Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (34)

Zlá krev - Epizoda 1

Zlá krev - Epizoda 1 (1986) (epizoda)

Ve 27. minutě ve scéně, kdy mladý Petzold (Václav Postránecký) kuje v hospodě pikle proti svému zaměstnavateli Nedobylovi (Jiří Vala), je v pozadí slyšet rozjíždějící se moderní automobil, jehož řazení naruší zvuky daného záběru. Není pravděpodobné, že by se v roce 1881, kdy se děj epizody odehrává, jednalo o dobový automobil.

Preacher - Finish the Song

Preacher - Finish the Song (2016) (epizoda)

Ve scéně při příchodu andělů k cestovní agentuře si můžete všimnout plakátu, lákajícího k horské návštěvě Československa.

Cirkus Humberto

Cirkus Humberto (1988) (seriál)

Když přejíždí na začátku 12. dílu "Slavné jméno" karavana zasněženou krajinou před zámkem, je možno si na okraji silnice za maringotkami povšimnout moderního, zasněženého plastového patníku.

Obecná škola

Obecná škola (1991)

Když Rádži Tamil (Petr Čepek) vyzvá svého psa, aby zaútočil na chlapce, kteří přišli vrátit ukradené kruhy, je v dalším záběru zabrán namísto Petra Čepka jiný muž v oblečení Rádži Tamila, nejspíše vodič psa. Jedná se o tak krátký okamžik, že tvůrci nejspíše nepočítali s tím, že si toho někdo všimne.

Super

Super (2010)

Při nákupu v zálesáckém obchodě lze zahlédnou, že si superhrdinové odváží v košíku i československou plynovou masku OM-10, která je z naší armády již vyřazena, ale stále je ve velkém množství v oběhu v různých obchodech s armádní tématikou.

Postřižiny

Postřižiny (1980)

Magda Vášáryová (Maryška) se natolik bála krve, že se scéna s mácháním krve, aby se nesrazila, povedla až na čtvrté zabité prase.

Cirkus Bukowsky

Cirkus Bukowsky (2013) (seriál)

Ve scéně, kdy v pátém díle odjíždí Kuneš (Hynek Čermák) z léčebny a má namířeno vlakem do Prahy, jede po mostě CityElefant českých drah. Poté, když se záběr přenese do vlaku, jede Kuneš, který má v tu chvíli otevřené okénko, ve starém repasovaném rychlíkovém vagonu. Z toho také následně vychází na nádraží.

České století

České století (2013) (seriál)

Na oknech Benešovy londýnské rezidence si lze v epizodě "Kulka pro Heydricha" povšimnout, že na oknech jsou místo typicky anglických latěk, které se štáb snažil vytvořit, pouze nalepovací pásky, navíc nepříliš zdařile nalepené.

České století

České století (2013) (seriál)

Ve scéně, kdy generálové kouří na hradní toaletě, si lze povšimnout novodobých klik. V té době byly kliky také chromované, nicméně zde je, dle tvaru a lesku, jasně patrné, že se nejedná o dobovost.

České století

České století (2013) (seriál)

Den po Mnichovu ve scéně, kdy Emanuel Moravec vchází do místnosti k ostatním důstojníkům a probírají spolu Beneše těsně předtím, než se dozví o mobilizaci, si lze povšimnout u okna obrazu opravdového prezidenta Beneše. V další scéně, kdy se jde Emanuel Moravec podívat z okna, visí u okna již nový obraz a to herec Martin Finger, který v tomto díle hraje Dr. Edvarda Beneše.

Copak je to za vojáka...

Copak je to za vojáka... (1987)

Ve scéně rozhovoru kapitána (Karel Roden) a Vlasty (Veronika Gajerová) v kuchyni jejich bytu, která začíná nevinnou otázkou kapitána: "Co bude dneska k večeři?" lze v pravém horním rohu spatřit velmi nápadný stín mikrofonu.

Cirkus Humberto

Cirkus Humberto (1988) (seriál)

Jaromír Hanzlík neměl v některých krotitelských scénách a později také při skoku z hrazdy do sítě ve Varieté Humberto dabléra.

Cirkus Humberto

Cirkus Humberto (1988) (seriál)

Pražský byt Václava Karase (Jaromír Hanzlík) se nachází kousek od stanice metra Florenc.

Cirkus Humberto

Cirkus Humberto (1988) (seriál)

Cirkusová budova v Hamburku opravdu existuje, avšak nenechází se v Hamburku, nýbrž v historickém centru polského Gdaňsku a jedná se nejspíše o starou tovární budovu, nyní po rekonstrukci.

České století

České století (2013) (seriál)

Tvůrci původně počítali s tím, že poslední díl se bude odehrávat v roce 1989, nakonec ale seriál obsáhl celou historii Československa od roku 1918 až do jeho rozpadu roku 1992.

Reklama