Reklama

Reklama

Podivínský student rekonstruuje veterána Plymouth Fury z roku 1958 – ale jakmile sedne za volant, jeho sebevědomí se promění v šílenou bezohlednost. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první osmdesátková "kingovka",která mě opravdu bavila i přes béčkový scénář a fakt,že to zase není horor.Samotná Christine jako vraždící auto je fajn,ale mnohem lepší než sledovat jak někoho zabijí je sledovat jak dokáže měnit svého majitele,který se celkem rychle stává ze šikanovaného nerda regulérním magorem.Škoda,že takhle fajn nejsou i ostatní a mnohem známější kingovky...70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Více by z Christine nevytřískal ani Nolan. Carpenter napěchoval své béčko až po okraj luxusními dialogy. A já plně rozumím proč přišel po The Thing zrovna s touhle látkou. Je mi jasné že kdybych žil v tehdejší době, tak bych mohl být mírně zklamán z ústupu ze slávy. Jenže dvakrát do jedné řeky nevstoupíš. 70% ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak trochu Carpenterův "hitchcock". Hodně důkladná režie, skvělá kamera, dobrá atmosféra. Carpenter měl v rukou béčkový materiál /ďáblem posedlé vraždící auto/, ale podařilo se mu zněj udělat ačkový materiál. Nějakých 15-20 minut navíc by ale nebylo na škodu - například postava Arnieho by podle mě potřebovala ještě pár minut k vykreslení jeho drastické charakterní proměny, ale budiž. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Becko to je docela zabavny, ale jako horor absolutne nefunguje. Prvni hodinu se prakticky nic nedeje a je to spis film o klukovi a jeho aute, pak nastesti dojde na par vrazd, ale zadna nechutna scena se nekona. A zaverecnej souboj s autem vypada jak zpomalenej. Ale i presto je film docela zabavnej a nenudi a Keith Gordon v hlavni roli je spravnej posuk a hraje skvele. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Ač jsem Kingův fanoušek, zrovna Christine jsem nečetl. A to je možná dobře. Každopádně jsem měl dojem, že to Carpenter vzal za správný konec a budoval napětí spíše skrze postavy tak, jak to dělá ve svých knihách King a což mnohé adaptace jeho knih postrádají. Díky tomu je film opravdu napínavý a nepůsobí to trapně. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (31)

  • V řadě dokončovaných vozů je správně ukázána jediná barva, ve které se model dodával, a sice „Buckshine Beige". Červenobílou kombinaci koncern běžně nenabízel. (DaveM)
  • Will Darnell (Robert Prosky) má ve filmu zbraň Stevens 12 Gauge Double Barreled Hammerless. (dc125)
  • Scénárista Bill Phillips a rocker George Thorogood si zahráli pracovníky na skládce. (Chatterer)

Související novinky

Horor Christine se dočká remaku

Horor Christine se dočká remaku

10.06.2021

Režisér a televizní tvůrce Bryan Fuller (Hannibal, Američtí bohové) si chystá svůj celovečerní debut. Místo spekulovaného Star Treku jím však nakonec bude adaptace kultovního hororu Stephena Kinga… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno