Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (43)

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Ačkoliv je Šílený Max de facto jen ježdění náklaďákem, tak jsem se i docela bavila. Dějovou hloubku by to mohlo mít o maličko větší, protože aby hlavní hrdina byl jen křoví, tak to je vyplýtvaný potenciál. Naopak Furiosa byla hustá a příští díl by mohl být o ní a na Maxe se vyprdnout. Poslední věc, která se mi moc líbila jsou detaily jako vytuněný auta, bizardní pojízdná kapela, ale ty už to zas až tak nezachrání.

plakát

Kanibalové (1980) 

Ó jé, film je to vskutku naturalistický a zneklidňující. Nejhorší je ta představa, že kolem se opravdu pohybují jedinci, kteří se sice hlásí k vyspělým národům, ale jinak jsou to zdegenerovaný svině, na které nemá žádný domorodec. Nic ve filmu mi nepřišlo přehnané, je to zobrazení nejhorší lidské špíny, hlavně co jsou někteří schopni udělat jinému člověku. A fakt mě nijak netrýzní na duši, že při natáčení filmu zemřela zvířata, zvlášť když byla stejně nakonec sežrána.

plakát

Co děláme v temnotách (2014) 

Po těch všech politicky korektních upírech, teen patosu a nánosu třpytek, které všechno ohledně upírů jen všem maximálně znechutili se objevilo konečně něco, tento film, který ukazuje, že není všem nocím konec. Natočeno jako dokument o domácnosti, kde žijí čtyři odlišní upíři, ale právě proto to asi funguje a situace, které z toho plynou jsou sympatickou směsí parodie, černého humoru a sarkasmu. Pokud by se točilo víc takovýhle filmů o násoskách, tak by to bylo jen dobře.

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) odpad!

To byl ale zase jednou zážitek, člověk věčně nevěřícně kroutí hlavou, ani smát se tomu moc nejde pokud nepočítám nějaký ty nervozní zhnusený úšklebky. V hlavních rolích ošklivá tupá nána, která si musí googlit slovo sex, a slizký necharizmatický despota, který by si taky měl zkusit vygooglit co je to BDSM než s tím začne otravovat a cpát lidem smlouvy. Dohromady párek trapáků. Chemie mezi herci nefunguje, dialogy jsou blbý až to mlátí dveřmi, celý je to hrozně nudný a přes kopírák Twilight. Je to vážně prdel, když se enormního marketingu dostává takovýmto sračkám, které nejsou ani dobrým pornem ani dobrou romantikou, ale zato jsou role model pro všechny amatérské děvky.

plakát

Ztracená budoucnost (2010) (TV film) odpad!

Ať se stane cokoliv, klidně zombie apokalypsa, lidstvo zapomene písmo, v táboře nebudou mít ani stany, natož třeba plot na ochranu před zombíky, tak jediní jedinci, kteří zbydou budou kozatý pěkný holky a namakaní kunďáci s účesem podle poslední plážový módy a s vždy dokonale vyholeným podpaždím, protože to je přece základ. Ten žlutý prášek musel být asi koks jinak to nevidím.

plakát

Mama (2013) 

Bože, vždycky si říkám, kdo na ty schizofreničky leze (navíc i pěkně hnusný mařky dokud byly při životě), pak to takhle dopadá. Ale jo horor se mi líbil. Žádná z postav nenasírá svým chováním a těch děvčátek jsem se i párkrát lekla.

plakát

Until the Light Takes Us (2008) 

Z dokumentu nejsem nijak zvlášť nadšená, ale ani zklamaná. Pokud někdo miluje True Norwegian black metal, tak si automaticky může přičíst další dvě hvězdy. Dobrá zpráva je, že se zde nekoná žádný úvod do black metalu, ale předpokládá se, že divák stejně nebude nikdo nezasvěcený, takže asi tak. Stěžejní částí jsou rozhovory s vybranými osobnostmi. Pro mě nejzajímavější byly ty s Vargem, který k vzteku všem, co v to doufali nepotvrdil, že je pomatený satanista. Mám hodně daleko k jeho obdivování, ale jeho komentáře mi přišly nejlepší co do vyjádření myšlenek a byl i místy celkem vtipný "...he found Dead, dead in the bed." Nemůžu si pomoct, fakt se mi ten rým líbí. Hlavní postavou a jakoby průvodcem dokumentu je Fenriz, což je sympaťák a to jeho vandrování po lesích a městech mělo takovou úžasně chladnou atmosféru, takže bych mu i odpustila, že místy mluvil z cesty. S dalšími účinkujícími už to tak slavné nebylo. Frost mi přišel jako mimoň a ostatní přizvaní tam taky bekali nějaké nesmysly a snad tam byli do počtu, protože ty jejich historky a komentáře za moc nestály.

plakát

Český žurnál - Dělníci bulváru (2014) (epizoda) 

To že je většina lidí úplně blbá a nezajímají je jiné články než které začínají titulky "Známá moderátorka vystavila svoje sexy stehýnka" a "Pánové, tahle kočička vyvětrala svoje trojky a je k mání." neznamená, že to ospravedlňuje existenci kreatur jako je Novotný a jeho ex-sexshop prodavačky, v současnosti rádoby novinářky společenské rubriky, jejíž jméno jsem si pro pořádek ani nezapamatovala. Hájit si i tu nejzdegenerovanější práci může jen arogantní narcis nebo vypatlaná nána, která doufá, že se i ona jednou stane tou druhořadou celebritou až ji jednou osouloží Leoš Mareš. Bohužel, dělníci bulváru dostali prostor se předvést i na jedničce a i když si budou tvrdošíjně stát za tím, že kdyby to nedělali oni, tak by to dělal někdo jiný a prachy hlavně prachy jsou to nejdůležitější, tak nejsou vlastně o nic lepší než ti jejich čtenáři, od kterých se i knedlo Novotný snaží teatrálně dávat ruce pryč.

plakát

Avatar (2009) odpad!

Kdyby to nebyla tak patetická hnusná sračka, tak bych tu taky jako všichni ostatní tleskala a rozplývala se nad dokonalým vizuálem. Naštěstí jsem film neviděla v 3D, ani 2D, ale na počítači jako mizerný kinorip z Ruska a ten mi odhalil pravdu, kterou zářivé barvičky maskují na 100%, takže i jinak rozumní diváci odchází s pocitem, že viděli nejlepší film všech dob. Opravdu nedokážu pochopit, že tu dějovou prázdnotu, která nemá nic lepšího než podívejte, zlý bílý člověk chce zničit hodné domorodce, nikdo nevidí. A to nehorázné množství totálně absurdních momentů, zvratů a dějové nelogiky, tak z toho jsem měla po skončení řádně vykroucené oči. Vážně jsem čekala od Jamese Camerona víc, tímhle u mě skončil a na další tvorbu senilnějícího hipízáckého dědka nejsem zvědavá.