Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (6)

Legenda o Ullenspiegelovi

Legenda o Ullenspiegelovi (1976)

Legenda o Eulenspiegelovi - tenhle seriál mě dostal. Když jsem se díval, ani jsem neměl pocit, že by na něm bylo něco ruského. Neuvěřitelné prostředí pobaltských měst, polosnová amosféra, zasněné světlo a fantastické výkony herců. Jen škoda, že do přehledu herců se nedostala Natalia Belochvostikovová.

Kin-Dza-Dza!

Kin-Dza-Dza! (1986)

Já nevim. Fakt neuvěřitelný. Sirka. Chvilku po filmu sem se začal šacovat, jestli nějakou mám v kapse. Jsem ostražitej na každej blikanec kolem. Co kdyby ....? A začal jsem zkoušet, jak mi jde zpěv. A chci tu lítající šílenost ! Skvělej, SKVĚLEJ film, absolutní klasika absurdní sci-fi. Totálně ujetá scifárna a tím pádem geniální. Čtyři hvězdy jen proto, abych nebyl úplně ujetej já.

Marketa Lazarová

Marketa Lazarová (1967)

Syrové. Drsné. Nezřízeně dlouhé. Rozvláčné. Ale. ALE! Je to přesně tak stejně pomalé, jako život ve středověku. Je to přesně tak stejně mystické, jako lidská duše ve středověku. Je to přesně tak drsné a kruté, jako všední život ve středověku. A je to stejně jakoby jen tak mimochodem neuvěřitelně kouzelné. Krásného pomálu, ale o to více si člověk té doby toho dobrého užíval. A ten zvuk! Ten ZVUK!!