Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Drama

Recenze (29)

plakát

Definice lásky (2012) (TV film) odpad!

Mám pocit, že dívat se do zdi by bylo mnohem produktivnější. Začínám si myslet, že kdyby tohle natočil kdokoli jiný než Viewegh, promítání Definice lásky by bylo trestné. Co se týče obsahu - pár lidí ve stylu Marfuša tam na sebe sem tam šňabne, mezitím jsou nekonečně dlouhé záběry na to, jak o tom všichni hloubavě přemýšlí až h**** vymyslí. Na konci se všichni zase mají rádi. Zničehonic všem dojde, jak hrozně se k sobě chovali (nebo je osvítil duch svatý?). Pokud si chcete vyzkoušet herectví ve stylu Definice lásky, stačí koukat chvíli do blba a na všechny kolem sebe házet kyselé ksichty. Až se někdo zeptá, co vám je, můžete číct, že hledáte "skutečnou a opravdovou lásku".

plakát

Božský Evan (2007) 

Čekal jsem, že se z toho vyklube nějaká blbost, na film jsem se koukal tak trochu z nudy =). Výsledek mě překvapil, není to až tak příšerné, jak jsem čekal. Nicméně ten závěr - přijde déšť. Ale ne, ona ta potopa nepřišla a nezabije všechny, kteří nenastoupí na archu, ach jo. Počkat, tamhle se protrhla přehrada, možná, že to nakonec vyjde. Jdeme tančit! Odpad.

plakát

Mumie: Hrob Dračího císaře (2008) 

Takhle nějak to vypadá, když se natáčí pokračování čistě z důvodu úspěšnosti předchozích dílů - autoři si pravděpodobně řekli, že tenhle díl musí být nejlepší, musí tam dát co nejvíc efektů apod. A výsledek? Kýčovitá krávovina.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Vůbec mě nepřekvapuje, že je seriál mezi teenagery relativně oblíbený. Občas se ovšem děj stává přespříliš naivním, někdy až směšným. Přiznám se, že se mi provedení podoby upírů nelíbí, nicméně asi to je spíš ve mně, poněvadž co se týče žebříčků, Buffy na tom nikdy špatně nebyla.

plakát

Krvavý román (1993) 

Jak to tak vypadá, asi nerozumím umění, ale tohle mi vážně přišlo jen jako fantasmagorie někoho, kdo potřebuje psychologa - nebo přestat fetovat. Nemám pocit, že by tím chtěl autor něco sdělit...

plakát

Jezdci z jižního Bronxu (2005) (TV film) 

Nevím, jak moc se příběh inspiruje skutečností, ale příběh mne každopádně zaujal. Věřím, že pro většinu lidí, kteří se nevěnují šachům, to není zrovna jejich šálek kávy, ale na to si každý musí udělat svůj názor. Pár chyb v šachové notaci se sice vyskytlo, jinak byly pozice celkem hezky propracované, i když místy jsem se už smál u toho, jak všichni okamžitě dávají mat, šachy se hlásí soupeři, aby si jich všiml =), jinak celkem pěkná podívaná. 75 %

plakát

Notting Hill (1999) 

Naprosto předvídatelná romantická komedie, která člověku přiroste k srdci - to je hodně netradiční spojení, myslel jsem si, že na tyhle typy filmů jsem už dávno zanevřel, ale Notting Hill mne přesvědčil o opaku. První polovina filmu je naprosto geniální, kupodivu to má i smysl pro humor. Druhá polovina se snaží nějak definitivně divákovi ukázat volbu Williama a Anny, přičemž místy narážíme na stereotypní zápletky (např. všechno opět stíháme na poslední chvíli, naivní recepční apod.), což ovšem nějak zvlášť nepřekračuje hranice sledovatelnosti, dávám 80 %

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Nápad zajímavý, provedení horší, nerad toto čtu u ostatních recenzí, protože se mi to zdá jako hodně velká žánrová subjektivita, ale tohle je fakt nuda! Děj naprosto nezáživný, bez něčeho zajímavého. Jediné, co muzikál zachránilo, jsou Meryl Streep a ABBA. Ale na to, abych si poslechl písničky ABBY, nemusím 2 hodiny koukat do bedny.

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Natálko, Natálko, do čehopak jsme se to pustili? Nejenže celý film působí naprosto trapně a bez nápadu, ale zároveň vulgárně. Když si představím, že by tohle viděly děti... Naprosto mizerné herecké výkony, což nám nezachrání ani výkon Natalie Portman, který jako jediný nezklamal. Pro mě tedy jednoznačně propadák roku 2011. 10 %

plakát

Hezké vstávání (2010) 

Abych pravdu řekl, původně jsem od filmu očekával něco jako převtělené Frankelovo dílo Ďábel nosí Pradu, ale hluboce jsem se zmýlil. Prostředí natáčení se celkem povedlo, naštěstí se zde ani nevyskytly americké výstřelky - jako např. že by si všichni stále tleskali, na konci by 15 min. zabírali, jak je vše ok apod. No, 5 hvězdiček uteklo tak tak, málem jsme na ně dosáhli =), 80%.