Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (14)

Tár

Tár (2022)

V interview na začátku filmu je zmíněno, že se Lydia Tár (Cate Blanchett) také proslavila objednávkami pro soudobou tvorbu komponistek jako Jennifer Higdon, Caroline Shaw, Julia Wolfe a Hildur Guðnadóttir. Poslední zmíněná složila hudbu pro tento film.

Ona

Ona (2013)

Kameraman Hoyte van Hoytema má ve filmu cameo. Můžeme si ho všimnout na začátku scény s oslavou, jak si hraje s dětmi.

Městečko Fortitude

Městečko Fortitude (2015) (seriál)

V 7. epizodě zazní píseň "Tainted Love" v barové scéně, kde se mimo jiné nachází i Vincent Rattrey (Luke Treadaway), který tutéž píseň nazpíval ve filmu You Instead (2011).

Demolice

Demolice (2015)

Scénář filmu napsal Bryan Sipe. V roce 2007 se nacházel na Black Listu nezrealizovaných scénářů. Upadl v zapomnění do doby, než se ho ujal Jean-Marc Vallee, který o něm pronesl: „Demolition je silný a dojemný příběh, napsaný se silnou a upřímnou touhou pochopit lidskou duši, to co nás činí tak unikátními, tak jedinečnými, co nás přiměje milovat. Je to scénář vzácné kvality o kráse lidskosti."

Die Tür

Die Tür (2009)

V jedné scéně se ptá David (Mads Mikkelsen) své dcery Leonie (Valeria Eisenbart), co čte za knížku. Jsou to české pohádky od Jana Drdy s ilustracemi Josefa Lady.

Čtyřicítka na krku

Čtyřicítka na krku (2012)

Pete (Paul Rudd) naráží v jedné scéně na Davida Schwimmera, o kterém mluví jako o Rossovi ze seriálu Přátelé (od r. 1994). Paul Rudd si v Přátelích (od r. 1994) zahrál coby Mike Hannigan.

Reklama