Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tomuhle hehehororu od páně Kinga můžete dát buď odpad! anebo napálit pět hvězd, protože je to buď tak hrozně hrozně debilní, anebo je to skrytej majstrštyk. A jelikož bych jen nerad škodil něčemu, co jsem asi nepochopil (a co nejspíš pochopil jen samotnej Štefan), tak holt musim do plnejch. Škoda jen, že z nasranýho elektrickýho nože a dalších strojů chtěly vraždit už jen nasraný TIRáky. Ale scéna, kdy přejede válec na sračky malýho kluka na baseballovým hřišti, jo, takovou už dneska neuvidíte :-) ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

První a zároveň i poslední film Stephena Kinga, který si sám režíroval (jediný důvod, proč jsem se na to podíval). V té době se totiž tohle bláznivý béčko stalo propadákem. Ani se moc nedivím, Vzpoura strojů nabídne sice pár vtipných a šílených momentů, ale jinak je to celkem pěkná nuda. První polovina se ještě dala, ale jakmile všichni dorazí na benzinku, film ztratí tempo i humor. Slabší tři hvězdy. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Kolem Země prolétá kometa a stroje se bouří. Teda vlastně jen některé. Hlavně náklaďáky. Čert ví proč....Nečekal bych, že král hororu se v rámci svého jediného režijního počinu rozhodne pro ultrabéčkovou akční-scifi-hororovou komedii, ale konečně, proč ne. Problém je, že velkou část filmu se nic neděje, náklaďáky krouží a postavy si vyměňují sice dementní, ale bohužel ne příliš vtipné dialogy. Takže to po většinu času není zábavná blbost, ve kterou jsem doufal, ale pouze blbost. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

King se při natáčení očividně dobře bavil, kamióny slověstně krouží kolem benzíny, automat na Coca Colu masakruje bassebalový tým i s trenérem, sekačka se mění v kosičku:), herci kouzelně přehrávají a kvalita dialogů absulutně neodpovídá literárním kvalitám režiséra, já doufám, že to Stephen nemyslel vážně, děsivé to sice není, nicméně bavil jsem se téměř královsky, řízný soundtrack od AC/DC ke Vzpouře strojů sedne parádně, hodnocení je takový kompromis, upřímně netuším, každý stupeň by se dal vcelku dobře odůvodnit:) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k Béčkovosti a Brakovosti Maximum Overdrive měl Stephen spíše tvořit pod pseudonymem B.B.King, ale ten už v tu dobu prý kdosi používal.. Jakmile jde pokleslost ruku v ruce s nudou, je konec. Snad to ocení fanoušci AC blesk DC, nebo ti, co si doma ještě hrají s Matchboxy tahačů a za hlasitého vrčení simulují čelní srážku Kenworthu s Peterbiltem. Ať tak, či onak, nechtěl bych být muška, co vletí v 80 mílích za hodinu Green Goblinovi do oka.. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Pod hudbu k filmu se podepsali australští velikáni AC/DC, kterým zde zazní písně, jako jsou "Hells bells", "Who made who" a "You shook me all night long". (DruidKarel)
  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)
  • Na začátku filmu, kdy se zvedá most nad řekou, sesune se ze zvedacího mostu i dodávka s polepem tvůrců hudby - rock 'n' rolloví AC/DC. (DruidKarel)

Reklama

Reklama