Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (20)

plakát

Dlouhá bílá nit (1970) (TV film) 

Panebože, takhle jsem se už u filmu dlouho s prominutim nenasrala. Aneb jak dvě ženské potrápil chlap, který celou dobu jen koukal jako bluma, nevypadlo z něj půl slova a neměl se co k čemu. Může to být natočeno a obsazeno sebelíp, ale příběh to prostě všechno zabije. Koukat se hodinu a půl na ženský, který truchlivě pláčou, naříkají nad útrapami nešťastné lásky a všemožně jinak se souží a vůbec se chovají jako patnáctileté nány? Děkuji, nechci.

plakát

Show Jana Krause (2010) (pořad) 

Vyčpělý, nudný a stále se opakující Kraus. Působí nepřipraveně a celý rozhovor si vystačí s opakováním hostovy poslední věty (Host: Jsem astronom, ale mým koníčkem je chov švábů. Kraus: Tak chov švábů, jo? ), které publikum nepochopitelně vždy ocení smíchem, případně s přiblblými narážkami a hloupými řečmi. Mnohokrát mu do křesla usedají opravdu zajímaví lidé, ze kterých by mohl dostat úžasné příběhy, zážitky, rady, cokoli....ale bohužel.

plakát

Zúčtování (2016) 

Limonádový Joe hadr....aneb kdo se má v tom vztahovym propletenci vyznat. Dokopy hodnotím za 4*. Jediný co mi vadilo bylo zbytečně složitý vyprávění a co doteď nechápu je postava Anny Kendrick. Jako...herečka je děsně roztomilá ale její postava prostě neměla ve scénáři žádný logický smysl. Nepomohla posunout děj, nebyla důležitá pro další jednání hlavní postavy...prostě nic :D Chyběla jim romantická rovina tak jí tam vmontovali takhle nešikovně? Chyběl jim token mladá běloška?

plakát

Semestr (2016) (seriál) 

Dávám za 4, přesto, že mě jednání postav hrozně vytáčí. Formát je to super, líbil se mi už v jednom z dílů Modern Family, tak je fajn, že se toho chytnul někdo i u nás. Navíc do Streamu se rámcově pěkně hodí. Takže zpracování za 5, výpovědní hodnota o týhle prazvláštní generaci za 5 a samotný jednání a myšlení postav za -5000.

plakát

6 Years (2015) 

Moje snaha hodnotit filmy objektivně nakonec vždycky skončí neúspěchem a pochopením, že to prostě neni možný. Hodnocení vždycky bude subjektivní. Nejsem pro tenhle film ideální divák, se zkušenostmi jaké mám mě problémy hlavních postav naprosto míjí a proto ho nedokážu adekvátně posoudit. Přesto chápu, v čem může být pro jiné atraktivní.

plakát

Jmenuji se Sam (2001) 

Neurotická Michelle a kameraman, kterej pravděpodobně jede v těžkejch drogách.To jsou takový stěžejní pocity, který ve mě po zkouknutí zůstaly. A vlastně asi jediný. 3 hvězdičky patří v podstatě jen Seanu Pennovi a scénce s placením bot.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Co říct...tyhle majstrštyky se mi strašně těžko komentujou a proto se tomu radši vyhýbám. Tady se asi budu držet výroku Jiřího Vaňka ze Sebedrásu. Stejně jako jeho, i můj život řídí nebetyčná moudrost tady týhle nádhery. Už několikrát jsem si říkala, jestli scénáristi občas nevykrádaj můj příběh. Až na ten neskutečněj twist v poslední řadě. Ale....kdo ví.

plakát

Sedm dní v pekle (2015) (TV film) 

Po shlédnutí byl můj obličej ve stejnym stavu jako po pár koulích. Totálně v křeči z neustálýho smíchu! Být to o fous delší, tak mi ten škleb zůstane už nadosmrti.

plakát

Bezpečný přístav (2013) 

Naivní, plytké, předvídatelné, slabé....ale ono asi těžko udělat z prostoduchýho scénáře, ve kterym se snad 20x použije věta ,,Dnes je tak krásně" a herců- neherců nějakou hitparádu. Hodně slabý odvar Rose Madder, nebo Nocí s nepřítelem. 2 hvězdičky v podstatě jen za Cobie Smulders, která je i v tak pitomý roli boží.

plakát

Jonathan Strange & Mr. Norrell (2015) (seriál) 

Nikdy, NIKDY nejsem spokojená s filmovou adaptací oblíbené knížky. Vždycky mám hromadu přípomínek jak se mohlo udělat tohle a tamto líp a jak vybraní herci naprosto nekorespondují s popisem v knížce. Tady mám připomínky jen dvě.Jednak proč seriál nemá víc dílů a proč se tvůrci rozhodli vynechat událost uzdravení anglického krále, která v knize byla podle mě hodně důležitá a na kterou jsem se prostě hrozně těšila. Ale tyhle nepatrné připomínky vyvažuje kvantum pozitiv :) Už jen samotný casting mi vyrazil dech. Jako by vzali moji představu o všech postavách a přesně takovou přenesli na plátno. Stejně věrně jako casting pojali tvůrci i styl vyprávění, který sani v v knize příliš nechvátá. Nejvíc oceňuji, jak v pouhých sedmi dílech dokázali vybrat přesně ty momenty z celé knihy, díky kterým i divák, který předlohu nečetl získá naprosto jasnou představu o charakteru a povaze obou hlavních postav. Například dopátrat se pravé tváře pana Norrella je v knize poměrně obtížně. Prostě a jednoduše...za mě je to nejlepší filmová adaptace oblíbené knížky, jakou jsem měla možnost vidět! Nicméně na mém přesvědčení, že kniha je vždy lepší než filmové zpracování se nic nezměnilo. A proto pokud se vám seriál líbil, rozhodně sáhněte i po knize, budete nadšeni :)