Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hodně velké překvapení. Tak by se dal shrnout můj zážitek ze sledování Christine. Film mi hodně atmosférou připomínal Nigtmare on Elm Street. Má skvělé obsazení a Carpenter dávkuje napětí pěkně pomalu jako v Halloweenu. Mnoho scén je přímo famózních a praktické efekty jsou vyždímány na maximum. Nemluvě o Carpenterově minimalistické hudbě. Je známo, že Stephen King nesnášel i tuhle adaptaci své knihy a já jsem teď naprosto přesvědčený, že King to nemá v hlavě v pořádku. A už vůbec nechápu, proč je film na CSFD v modrých číslech. Kdybych si měl rýpnout, tak úplný konec byl možná až příliš uspěchaný. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Natočeno podle stejnojmenné knihy Stephena Kinga. John Carpenter si k filmu dělal i hudbu a té se dařilo hned od prvních chvil. CITÁT - Byla úplně nová, voněla novostí. To je ta nejkrásnější vůně na světě, snad kromě ženský.....jmenovala se Christína.......... Christina byla už jako mladé auto ještě na výrobní lince pořádně nebezpečná. V 60 minutě je nádherný záběr na Christinu, to chce prostě vidět, to se nedá popsat. Škoda, že scéna je krátká. CITÁT - Dobře, ukaž se........ Christina je Playmont z roku 1957 a tohle je příběh o jednom krásném autě a jednom velkém šílenství. Ohnivé scény jsou povedené. CITÁT - Bacha jak mému autu říkáš, je velice citlivá........... Ve filmu zazní The Destroyers se songem "Bad To The Bone". ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Více by z Christine nevytřískal ani Nolan. Carpenter napěchoval své béčko až po okraj luxusními dialogy. A já plně rozumím proč přišel po The Thing zrovna s touhle látkou. Je mi jasné že kdybych žil v tehdejší době, tak bych mohl být mírně zklamán z ústupu ze slávy. Jenže dvakrát do jedné řeky nevstoupíš. 70% ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Výborná knížka od Kinga by asi bez škrtů natočit nešla - je v ní kladen důraz na tradičně bohaté Kingovské charaktery, dobovou atmosféru a vztahy mezi lidmi, hlavně přátelství dvou hlavních postav je tam uvěřitelně a pochopitelně vylíčeno. Tvůrci chytře z knihy vzali základní koncept příběhu - vztah kluka k jeho autu v éře dospívání a očesali ho od zbytečností a pro film směšných elementů (žádný zombík na zadním sedadle vtělující se do žijícího člověka). Převzatá kostra sem tam působí komicky. Scénář klade důraz na pár přenesených detailů, jako podělaná deska od auta, sáhnutí do rozkroku při rvačce nebo sled událostí v open-air kině, ale přitom pro ně kvůli odebrání zbytečností není žádné logické zdůvodnění. Postava Charlieho se prostě mění a film to prezentuje jako zlý vliv samotného boje o auto, což je trochu legrační vzhledem k charakteru změn. Film odvypráví co má, divák neznalý předlohy se párkrát podiví, ale úkol je splněn. Carpenter je mistr řemesla a není divu, že Christine je dobře odvedená práce, tradičně vypiplaná vizuální a hudební stránka, nenápadně oslavující zlatá léta amerického designu aut. Ne všichni fanoušci Kinga a Carpentera budou nadšeni - není to Carpenterův autorský film ani dokonalá adaptace - samostatně ale Christine ujde. 3.5 rudé hvězdy. :) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Je to už tři roky, co jsem četl předlohu, tudíž si z ní pamatuju jen fragmenty. Je ale jasné že Carpenter v rámci filmové řeči musel děj hodně zredukovat, což by tak nevadilo. Vadilo mi spíš to, že Arnie se proměnil až příliš rychle a vlastně nebylo jasné proč. Jak už je tu několikrát zmíněno, samotný vůz bohužel nepůsobil vůbec strašidelně a celá Christina má k hororu hodně daleko. Keith Gordon mi navíc připadal, že brutálně přehrával. Postava policisty v podání Harryho Dean Stantona je tu už úplně zbytečná. Na druhou stranu triky vypadají i dneska velmi dobře (zejména samoopravení vozu) a scéna s jedoucím hořícím autem je opravdu povedená a dává ukázku toho, jak by to mohlo vypadat, kdyby se Carpenter víc odvázal. Jak už je režisérovou samozřejmostí, minimalistická hudba je výborná. Navíc tu je mladá Alexandra Paul, plavčice z Baywatch. Nakonec tenhle film neni nic proti ničemu. 60% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (31)

  • Do role Arnieho Cunninghama byl zvažován Scott Baio. Nakonec ji získal Keith Gordon. (Chatterer)
  • Filmování přežila čtyři auta. Tři byla po natočení filmu prodána sběratelům, čtvrté bylo ve zbědovaném stavu určeno k sešrotování, ovšem i to se jednomu nadšenci povedlo zachránit a nyní je po zrestaurování ve výborné kondici. (Stejšn)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama