Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Sci-Fi

Obsahy (8)

Temná hvězda

Temná hvězda (1974)

Čtveřice kosmonautů z kosmické lodi Dark Star má za úkol vyhledávat nestabilní planety a pomocí inteligentních bomb je likvidovat. Po dvacetiletém pobytu ve vesmíru je však život na lodi stále tíživější. Celá zásoba toaletního papíru byla zničena, kapitán Powell (Joe Saunders) byl hybernován po smrtelné nehodě a jedinou formu života, kterou se podařilo nalézt, je škodolibý tvor podobný plážovému nafukovacímu balónu. Členové posádky spolu přestávají komunikovat. Všeobecné depresi nezabrání ani centrální počítač se sametově jemným, ženským hlasem. Při průletu magnetickou bouří se však poškodí komunikační laser a je potřeba začít řešit vzniklou situaci.

Quackbusters kačera Daffyho

Quackbusters kačera Daffyho (1988)

Kačer Duffy není o nic míň na peníze než Skrblík. Nechá se kvůli nim dokonce otloukat dorty od milionáře, kterého předtím nikdo nedokázel rozesmát. Zdědí po něm vysoké hromádky bankovek, jenže ty Daffymu z trezoru nezadržitelně mizí. Vypařují se zděšenému kačerovi přímo před očima. Proč? To se dozvíte v kresleném filmu s kocourem Sylvesterem, králíkem Buggsem, nebude chybět ani prasátko Porky a duchové. Každý si s nadpřirozenými silami užije něco jiného.

Invaze lupičů těl

Invaze lupičů těl (1956)

Film se odehrává ve fiktivním městečku Santa Mira a hlavním hrdinou je doktor Bennell (Kevin McCarthy), který se vrátí do svého rodného města a zjistí, že se jeho obyvatelé podivně změnili. Malý chlapec běží po ulici a křičí, že jeho matka už není opravdová, a podobně reagují i jiní. Doktor Bennell brzy objeví příčinu: invazi mimozemšťanů, kteří prostřednictvým kokonů nahrazují lidi jejich bezduchou imitací.

Přízraky

Přízraky (1998)

V městečku Snowfield v Coloradu se pohřešuje 700 lidí. Jediní, kdo ve městě zbyli, jsou dvě sestry, šerif, jeho zástupce a profesor specializující se na starodávné epidemie. Právě on zjistí, že je planeta ohrožena fantomem po staletí ukrytým v nitru Země, jehož cílem je vyhladit lidstvo a veškerý život. A je nyní na pěti lidech, aby se postavili na odpor vražednému teroru a zachránili tak Zemi pro příští generace.

Christine

Christine (1983)

Už na montážní lince v roce 1957 v Detroitu zabilo tohle auto prvního člověka za to, že odklepl popel z doutníku na sedadlo. Po jednadvaceti letech, kdy ho koupí jako polorozpadlý vrak mladý, zakomplexovaný student Arnie (Keith Gordon), změní se vůz postupně ve vraždící monstrum. Arnie renovuje a garážuje vůz v dílně starého pana Darnella (Robert Prosky). Vůz přezdívaný Christine má na Arnieho magický vliv. Odcizí se od rodičů, od Leigh, jeho dívky (Alexandra Paul) a jeho kamaráda Dennise (John Stockwell) téměř zmrzačí. Skutečné nepřátele, kteří Arniemu ubližovali a kteří dokonce renovovanou Christinu zdemolovali, automobil nemilosrdně vraždí. Automobil Christina má schopnost regenerace a nevadí mu žádné poškození. V okamžiku kdy se rozsvítí rádio a ozve se rokenrolová muzika z padesátých let, je zle...

Mistr Shaolinu

Mistr Shaolinu (1979)

Čest, msta, patriotiznus. Odpor vůči utlačovatelům Říše středu. Hněvem naplněny jsou srdce Mingů. I mladý shaolinský kněz Chi Shan je Ming. Na měsíce opustí klášter, aby poznal tajemstvý výroby střelného prachu a naučil se novou techniku Shaolinu. Vrátí se však příliš pozdě. Klášter je zničen drzostí nepřítele. V hněvu se zapřísahá, že se bude mstít. Obklopuje ho nebezpečí a boj, a v patách jsou mu drábi Manchů...

Dopisy mrtvého

Dopisy mrtvého (1986)

V podzemí jakéhosi muzea nalézá po atomové katastrofě útočiště skupina bývalých intelektuálů. Čekají na povolení ke vstupu do hlavního krytu. Profesor Larsen (Rolan Bykov), držitel Nobelovy ceny, marně hledá svého syna, a tak mu alespoň píše dopisy. Vojenský režim vládnoucí na povrchu odmítne poskytnout ochranu několika dětem, které mají jen malou naději na přežití. Larsen se zřekne svého místa v krytu a stane se jejich vůdcem. Po profesorově smrti na něj děti vzpomínají jako na člověka, který jim dal novou naději.

Ruská ruleta

Ruská ruleta (1994) (pořad)

Ruská ruleta je český komediální seriál z roku 1994, ve kterém Oldřich Kaiser a Jiří Lábus vždy připravili divadelní scénku v krátkém časovém limitu na náhodně vylosovaný motiv zaslaný diváky. Pořadem provázel Marek Eben, který v době, kdy mistři připravovali scénku, bavil diváky povídáním s pozvanými herci.

Reklama