Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

tron 

všechny recenze uživatele

„Kam zmizol váš zmysel pre lojalitu?“ VZBURA STROJOV nie je ani s odstupom rokov pokladaná za víťazstvo. Prteože ním nie je. Nie. Ani ZĎALEKA ním nie je. Spisovateľ Stephen King, ktorý ňou režijne debutoval (+ napísal scenár podľa vlastnej poviedky „Trucks“ a má úvodné cameo „kreténa“), bol v roku 1986 už hviezdou. Mal za sebou bestsellery („Cujo“, „Christine“), mnohé z nich boli úspešne sfilmované (CARRIE, OSVIETENIE) alebo proste len sfilmované (MAČACIE OKO, STRIEBORNÁ GUĽKA). Mal milióny na konte a doma šťastné manželstvo a zdravé deti (a všetci sa úspešne tvárili, že nie je ťažký alkoholik, závislý na drogách). Napriek tomu bola VZBURA STROJOV prijatá nič moc. Zaslúžene. King nasledujúce desaťročia opakoval, že honorár, ktorý za ňu dostal, patrí medzi jeho najťažšie zarobené peniaze. Snímku produkoval mocný Dino De Laurentiis (BARBAR CONAN), ktorý kryl v minulosti už niekoľko kingoviek (napr. Cronenbergovu MŔTVU ZÓNU) a celé roky sa Kinga snažil prehovoriť na réžiu. King nakoniec, bohužiaľ, neodolal. Do titulnej úlohy obsadil Emilia Esteveza (syna Martina Sheena, ktorého APOKALYPSU má zrejme Stephen v láske, viď. parodická scéna s náletom). Dej rozpráva o skupinke ľudí, odolávajúcej v motoreste (!) vraždiacim (!!) strojom (!!!). Výsledok, obohatený hudbou od AC/DC, je pôvabne morbídny (parný valec, automat na malinovku) a hoci nudí a dialógy a herecké výkony sú o ničom, nie je to také zlé, ako som čakal. Viac v mojej recenzii na Studna.net: http://www.studna.net/reviews/938/ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vymaštěné béčko, které od Kinga asi příliš lidí nečekalo. Mistr hororu se však se svým režisérským debutem nijak nemazal a vychrstl na diváka půl druhé hodiny dlouhý heavymetalový videoklip. A soundtrack je prakticky to jediný, co mu žeru. AC/DC a jejich pekelné zvony totiž dokážou vlít krev do žil i takové srágoře, jaká mu z Maximum Overdrive vyšla. Povídku Náklaďáky už si nepamatuju, ale je víc než jasný, že kdyby to Kingovi takhle natočil kdokoliv jinej, bude se soudit o svý jméno v titulcích, a to i přesto, že to úlet být měl. Holt už nemám ty správný buňky. Horror Challenge Tour 2016 a Seznamte se s... Stephen King ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

970. hodnocený film: Nečekal jsem mnoho, ale rozhodně víc, než se mi dostalo. A to byla i chyba, protože snímek nemá podle mě jediné světlé místo, na který by mohl být hrdý. Příběh je ještě tím neucházejícím z celé mizérie, kterou ozvláštní a oživí jedině hudba od AC/DC, která pozvedá kvalitu o vzdálenost milionu světelných let dopředu. Rozhodně to nelze nazvat průšvihem, ale dost dobře jej mohu označit na pokus, který zkrátka a jednoduše nevyšel. 2* jsou maximem, protože tohle nemůže bavit ani imbecilní diváky porna. 2* ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Brutální béčko natočil King a snad to i tak chtěl, ale ať raději píše povídky a romány:). Když se začíná rodit vzpoura strojů, tak uvidíme hned několik zajímavých scén, jenže pak film postrádá atmosféru a spád - občasné akce na benzínce jsou velmi primitivní, někdy i nelogické. Herci také nic extra nepředvádějí. Někoho alespoň potěší hudba od AC/DC. 2 a půl hvězdy. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

King pojal svou režisérskou premiéru (a zároveň derniéru) jako ryze béčkovou záležitost. Tudíž po jeho vlastním a zábavném intru přichází překvapivě nadupaná čtyřicetiminutovka, během níž jsou obyvatelé zdejšího městečka masakrováni všemi myslitelnými stroji. Nejsou to jen auta a tahače, ale i parní válce, elektrické nože, sekačky na trávu nebo dokonce automaty s plechovkami. Tahle část je opravdu nápaditá, zábavná a krvavá. Ta druhá, odehrávající se na benzínce, obklopené nasranými kamiony, citelně zvolní a za doprovodu slavných songů od "elektrikářů" AC/DC (třeba Hells Bells či You Shook Me All Night Long) se opět rozjede až v destrukční koncovce. Takže fajn oddechovka, bez větších ambicí. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Stephen King natočil film podľa vlastnej poviedky "Náklaďaky". (shimik77)
  • Pod hudbu k filmu se podepsali australští velikáni AC/DC, kterým zde zazní písně, jako jsou "Hells bells", "Who made who" a "You shook me all night long". (DruidKarel)
  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)

Reklama

Reklama