Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (720)

plakát

1670 (2023) (seriál) 

Snaha se tomu upřít nedá, ale humorem to nesahá Černé zmiji ani po kotníky.

plakát

Protiúder - Legacy (2015) (série) 

Tohle zakončení si stará parta nezasloužila. Stapleton pořád skvěle hlásí, Winchester pořád umí akční boje tělo na tělo a Michelle Yeoh je důstojný protivník. Ale se scénářem a ani přípravou akčních scén se už nikdo nezabýval. Prostě se jen hrnou desítky nezapamatovatelných nepřátel střílejících samopaly na dva chlápky držící pistole a padají a padají a padají.... Se scénáristy nehne ani to, když například tým 20 jede na dřevěném žebřiňáku taženým koňmi a střílí se na ně z několika automobilů. Ejhle před kalašnikem se přece stačí krčit za dřevěnými prkny. Kulky neproletí, odštípnou se nějaké třísky a jede se dál :-)

plakát

Němá tajemství (2023) 

Pokud film vezmete spíše jako komorní drama a krimi složku berete jako vedlejší linku, dostanete nádhernou studii vzteku, bezmoci a smíření se s osudem. Navíc výběr herců na pozici veterináře a osudových žen kolem něj byl absolutně skvělý. Plodková zvládá nejen bláznivé komediální role, romantické slaďáky, ale tady jde v dramatických polohách až na dřeň své osobnosti. To samé zvládá s matadorskou bravurou i Steinmasslová.

plakát

Gentlemani (2024) (seriál) 

Škoda že je hlavní dějová linka postavená kolem obou bratrů. Jeden se chová jako totální debil a druhý hraje i v akčnějších scénách znuděně, jako by ho zajímala jen gáže za díl a ne vývoj postavy. Daleko zajímavější jsou vedlejší postavy Kaya Scodelario, Michael Vu a Vinie Jones, které seriál táhnou skvěle kupředu. A samotný nápad se šlechtickou smetánkou vezoucí se v kšeftu je zajímavý.

plakát

Vánoce v divočině (2019) 

Ačkoli film působí jako reklamní spot na vybírání peněz pro nějaké africké Safari, dalo se na to koukat a scénář měl hlavu a patu. A sblížení hlavních postav bylo uvěřitelné a i 50 ti letí mají ještě nárok na romantiku.

plakát

Vánoce pod jednou střechou (2017) (TV film) 

Sníh, vánoční atmosféra, sirotek a klasický omyl vedoucí k romantické zápletce. Možná to bylo sympatickým obsazením, ale vyšplhal jsem s hodnocením až na 3*

plakát

Vánoční pohádka (2021) 

Švédská variace na klasiku Duch Vánoc s příjemnou teenagerovskou romantikou.

plakát

Vánoční expres (2017) (TV film) 

Správný propletenec vánočních osudů s hezkým koncem a na Hallmark až překvapivě promyšlený scénář. Danny Glover potěšil.

plakát

Vánoční únos (2007) (TV film) 

Melissa je pořád bláznivá rošťanda stejně jako Sabrina, mladá čarodějnice. Scénář je totální nesmysl, ale občas jsem se pousmál.

plakát

Útěk domů na Vánoce (2020) (TV film) 

Scénář jsem už viděl zpracovaný minimálně ve třech dalších vánočních tv filmech. Ale koukatelné to je a na odpolední vánoční film v tv to ujde.