Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Pilot a pár dalších dílů v první sérii rozhodně stálo za to. Další díly už ale bohužel začaly stagnovat a místo neustále akce a napětí dodával tento seriál divákům spíše klišé a stereotyp. Mnoho lidí se tak rozhodlo, že druhou sérii ani nezkusí, což byla dle mého obrovská chyba. V počátcích druhé série opustil seriál i sám velký Darabont a neřekl bych, že by šla kvalita seriálu nějak strmě dolů. Konec 2. série byl rozporuplný a velmi zajímavý. Rozhodně nejlepší seriál na toto téma. 3. série je zatím neskutečná. Když vezmu v potaz, jak vypadal seriál na začátku po pár dílech a jak teď, tak se mi ani nechce věřit, že stále sleduji jeden a ten samý seriál. Třetí série naprostá pecka, jasných 100%. Čtvrtá série by měla být na přelomu září a října. Tak dlouho snad ani bez tohoto seriálu nevydržím :)

Hříšníci

Hříšníci (2011)

Upřímně jeden z nejlepších seriálů, jaký jsem kdy viděl. Vynikající casting (i když zpočátku jsem nemusel postavu Iana a taky mi moc nepřišla k chuti výměna postavy Mandy od dalších sérií), výborný scénář a v neposlední řadě také znělka, která se k mému nadšení, na rozdíl od jiných seriálů, nezměnila. Obrovské mínus ale je, že tento seriál do puntíku kopíruje svého britského předchůdce, což mě neskutečně zklamalo. I tak dávám ale přednost remaku, protože mě to zkrátka baví mnohem více.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Nespočetně lidí tu píše, že si tento seriál hraje na nepochopitelný a intelektuální humor, že je to pouze kopie seriálu Frasier a já nevím co ještě, ale pravda je taková, že má tento seriál pouze jednu funkci a tou je diváka pobavit a to se v prvních sériích daří náramně. Problém je, že hlášky jako takové později zevšední, postavy začínají být stále nudnější a nudnější (vyjímaje Penny a Sheldona, kteří jsou opravdu vynikající) a děj lze snadno předvídat. První série u mě mají plný počet hvězdiček, ale poslední 2 série už jsou opravdu o dost slabší.

Skins

Skins (2007)

Zpočátku jsem si hledal k tomuto druhu seriálu cestu a nemohl mu přijít na chuť, což se po pár dílech změnilo. Casting byl příjemný, moc se mi líbily díly, které byly uspořádané podle postav v seriálu a také mix žánrů, které seriál obsahoval. První dvě série byly zkrátka skvělé, i když u té druhé je velká škoda, že se točila většinu času pouze kolem jedné věci. Další série mi až tak kvalitní nepřišly, spíše průměrné. Když člověk vidí 4 další série, které jsou pouze zkopírované od prvních 2 a je změněný pouze casting, nikdy to nemůže vyjít. A to ani nemluvím o nepsaných pravidlech, jakožto například (každá série musí mít homosexuála, ženu/slečnu s dítětem, v každé sérii musí někdo zemřít, kdo nekouří a nechlastá není "Skin", hop, hop, hop..mohl bych pokračovat do nekonečna). Největší zklamání přišlo ke konci 4. série. Něco tak stupidního jsem opravdu dlouho neviděl a to mě ještě čekal casting na závěrečné 2 řady, kterému jsem přicházel na chuť snad do posledních dílů. Závěrečná, sedmá série vychází na přelomu května a června a měla by obsahovat několik dvojdílů o každé sérii, pouze "třetí generace" nebude zahrnuta. EDIT: 7. série zatím perfektní, hlavně dvojdíl s Cassie byl úžasný. Prostě mi to nedá, musím na těch 5 hvezdiček zvednout :)

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Konečně po dokoukání poslední, tedy 5. série můžu říct, že se mi tenhle seriál celkem líbil. 1. řada byla asi nejlepší. Výborný děj a vynikající casting vás provází takřka celým seriálem, který si na nic nehraje a vytváří pro diváka stále něco nového. Každá postava má něco do sebe. Asi každý si nejvíce oblíbí Nathana, který tento seriál hodně táhne. Jeho absence ve 3. řadě je značná, ale Rudy ho nahradil výborně, možná je v mých očích i lepší. Čtvrtá série rozhodně nejslabší. Schopnosti už má úplně každý, zápletky jsou chvílemi velmi nudné, až trapné. Pátá série začíná tam, kde skončila série předchozí. Po prvních cca 2 dílech jsem čekal nejhorší, ale potom se to celkem rozjelo a opět mě seriál chytl. Zakončení bylo hodně zvláštní pro seriál, který už další série mít nebude. Každopádně jsem se dozvěděl, že se bude natáčet film a jsem na to hodně zvědavý.

Dexter

Dexter (2006)

Pro mě je seriál Dexter jasné číslo 1 v žánru seriály. Je to seriál u kterého nevynechám jediný díl v jediné sérii. Velmi poutavý příběh člověka, který má rodinu, ale potají se baví tím, že vraždí své oběti a vždy to dokonale zamaskuje. Michael C. Hall hraje hlavní postavu takřka dokonale a nedovedl bych si místo něj v seriálu představit nikoho jiného.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Tak musím říct, že dokoukat 144 dílů tohoto seriálu byla celkem fuška a z celkových 6 sérií mě nadchly maximálně 2-3. Ze začátku mě tento seriál uchvátil tak, že jsem hltal díl po dílu a prakticky jsem se nenudil ani vteřinu. První série byla prostě dokonalá. Poté ale bohužel tempo klesalo a od druhé série to bylo horší a horší, až to došlo k takovému průměru. Vše se čím dál tím více zamotávalo a místo vysvětlení některých jevů jsme měli stále víc otázek než odpovědí. Vše nakonec zachránila čtvrtá a zejména poslední série, která byla také výborná, i když konec zanechal bezpochyby ve všech velmi rozpačitý dojem. "Co to mělo znamenat? Byli mrtví už na začátku, nebo zemřeli na ostrově? Byl to posmrtný život nebo jen iluze? Nebo byli snad v kómatu?", snad každý si dnes klade jednu z těchto otázek a záleží na každém zvlášť, jak seriál pochopil a jaký v něm zanechal dojem. Co se týče "přežití na ostrově", tak je tento seriál asi to nejlepší, co je k dispozici.