Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama

Zajímavosti k filmům (1 609)

Theodore Rex

Theodore Rex (1995)

Rozpočet činil 33,5 milionů amerických dolarů, díky čemuž je tento snímek jedním z nejdražších filmů určených primárně na video (v některých státech se film v kinech promítal). Např. Zvonilka (2008) stála 50 milionů dolarů.

Theodore Rex

Theodore Rex (1995)

Snímek měl být původně uveden v kinech – reakce publika během testovacích projekcí však byly natolik negativní, že se rozhodlo pro uvedení na video (v některých zemích se však film v kinech promítal).

Theodore Rex

Theodore Rex (1995)

Honorář Whoopi Goldberg (Katie) měl činit 5 milionů amerických dolarů – nakonec herečka obdržela o dva miliony navíc.

Theodore Rex

Theodore Rex (1995)

Natáčelo se od června 1994 do září téhož roku v kalifornském Los Angeles.

Král Škorpion - Bitva osudu

Král Škorpion - Bitva osudu (2012)

Rozpočet činil zhruba 5 až 6 milionů amerických dolarů. Při natáčení v Thajsku pak štáb udájně musel čas od času pozastavit natáčení, jelikož se v záběru objevil nějaký turista a filmaří na turistických místech filmovali bez oficiálního povolení.

Král Škorpion - Bitva osudu

Král Škorpion - Bitva osudu (2012)

Původně se mělo točit na blíže nespecifikovaném místě v Evropě (pravděpodobně v Maďarsku nebo Bulharsku), ale nakonec se štáb rozhodl pro Thajsko (filmovalo se v Bangkoku a okolí).

The Last Voyage of the Demeter

The Last Voyage of the Demeter (2023)

V roce 2023 byl v kinech uveden i jiný film, v němž vystupuje postava Drákuly, a to komediálně pojatý Renfield, o jehož distribuci se postaralo studio Universal, které uvedlo i tento snímek. Za zmínku stojí i fakt, že oba projekty v kinech propadly.

The Last Voyage of the Demeter

The Last Voyage of the Demeter (2023)

Při rozpočtu 45 milionů amerických dolarů se filmu podařilo z kin „vysosat“ pouze necelých 22 milionů dolarů.

The Last Voyage of the Demeter

The Last Voyage of the Demeter (2023)

O praktické efekty a make-up se postarali Göran Lundström a jeho tým. Tento umělec zároveň uvedl, že komunikace mezi ním a pracovníky postprodukce, kteří zodpovídali za CGI, byla naprosto minimální a že byla škoda, že se nemohl zapojit víc.

Godzilla x Kong: Nové impérium

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024)

Godzilla strávil na obrazovce přibližně osm minut. V rámci kino filmů ze série MonsterVerse se tak ikonickému ještěrovi právě zde dostává nejméně prostoru (pomineme-li Kongovu sólovku z roku 2017, v níž nebyl vůbec). V jedničce (2014) strávil na plátně deset minut, ve dvojce (2019) o minutu déle a v předchozím crossoveru s Kongem taktéž okolo jedenácti minut. Nejméně času však Godzilla dostal v 1. sérii (2023) seriálu Monarch: Odkaz monster (od r. 2023), tam to byly čtyři minuty.

La reina del Sur - Season 1

La reina del Sur - Season 1 (2011) (série)

V knižní předloze je děj v drtivé většině vyprávěn z pohledu novináře, jehož snahou je zmapovat Teresin život. V tomto seriálu však postavu novináře nenajdeme a jediným protagonistou je právě Teresa (Kate del Castillo).

En Otra Piel

En Otra Piel (2014) (seriál)

Vanessa Villela zde ztvárnila hlavní zápornou postavu Elenu – tato herečka si pak zahrála kladnou roli Ángely v původní verzi z roku 2005.

En Otra Piel

En Otra Piel (2014) (seriál)

Drtivá většina scén byla natočena v ateliérech studia Telemundo v Miami na Floridě. Několik scén pak bylo nafilmováno v americkém Los Angeles nebo v Mexiku.

Reklama