Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (37)

plakát

Rivalové (2013) 

Výborný film, ale hlavnímu poselství a poctě - tomu rivalskému přátelství mezi Laudou a Huntem - jsem měla problém uvěřit. Že Lauda a Hunt spolu takto koexistovali na okruzích a mimo ně na mě dýchlo až se závěrečným Laudovým proslovem.

plakát

Odsun (2010) 

Malý velký film! Trochu mi sice vadil představitel Hitlera, ale to je petites.

plakát

Syn lovce orlů (2009) 

Nejkrásnější část filmu je zhruba první třetina - nádherná příroda a magická atmosféra. Každou scénu s majestátními horami a stepmi si dovedu představit jako obrazy na zdi u nás doma. Po vydání se Barzabaie na pouť film tratí na tempu a taky poselství je předvídatelné, přesto je pořád na co se dívat.

plakát

Sibiřská škola (2013) 

John Malkovich opět za Rusa, stejně jako kdysi v Hráčích. Hrdost a morální kodex musejí být i za cenu života!

plakát

Interstellar (2014) 

Nudila jsem se a dokonce při odletu hlavních hrdinů na jejich odysseu i usnula. Nezaujalo mě ani téma cestování časem, ani monumentální panoramata jednotlivých planet, ani prazvláštní zpodobnění androidů. Dojala mě však linie dcera-otec. Takže jestli Interstellar mělo být drama o tom pro lidskou rasu elementárním a nejdůležitějším, totiž o lidských vztazích a touze věřit, pak, Nolane, jsi to nemusel balit do intergalaktických plen. I když - možná právě proto to muselo mít tak epický obal, jináč by z toho vylezlo jedno vké klišé. Nolane, přestaň lítat v oblacích, vrať se zpátky na zem a natoč něco s menším rozpočtem, zato však konzistentního. Předem děkuji.

plakát

Tři dny ke svobodě (2010) 

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak zatraceně je člověk v háji, když celý život žije na legální straně světa a najednou se potřebuje infiltrovat do té ilegální? Napínavé drama!

plakát

Mezi náhrobními kameny (2014) 

Dobře budovaná atmosféra s párkem zvrácených hajzlů, ale strašně rozmělněný konec! Takhle to tím závěrem zabít... Ovšem Liam Neeson opět geniální, jen jsem čekala, kdy do telefonu pronese něco o svých "very particular skills", nuž nestalo se, přesto dokázal svého protihráče na druhé straně drátu zatlačit do ofenzivy a probudit naději v dosavadní břečce úchylnosti, perverznosti, sadismu a nelidskosti.

plakát

Rob Roy (1995) 

Perfektní soundtrack a ten "cunning" hajzl Cunningham vyčnívají z příběhu asi nejvíc, navzdory majestátní postavě páně Liama "Roba" Neesona. Jak já jsem toho rtuťovitého Tima Rotha nenáviděla, když jsem film viděla jako puberťačka! Jeden z těch mála filmů, které si pouštím opakovaně.

plakát

Ledové sny (2010) 

V TV programu dopředu vyzradili, kolem čeho se bude točit hlavní zápletka, kromě toho mívají sportovní filmy identické schéma s lehko odhadnutelným koncem.... Překvapilo mě proto, že hrdinčina nehoda se stala tak pozdě z hlediska délky filmu - škoda, že děj před nehodou dostal tolik prostoru, očekávala jsem to naopak. Ale jinak se na tenhle slaďoučký film dobře koukalo, a to hlavně kvůli krasobruslařským číslům než vztahu hlavních hrdinů.

plakát

Notting Hill (1999) 

Nespočítala bych na prstech všech členů čtyřčlenné rodiny, kolikrát jsem Notting Hill viděla. Nesmělý sympaťák Hugh, trhlý spolubydlící, hollywoodstar Julia a hromada vedlejších postaviček... A ten pohodový soundtrack! Nejoblíbenější scény: odchod Anny a Williama z oslavy narozenin, vyrytý nápis na lavičce v parku a závěrečná nepřerušovaná jízda kamery až k Anně a Williamovi.