Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Černá labuť (2010) 

Hledáte film, který vás absolutně rozhodí? Tady je. Nevíte, co je pravda, co lež. Děsíte se nastávající chvíle. Doufáte, že to bude jinak. Tento film ve mně nechal silný zážitek a obdivuji skvělé herecké a režisérské dovednosti.

plakát

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004) 

Když jsem tento film pustila, říkala jsem si, co to je zase za výmysl. Některé okamžiky mi nedávaly zpočátku smysl a za to jsem celý film chtěla zahodit. Po půlce jsem náhle pochopila a byla jsem nadšená. Věčný svit neposkvrněné mysli je dle mě netradiční film s překvapivými momenty a vynikajícími hereckými výkony. Nezbývá mi proto nic jiného, než mu udělit 5*. :)

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Černobílý svět pouťového kouzelníka najednou získá barvu pomocí kouzelné země Oz. Tak lze charakterizovat hlavní myšlenku filmu Mocný vládce Oz. Už od začátku snímku dokáže snad každý divák odhadnout nastávající situace, kdo je zlý a kdo hodný. Přesto stále sledujete, co se stane dál. Bude pronesen další vtípek od opičího okřídleného kurýra či nastane dramatický boj o život obyvatel země.? Zjistí hlavní postava, že je mocnější, než si myslí? Od filmu jsem nic neočekávala a také nic významného jsem si z něho neodnesla. Strhávám * za nedějovost a * za výkony některých herců.

plakát

Madagaskar 3 (2012) 

Nejnovější ze všech zatím vydaných dílů je také zatím jedním z nejhorších. Film se snaží být vtipný, ale na diváka to spíš působí smutně a zoufale. Nadějný začátek se po vyskytnutí kapitánky DuBois změní v nudný příběh z města místo původního příběhu z jungle. Děj je plný pronásledování, cirkusu, motorek a vlaků a u mladších diváků bude mít stále jistě úspěch.

plakát

Pokémon (1997) (seriál) 

Jako malá jsem se na to ráda koukala a jako někteří komentátoři přede mnou, i já jsem o víkendu vstávala a vyčkávala na další díl. Přes všechno negativní co se Pokémonům vytýká si myslím, že pokud člověk hledá něco odpočinkového a na pobavení (při nejmenším jako kulisu k práci), jsou Pokémoni jednou z možností. Seriál je určen mladým divákům a motivuje je k výdrži (Ashova dlouhá cesta za pokémony) a spolupráci. Myslím, že seriál určitě splnil autorovo přání a Pokémon-mánie skutečně ovládala svět - alespoň na chvíli.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Seriál naplněný cestováním po cizích planetách nadchne každého milovníka „ufonů“. Občas slabé efekty či herecké výkony vyrovnává myšlenka seriálu. Doktor, který může cestovat časem a prostorem, seznamuje obyčejnou dívku s mimozemskými civilizacemi a jejich každodenními problémy. Některé z dílů mají poněkud hororový námět a divákovi z něho občas běhá mráz po zádech, ale vzápětí to Doktor odlehčí nějakým vtípkem. Co mi na seriálu vadí, je výměna herců hlavních postav, která mě později odradila od celého seriálu. Když to shrnu, tak se na seriál velmi dobře dívá a jde zde vidět, že autoři to mají celé velmi dobře promyšleno dopředu.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Tímto filmem jsem byla velmi nadšená! Proč? Miluji náročné filmy, které vás od začátku do konce nutí sledovat spletitý děj plný zvratů a detailů. Postupné uvědomování si provázanosti filmu diváka potěší. Vrcholem na konci filmu bylo zjištění, že ta spousta postav, která se objevila na plátně, byla složena jen z několika dobře maskovaných herců. Musím přiznat, že začátku jsem si hodně vyčítala peníze za lístek do kina, které jsem utratila za Atlas mraků, ale už po 15 minutách z celých 172 minut jsem věděla, že si tento zážitek budu chtít zopakovat.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Už zpočátku mě naštvala zpráva, že se Hobit bude natáčet a promítat několikadílně. Vždyť je to přeci nejtenčí ze všech knížek Pána prstenů! Přesto jsem hned druhý den po premiéře čekala u dveří kina a připlácela si za 3D verzi. Nakonec to nebylo tak zlé, jak jsem si myslela. Přesto jsou tu věci, které bych filmu ráda vytkla. První je počítačové zpracování postav. Na rozdíl od PP mi příjdou až moc digitalizované a už ne tak docela reálné. Ovšem v tomto názoru se s mnoha lidmi rozcházím. Další chybička je malá akčnost filmu. Z necelých tří hodin filmu je zde jedna větší událost v podobě bitvy se skřety skoro na konci. Na filmu se mi líbila scéna s trpaslíky ve Dně pytle, která dle mě patří k těm nejpovedenějším. Za komerčnost filmu strhávám 1*.