Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Sherlock

Sherlock (2010)

TOP10! Tak jsem se konečně dokopala smazat ten dlouhý komentář a rozhodla jsem se ho zjednodušit. Nejlepší seriál, jaký jsem kdy v životě viděla. Tečka. Geniální, vtipný, propracovaný a svým způsobem i velice poučný. Hlavní dva představitelné mi vyrážejí dech pokaždé, kdy jsou spolu, ale i odděleně a ne nadarmo jsem si v obou dvou našla své obrovské oblíbence, na které nedám dopustit. Pro Cumberbatcha je to životní role, o tom není pochyb. Je vidět na první pohled, že si svou roli maximálně užívá. Nedivím se.. Míchanice sociopatického Dextera, nadpozemsky inteligentního Sheldona Coopera a bezvadně ironického Dr. House. Pro Martina Freemana se Dr. Watson stal také určitě velkým mezníkem v jeho kariéře a musím říct, že je Sherlockovi více než rovnocenným partnerem, a proto doufám, že s nadcházejícím Hobitem se Sherlockem jen tak neskončí. Zbožňuji tu krásnou hudbu, zbožňuji podmanivý Londýn a jeho sychravé počasí, zamilovala jsem si každý oddělený příběh, který žije vlastním životem, zamilovala jsem si inteligentní scénář a promakané postavy a ještě více jsem si zamilovala tento seriál jako celek, na který se můžu dívat pořád a pořád a pořád.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

TOP10! Tady se mi tvůrci trefili naprosto do černého. Inteligentní, vtipné, zábavné, místy velmi napínavé, s výborným obsazením, geniální hudbou a naprosto špičkovým scénářem. Jsem na konci 2. série a s klidem můžu prohlásit, že "Perníkový táta" je jeden z nejlepších seriálů, jaké jsem kdy vůbec viděla. A jak koukám na hodnocení, myslím, že si laťku NAŠTĚSTÍ udrží. Líbí se mi děj, líbí se mi ústřední dvojice, líbí se mi úplně všechno. Bryan Cranston ve vrcholné formě. Nemám absolutně slov. EDIT: A navíc.. je to jediný seriál, co jsem kdy viděla, který si dokázal udržet laťku po celou dobu vysílání (Sherlocka úplně nepočítám) a z finálové řady ještě k tomu vyždímat maximum.. Protože to finále!.. Tak dechberoucí ukončení si Perníkový táta zasloužil a já můžu jenom chrochtat blahem. Více takových seriálů, prosím! :) (A Emmy samozřejmě ve správných rukou).

Panství Downton

Panství Downton (2010)

TOP10! Za posledních 5 měsíců viděno 2x, vypovídá to, myslím, za vše... Echm.. 3x .. a ano, připadám si normální. Jenže to tak hřeje u srdce, až to není možný.

Gangy z Birminghamu

Gangy z Birminghamu (2013)

TOP10! K tomuto seriálu napíšu snad jen jednu patetickou větu.. Cillian, I love you!!!

Newsroom

Newsroom (2012)

TOP10! Sem tam trochu americky afektované, ale v porovnání s konkurencí se The Newsroom stále řadí mezi absolutně nejlepší počiny, které se na televizní obrazovce kdy objevily.

Chirurgové

Chirurgové (2005)

TOP10! Pro mě jeden z nejkvalitenějších seriálů z lékařského prostředí a zaručeně jeden z nejlepších jaké znám. Nálož emocí, která na mě každý týden čeká, si maximálně užívám a i když se mi nějaký díl zdá slabší, vynahradí mi to následující bomba, kterou nečekám. A teď, když koukám na 8. série, nepřestávám se divit tomu, že po těch letech si seriál drží neskutečně vysokou laťku a nepřestává mě překvapovat, dojímat a uchvatcovat. Hlavně blížící se finále v 8. série mě nenechává ani trochu chladnou. Žiji s nimi už skoro rok a za nic bych je nevyměnila. EDIT: Bohužel jsem v následujících sezónách přestala seriál sledovat, protože z mého hlediska šla kvalita rapidně dolů, nicméně po 6 letech si teď dávám repete a prvních pár sérií (někdy okolo šesté/sedmé skončím) patří do mojí osobní TOP10, i kdyby nevím co. A když jsem byla schopná odpustit poslední 2 série Dexterovi, tak proč ne i Chirurgům. Miluju!

Odbor městské zeleně

Odbor městské zeleně (2009)

TOP10! Nevtipnější seriál ever. Ano, nedělám si srandu a pro mě osobně ještě o laťku lepší, než Přátelé, a to je co říci! A pokud si někdo myslí, že StarLord je vrchol Prattova komedianství, nechť si užije největší překvapení dekády!

Fargo

Fargo (2014)

TOP10! Přiznám se bez většího mučení, do seriálu se mi vůůůůbec nechtělo, protože stejnojmenný film od Cohenů mě zklamal na plné čáře. Nicméně Martin Freeman je Martin Freeman a má hysterická slabost je u mě zřejmá už od dob Sherlocka a Watsona, takže mi nezbylo nic jiného, než být věrná fanynka a na seriál se podívat. No upřímně celých 10 dílů jsem byla nadšená. A musím říct, že nejen postava Lestera (zejména jeho proměna byla jedním slovem DOKONALÁ) mě dostala, ale hlavně.. Billy Bob Thornton. K tomu ani nemám, co říct, v každé scéně, ve které se objevil, jsem propadala euforii, protože jeho role byla zahraná naprosto neuvěřitelně! Nejsem si úplně jistá, jestli se nechám zlákat na druhou sérii, každopádně ta první opravdu stojí za to!... EDIT: Zlákat jsem se nechala a díky bohu za to, protože jsem si jí užila minimálně stejně jako sérii první. Úžasná výprava, jsem zkrátka nadšená a mám svého nového oblíbence :)

Koruna

Koruna (2016)

TOP10! Miluji britskou historii, takže když jsem se dozvěděla o tomto seriálu, má vnitřní intuice mi napovídala, že asi budu muset nepatrně přehodnotit svou seriálovou top desítku. Stalo se. První série je jeden z nejlepších kousků, jaký kdy (nejen britská) televizní produkce vytvořila. Herecké obsazení absolutně bez chybičky (prosím v lednu glóby do správných rukou, ju?), nicméně vyzdvihnout se musí i scénář a soundtrack. Není nic, co bych vytkla a pokud se laťka udrží, máme tu jeden z největších masterpieců ever :).