Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (71)

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Ještě, že jsem si v kině koupil popcorn. Alespoň jsem se měl do čeho vyblít.

plakát

Čas sluhů (1989) 

Vlastně ani nevím jak tento film hodnotit. Je to pro mne dost citlivé téma, bohužel znám takové typy lidí, a to i v okruhu svých blízkých. A věřte nebo ne, ale jedná se o první snímek, u které ho jsem zjistil, že prožitá realita může být daleko krutější než samotný snímek. Na jednu stranu tedy cítím, že snímek mohl dostat ještě větší říz, že ta mrcha mohla být ještě větší mrchou, protože ano opravdu to lze, věřte mi. Na druhou stranu je velice dobré, že někdo s takovýmto tématem vůbec vystoupil a jsem moc rád, že tento snímek existuje a ukazuje ostatním lidem takové stvůry, které si podmaní své okolí, udělají si z nich otroky a ti nemají pak možnosti úniku. Mohou jen sloužit a plnit sny svých pánů na úkor svých. Je mi z takových lidí zle a doufám a modlím se, byť v boha nevěřím, že už ve svém životě nikoho takového nepotkám.

plakát

Odcházení (2019) 

Na to, že se jedná o snímek, který byl natočený ve zcela amatérských podmínkách, tak smekám klobouček drazí tvůrci a doufám, že se dočkáme i další tvorby. Držím palce.

plakát

Katsudō shashin (1907) 

Jeden z prvních animáku? Spíše zajímavé než-li nějak převratné.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

*komentář je lehký spoiler*…První série byla hodně slušný nástup, tak jak to mám u seriálu rád. Čekal jsem, že to shlédnu na jeden zátah, ovšem moje nadšení postupně upadalo příchodem 3.,4.,5. série, kdy se ze seriálu stával takový stereotyp. Vše se dělo furt dokola a až na výjimky byl seriál dost předvídatelný. Teprve až od 6. série se Dexter stal mým opravdu oblíbeným seriálem. Dexter dostal úplně nový a překvapivý směr a já si to velice užíval až do posledního dílu, který mne však hluboce zklamal a považuji jej za úplně nesmyslný. Mé dojmy: 1.série 10/10, 2.série 8/10, 3.série7/10,4.série 7/10, 5.série 7/10, 6.série 9/10, 7.série 10/10, 8.série 10/10 (krom posledního dílu).

plakát

Torchwood (2006) (seriál) 

Tak nějak jsem zhltal všechny sérky doktora a najednou jsem neměl na co koukat. Pak jsem se dozvěděl, že existuje spin-off Torchwood. Řekl jsem si paráda! Sice už to nebude doktor, ale mrknu na to. Popravdě jsem očekával, že to bude taková laciná odvozenina, která se snaží jen vydělat. A ÉJHLE, ono to vůbec není špatné, ba naopak! V jistém slova smyslu je to ba i LEPŠÍ než samotný DW. Torchwood už není vhodný pro děti, je dělán spíše pro dospělé a k tomu také směřuje jeho logika. Přidává krev, erotické a hororové scény a především také nové, nejen pacifistické myšlenky (které byly symbolem DW). Tohle vše tomu přidává velice zajímavou příchuť, kterou je třeba ochutnat!

plakát

Adrenalinové podzemí Znojmo (2014) 

Tak tohle byl velice trapný pokus o kraťas! Žádny děj, žádná myšlenka, šlo pouze o propagaci Znojemského podzemí, která navíc byla velice amatérská.

plakát

Cerro Torre - A Snowball's Chance in Hell (2013) 

Paráda! Vtipné, dramatické a profesionální! Jednou prostě David Lama plácne, že Cerro Torre vyleze na volno, tak to prostě vyleze aji kdyby co bylo! Zabere mu to však 3 roky příprav, několik nezdařených pokusů, ale dokáže to! Myslím, že do snímku natekly solidní peníze z redbullu a taky to podle toho vypadá! Naprosto úžasné dramatické záběry, perfektní hudba, která nabudí vaše dojmy, to vše lehce okořeněné humorem. Prostě paráda! Navíc je to vlastně takový film ve filmu o filmu, protože druhým hlavním hrdinou je zde štáb, který Davida a jeho parťáka točí. Rozšiřuje nám to obzory, můžeme vidět jak těžké je vlastně natáčet takový snímek a umocňuje to konečný dojem z filmu! Shlédnuto na MFOF 2014 ve Valašském Meziříčí.

plakát

Bratrstvo neohrožených (2001) (seriál) 

Naprosto geniální, realistický seriál, který diváka vtáhne do dob ukrutných bojů o Evropu. Ukazuje válku takovou, jaká opravdu byla, krutá a nemilostdná. Líčí zivotní příběhy vojáků, kteří si prošli opravdovým peklem a proč? To nikdo netuši. Skvěle vystihuje myšlenku pacifismu, poukazuje na to, že válka je zlá a že lidé sami nevedí proč ji vedou. Zabíjí jiné lidi, kteří dost možná jsou stejní jako oni. Seriál také poukazuje na to, že pro vojáka válka nekončí nikdy, stále se mu bude odehrávat před očima a jen těžko se vrátí do běžného života. "Generace, která byla zničená válkou, ikdyž unikla jejím granátům". Hodně mne překvapil také 9. díl, vidím v něm jistou paralelu s románem Jiskra života od E.M.R. /100%/

plakát

Odpojit (2012) 

Ta myšlenka je velice špatná! Internet je obrovský krok kupředu! Je to nekonečný zdroj informací a nekonečný zdroj vzdělávání! Ano, ovšem, není dokonalý, má svouje "mouchy" na které poukazuje právě tento snímek. Jenomže ty "mouchy" jsou zanedbatelné v porovnání s tím co nám internet přináší! Kolik času, peněz, úsilí, energie, ušetříme! Vždyť internetem si prodlužujeme život!! Z komentářu tady dole se mi udělalo až zle! Žijete snad ve středověku, kdy se odmítal jakýkoliv pokrok, nebo ve 21. století?! Když se vám ten internet nelíbí, tak na něj ku*va nelozte! Opravdu, dvě hodiny sledovat plutí špíny na internet..to zrovna není můj šálek kávy..