v životě. Parafráze na Pomádu, Hřísný tanec a zřejmě množství dalších hudebně-tanečních filmů s Johnny Deppem? Samozřejmě se nedá mluvit o kvalitě příběhu, už vůbec o něčem jako je hlubší myšlenka. Přesto má tenhle afektovaný muzikál kromě pár dobrých písniček něco do sebe. Co, to si asi každý musí najít sám...Ať už Cry-babyho věčná slza, "šmajchl" louka místo autokina nebo super "geniální" útěk z vězení. Tahle šílená revue má jednu výhodu, přesně víte, co si o tom myslet...buďto ji milujete nebo nenávidíte.

plakát

Stáhni mě do pekla (2009) odpad!

Proč má někdo potřebu natočit film s mluvící kozou, pokud další postavy nejsou vlk a kůzlátka? Evidentně mi uniklo, ve které části filmu vystoupila na povrch ona "hororová" stránka. Bývá běžné, že se lidi u hororů aspoň trochu bojí...Tenhle směšný pokus o příběh s cikánskými kletbami nebyl nic víc než trapas stojící za 99% povedenějších snímků stejného žánru.