Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Thriller

Oblíbené filmy (5)

Magnolia

Magnolia (1999)

Magnolia je pro většinu lidí opravdu divný a zvláštní film. PT Anderson tím ale jen dokazuje svou neskonalou originalitu. Co nemusí dokazovat je jeho režijní mistrovství. Takhle dokonale propracované postavy jsem neviděl snad v žádném jiném filmu. Ani délka přes 3 hodiny není na škodu, což se hned tak nevidí. Herecké výkony jsou také prvotřídní, vynikají Reilly, Cruise, Hoffman a hlavně bezchybná a éterická Juliane Moore. A do feťačky, kterou ztvárnila Melinda Dillon, bych byl schopen se zamilovat. Závěrečná metaforická záležitost s žábámi je v první chvíli těžko uvěřitelným šokem, ale je hlavně tou náhodou, tou výjimečnou událostí, která lidem mění život. Všechna bolest jako by byla odplavena, a na smutné hrdiny čeká budoucnost plná nadějí. Krásný film, který se musí vidět.

Americká krása

Americká krása (1999)

Jeden z mých top 5 filmečků, ne-li ten vůbec nejlepší. Kevin Spacey se rozehrál k výkonu opravdu brilantnímu. Film má spád, scénář je skvělý, vtipný, ironický a závěr přijatelným způsobem dojemný. Zkrátka paráda. Nepřestává mě to bavit ani po pěti shlédnutích.

Sedm

Sedm (1995)

Viděl jsem to několikrát, a tenhle film se prostě neokouká. Je to fakt drsný, s každýho záběru je cítit zoufalství, a vy tak nějak tušíte, že tohle ani nemůže mít happyend. Velmi dobře napsané postavy podpořené hereckými výkony Pitta, Freemana a Paltrowové. A třešnička na dortu: Kevin Spacey je John Doe.