Reklama

Reklama

Pozor, přijíždí samotný ďáběl a nemá slitování. Poklidný život malého městečka Santa Ynez v Utahu se mění okamžitě v peklo. Záhadné černé auto projíždí okolím a nemilosrdně vraždí nevinné lidi. Nikdo nebude ušetřen. Jediný, kdo dokáže zabránit brutálním vraždám, je místní kapitán policie Wade Parent (James Brolin). Oběti ovšem stále přibývají a zdá se, že nikdo toto ďábelské auto nezastaví. Podaří se lidem s pomocí kapitána zničit auto a porazit tak samotného vládce pekel? (reich)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

zombkiler 

všechny recenze uživatele

Film, který mi trochu připomínal Duel ale především se jedná o hororovej filmeček, který se převážně odehrává v pouštních lokacích.Auto, které se před útokem na svojí obět tváří jak had na lovu( aspon to podle mě tak vypadalo) ve mě vzbudilo velký nával strachu, jako horor velmi podařené dílo.Doporučuji ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Filmy o vraždídích autech jsou nepočetný, ale překvapivě kvalitně zastoupený subžánr. Spielbergův Duel patří k tomu nejlepšímu co kdy bylo v moderních hororech natočeno, a Christine od Carpentera sice nedosahuje kvalit špičkových filmů tohoto režiséra, ale nároky na solidní horor splňuje vcelku s přehledem. Auto, jehož název je zhruba stejně inovativní jako jeho scénář, je z téhle trojice suverénně nejslabší, ale ani zdaleka není špatné. Kombinuje to lepší ze Spielbergova Duelu, s tím lepším ze Spielbergových Čelistí. Jenže Elliot Silverstein je stotřetí v žebříčku nejlepších židovských režisérů Hollywoodu, zatímco Steven Spielberg je devátý. Rozdíl v kvalitě je tedy propastný. Zážitku to naštěstí zase tak moc neublížilo. ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Priemerný horor s nie veľmi zaujímavým dejom a nie celkom dobre natočený. Ale musím hodnotiť trochu nadpriemerne, lebo snímok má tú nádhernú atmosféru 70. rokov v Amerike. K tomu si ešte zachováva trochu tajomnosti a ani herecké výkony nie sú zlé. Po sľubnom začiatku som čakal trochu viac pekých báb no bohužiaľ nedočkal som sa. A k tomu ani žiadne gore tu nebolo... ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla bomba, neskutečně natočený horor o vraždícím autě poháněné zlým duchem, které kosí na koho narazí. Navíc to má naprosto temnou atmosféru a dokonalou hudbu. No prostě klasická 70. léta v plné palbě, kdy vzniklo neskutečné množství kvalitních hororů, které hrály především na atmosféru a přesně to je tento případ. Mám nutkání dát plnej počet, ale něco málo tomu ještě chybělo, ale spokojenost je rozhodně na místě a pokud někdo chce vidět opravdu parádní atmosférický horor tak by tento kousek rozhodně neměl vynechat. Tohle jsou prostě 70. léta v plné palbě, přesně tak jak je máme rádi. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Najednou se objeví a začne vraždit. Ale kdo to je? Nepříjemný klakson se vrývá pod kůži. Stoupá prach a nastupuje hrůza. Film, který ve vyprávění udržuje rytmus. Vadu na kráse však má a to zrychlené záběry jedoucích vozidel, aby to vypadalo, že jedou opravdu rychle. Jenže to působí dosti rušivě. I tak je to klasika, ke které se rád vrátím. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)
  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)
  • Pro potřeby natáčení byla vytvořena celkem čtyři vozidla. Nejméně jedno bylo zničeno, osud ostatních je neznámý. (Stejšn)

Reklama

Reklama