Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Romantický
  • Akční

Recenze (19)

plakát

Anna Karenina (2012) 

Tak tady jsem byla okouzlena práce s prostorem, přesně pomezí divadelních triků versus kouzlo kamery, ty scény jsou prostě skvělé. Annu Kareninu zbožňuji jako literaturu, myslím si, že se zde dal moc velký důraz na její hysterii, která mi připomínala hysterii Černé labutě.. Ale snímek na mě pak působil celý den, vylidněné ulice, samota... jo, jo, tohle bylo to, u čeho člověk zažije katarzi... a to já ráda!

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Rozhodně oceňuji scénář, tomu dávám 90%. Jinak celkově mám ráda filmy, které se snaží zpochybnit dosavadní mínění o antidepresivních pilulkách. Herecké výkony super, avšak je podmíněno subjektivní platonickou láskou k Jude Law :)

plakát

Kluk mojí holky (2010) 

Scénaristická pointa v závěru sice překvapivá je, ale na druhé podívání se, by se odhalilo spousta paradoxů, ale mě už se na to podruhé rozhodně dívat nechce. Každopádně jako romantická neděle s přítelkyní či přítelem, nějaké to sushi, víno a neřešit realitu, tak jako ji neřeší scénarista :) 60%

plakát

O život (2007) 

Opět příklad toho, jak je super se nedívat první na hodnocení z csfd.cz a udělat si vlastní názor. Pro mě 70%, ale čtyři hvězdy dávám proto, kolik lidí to odsoudilo. Výborně jsem se bavila, lehká surreálnost - budha a dvojduše Klepla, uzdravující Kotek, komické dialogy, místy hororové scény z vesnické hospody, fajn triky, lekla jsem se u scény s vlakem, prostě bylo to temporytmicky správně, dobře načasované a hezká pointa. Není to blbina, je to prostě odpočinkový filmec.

plakát

Shen nu (1934) 

Hlavní hrdinka: Lingyu Ruan. Další: Zhizhi Zhang, Huaiqiu Tang, Junpan Li, Keng Li. Herečka v hlavní roli například spáchala posléze sebevraždu na meetingu Mezinárodního dne žen v Číně. K filmu patří říct jen to, že je to pečlivá psychologická drobnokresba z okraje společnosti z roku 1934, s červenou knihovnou to nemá ve strougyho pejorativním smyslu společného vůbec nic, více tak spíš s drsným naturalismem nebo tak nějak...:)

plakát

Muž odvážného srdce (1983) 

Dvě hvězdičky a to jen proto, že by to měla být asi pohádka. Souhlasím s Bluntmanem - asi jsme to viděli ve společný čas a na společném místě, kdy u jména Asyl byly v kinosále totální záchvaty. Nejvíce mě též srala ideologická rovina, naprosto klišé záběry s vlajícími vlasy a neustálým pohledem k nebi. "My Korejci se nevzdáme!". Film trvá "pouhých" 73 minut, ale já myslela, že se k tomu konci nedobere. Postrádá od začátku jakékoliv napětí a v tom případě i vtip, kromě zlého výsměchu. No hrůza!

plakát

Sám doma a bohatý (1994) 

Bohužel, všechno ostatní s pojmem "Sám doma na milion způsobů" pak už jen dojí z vytěženého úspěchu prvního Sám doma... škoda!

plakát

Sám doma (1990) 

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, to přesně znamená film pro mě!:) aneb "Harry jdu do baráku":)

plakát

Trhák (1980) 

Absolutní nadsázka, skrytě neskryté odkazy, "ironický podtón" slovy Ladislava Smoljaka, filmec naplněný humorem mě blízkým a stejně jako Abrahám jsem se nestačila divit. Výborné obrazy s hnojem a bílými uniformami, tolik osobností v jednom filmu asi nebude náhoda... závěr trochu pokulhává, ale i to mu promíjím:)

plakát

Byl jednou jeden polda (1995) 

Bláznivá - crazy komedie, o kterou se v Čechách pokusili a myslím, že na rozjezd jim to celkem vyšlo, ačkoliv pokračování už se nedá srovnávat s prvním dílem. Postavy jako Kudláková nezapomenutelné, nebo snaha české policisty přirovnávat kontra k FBI:) Nejspíše je to vkusem, ale já jsem se fakt dost bavila. Ať žije Hrušinský ml. a jeho patolog a Potměšilův či chceme-li Maisnerův smích:) Pokud to položím vedle obdobného hodnocení tady csfd k filmu kameňák, rozhodně si to oproti tomu zaslouží 3 hvězdičky!!!