Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

Ben Hur

Ben Hur (1959)

Monumentálně megalomanský velkofilm, první držitel 11 Oskarů (potom Titanic a Pán prstenů: Návrat Krále) (koment ve výstavbě)

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Krásnoočko v hlavní roli ženy/dívky natolik ovívané okolím, až se to rozhodne změnit... a začne přetvářet okolí.

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Nejlepší z celé (zatím) trilogie. Ovšem bez úvodních dílů by toto završení nebylo pochopitelné. (komentář je ve výstavbě)

Umučení Krista

Umučení Krista (2004)

Umučení, a to doslova. Realistické převedení napsaných posledních chvílí Krista do filmu málem umučilo i mne. Hermafroditní satan, špetka humoru u stolu, plno cizího jazyka, množství krve, Matrixová Persephone jako Marie Magdalénská.

Samotáři

Samotáři (2000)

Tak tento film nepřevyprávíš, ale cituješ. Ostatně je tak zde patrné i z dalších komentářů.

Tuvalu

Tuvalu (1999)

Krásné je to, co se líbí v prostém posouzení a z toho plyne, že se musí líbit bez jakéhokoli zájmu ...... A také je vznešené to, co se bezprostředně líbí proto, že klade odpor proti zájmu smyslů. Též zde platí, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí ...... SPOILER: a tak se také stalo ...... žili šťastně až do smrti.

Tango

Tango (1981)

Neuvěřitelné! Takový chaos na malém jevišti ... a pak si najednou všimnete, že někdo doma chybí. Oskar zaslouženě!

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Na kolik je film podle pravdy mi je záhadou, a proto oceňuji smysl pro humor, pro barevnou kameru a pro nenucený hudební podkres.

Cesta do pravěku

Cesta do pravěku (1955)

Cesta do pravěku, Ukradená vzducholoď, Vynález zkázy a další nezapomenutelné, nečekané a nestárnoucí filmy tohoto génia si navždy zaslouží místo v srdcích a na poličkách chlapců (tíhnoucích k dobrodružství) z celého známého světa. BTW: víte o předělání úvodu a závěru filmu pro americký trh? viz https://www.youtube.com/watch?v=O8FIhq4VGi8