Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

Shit 

všechny recenze uživatele

Stephen King možná píše dobrý knížky, ale režisér fakt moc dobrej neni, sice tenhle film zvládnul v rámci možností celkem slušně, ale to čeho by tenhle film měl mít nejvíc to se mu jaksi moc nedostává, prakticky, tam nejsou skoro žádný napínavěhororový momenty, což je docela škoda, stejnětak mi přišlo, že King neumí moc budovat atmosféru. Ale zase na druhou stranu s krví a mrtvolama nešetřil a srážky lidí náklaďákem sou velice pěkně udělaný, takže nakonec docela slušněj průměr, ale King je asi opravdu spíš spisovatel než režisér. Ale jelikož je to jedinej film, kterej kdy natočil, tak to za skouknutí určitě stojí ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5 ...Brutálne najbéčkovitejšie béčko, kde suverénne najzaujímavejším aspektom je meno "režiséra" a tak isto aj scenáristu. Spočiatku je to sranda (zblbnuté stroje, uletené postavy,...), postupom času sa však z toho stáva nudný kolovrátok...Skrátka Kingov rozmar a úlet, ktorý si mohol dovoliť vďaka dobrej vôli producentov. Nie je to prúser, ale odporúčam len fanúšikom pokleslých žánrov a fanúšikom S.K. ()

Reklama

Danoboss odpad!

všechny recenze uživatele

Ja som neveril, že je možné natočiť niečo horšie ako Robot Jox, ale po pozretí Vzpoury stroju som ostal prekvapený. Je to prvý film o ktorom si trúfam povedať, že so svojou domácou kamerou by som ten istý motív vedel sfilmovať lepšie a navyše by som ju zrejme ani nemusel zapnúť. Toľko duševného odpadu koľko dal King do tohto filmu by stačilo na ďalších 6 pokračovaní High School musical. Ak Van Damme točí béčka a Norris Céčka, tak toto je FX jak cyp. Vo filmoch som zvyknutý, že keď hrdina ide riešiť situáciu tak ju zhodnotí tak ako ja a tak nejako dopredu viem čo spraví, prípadne ma prekvapí tým, že vymyslí niečo lepšie ako ja. V tomto filme nie. Aj keď máme plnú pivnicu raketometov, tak radšej sa vzdáme a natankujeme všetky kamióny. Následne ako ich všetky natankujeme aby boli schopné ďalej ničiť tak bežíme do pivnice pre pancierové päste. Tie mimochodom majú zvláštnu schopnosť vystreliť aj dva tri krát za sebou, aj keď sú to tie typické vysúvacie jednorázovky. Mimozemská kométa pôsobí na kamíony a autá, ale na auto v ktorom unikajú hlavní hrdinovia nie. Keď začne strielať M60 tak je logické že niekoho zabije. Ale za normálnych okolností by si všetci ľahli na zem. Nie však vo vzpoure stroju. Tam niektorí stoja ešte aj 10 sekúnd po spustení streľby aby mal King dosť času na použitie všetkých možných aj nemožných záberov na strieľajúci guľomet. Je tam ešte desiatky iných chýb a nebudem ich vypisovať všetky. Problém je, že len pri nich to nekončí. Kapitolou samou o sebe sú herecké výkony. Kedysi som nevedel čo to znamená, ale toto je moc. Všetci sa tam tvária divne kyslo a všelijako inak len nie ako v ohrození života. Úplny koniec je manželská dvojica ktorá keď uteká pred kamiónom tak akože kričia ale v tvári sa smejú, neviem či režisérov zámer alebo sa iba smejú z plytkého, trápneho scenára a zo svojich nemenej netalentovaných kolegov. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Kolem Země prolétá kometa a stroje se bouří. Teda vlastně jen některé. Hlavně náklaďáky. Čert ví proč....Nečekal bych, že král hororu se v rámci svého jediného režijního počinu rozhodne pro ultrabéčkovou akční-scifi-hororovou komedii, ale konečně, proč ne. Problém je, že velkou část filmu se nic neděje, náklaďáky krouží a postavy si vyměňují sice dementní, ale bohužel ne příliš vtipné dialogy. Takže to po většinu času není zábavná blbost, ve kterou jsem doufal, ale pouze blbost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako povídka je to dobrý, jako filmová povídka by to bylo taky dobrý. Z celého filmu je zcela evidentně jasné, že je to strašně natahovaný, aby to mělo tu správnou stopáž. Začátek se mi docela líbil – bankomat, kouč a automat na kolu, rozjetí parním válcem atd. - dobrý hororový propriety, ale pak už se to všechno omezí jen na kamiony a stává se z toho nuda, kterou osvěží jen novomanželka (tak nesnesitelná, až zábavná) a stopařka (tak nějak normální ženská, která těší tím, že nemá žádnou charakterovou „úchylku“, prostě je úplně normální). A ten závěr je takovej hrozně nijakej, ani nemáte radost, že to skončilo jak to skončilo, nijak s tím nesoucítíte. King by nebyl zas až takovej špatnej režisér, jen kdyby si napsal líp scénář a hlavně, kdyby si na celovečerní film vybral nějakou svou knihu a né krátkou povídku, kterou musí neúměrně natahovat. Takhle se docela dobrá zápletka, která by dobře fungovala v povídkovém filmu nebo nanejvýš v hodinovém díle seriálu, hrozně roztéká. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Po propadáku filmu prohlásila skupina AC/DC, že už se nikdy nebude podílet na žádném soundtracku. (Stanley619)
  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)
  • Stephen King byl během natáčení závislý na kokainu a jak později přiznal, často nevěděl vůbec co dělá. (Fenk)

Reklama

Reklama