Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Obsahy (6)

Vánoční sen

Vánoční sen (1944)

První film Karla a Bořivoje Zemana. Ukazuje, jaká může být škoda vzdát se svých starých lásek - hraček. Co všechno dokáže odhozený plyšový panáček během jednoho Vánočního večera.

Neviňátka

Neviňátka (1961)

Slečna Giddensová (Deborah Kerr) přijíždí na panství, kde se má stát chůvou malé Lory a později také mladého Milese. Ale už po příjezdu k zámku není vše úplně v pořádku. Černobílý snímek kategorie haunted-house horroru předvádí Deborah Kerr jako bojující za osvobození nejen duší dětí.

Flatlife

Flatlife (2004)

Příběh čtveřice obyvatel jednoho panelového domu a jejich příhody. Zdánlivě nesourodé situace vyvolávají velmi komické momenty s nádechem ironie. 2D barevná animace.

Hotel Chevalier

Hotel Chevalier (2007)

Do hotelu za mužem přichází jeho přítelkyně, od které utekl. Setkávají se oba v okamžiku, kdy již začínají oba toužit po tom druhém. Barevně naladěná romantická komedie představuje první část filmu Darjeeling Limited.

Den šelmy

Den šelmy (1995)

Tři hrdinové - kněz, který se po 25 letech odvrátil od křesťanské víry, satanista prodávající doom metalové desky a moderátor ve středních letech, jenž uvádí úspěšnou show o věštění budoucnosti - se spojí a společně bojují proti Ďáblu. Cesta samozřejmě není krátká ani jednoduchá.

Historky hrůzy

Historky hrůzy (1962)

Film na motivy povídek krále horrorů - E.A. Poe. Morella - příběh o muži, jemuž krátce po porodu umřela žena. Dítě ovšem přežilo, a po 26 letech se vrací... The Black Cat - jedna z nejznámějších povídek vůbec, jak dopadne nevěrná žena a její milenec? The Case of M. Valdemar - starý muž na prahu smrti odevzdá svůj život (nebo svou smrt?) do rukou šarlatána.

Reklama