Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Transformers: Zánik (2014) odpad!

Tuhle sračkoidní sérii pod vedením Míši už by to chtělo vážně utnout.

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Ou, tak tohle nebyl zrovna můj šálek kávy. Nebudu se tady rozepisovat, jak je to trapný a nechutný film, páč to že mě to zrovna nebere neznamená, že to nemůže nikoho bavit, ale nebejt Natálky a Zooey tak to snad ani nedokoukám :D

plakát

Transformers 3 (2011) 

No Majkle, hůř to už snad ani zakončit nešlo. Opravdu velký zklamání...ten film by se neměl jmenovat Transformers ale "Trampoty jednoho uřvaného absolventa, který se čirou náhodou kamarádí s robotama z vesmíru". Není nic horšího než když jdete na film ve kterém čekáte, že půjde hlavně o obří roboty a místo toho, je vám servírován příběh, ve kterém ti roboti nehrajou snad ani druhou kolej. Nevíte, kdo, jak, proč prostě se tam nějakym způsobem objevujou roboti, který vzápětí nějací jiní bezejmenní roboti rozstřílí na kousky. V bitkách netušíte na co to vlastně koukáte, jenom před sebou máte spoustu barviček a hlavně výbuchy....ó ano, výbuchy, bez těch by to Majkle nešlo. Scénárista musel vzít scénář z dvojky, vyškrtat pár scén a připsat scény se Sentinelem , protože jinak si neumím představit, proč jsem si celej film říkal...tohle už jsem dvakrát viděl. Ale tohle všechno bych všehovšudy ještě přešel, až do Chicaga se mi ten film jakžtakž líbil, ale pak přišlo naprostý zděšení. Způsob likvidace deceptikonů byl opravdu k pláči. To jakým způsobem zařve např. Starscream, Megatron, Shockwave, Laserbeak to je hodně zlý. Jediný co stojí za to, je souboj Sentinela s Optimem a to bych při tolika postavách čekal opravdu něco lepšího. A ten konec...ten konec...ten aspiruje snad na nejdebilnější konec v dějinách kinematografie. Shia mě celej film iritoval a tak jak se mi líbil v jedničce, mě tady nehorázně sral. A Majkle můžeš mi říct, proč mi přišlo, že ve filmu o robotech se víc jak půlka stopáže věnuje lidem? Jestli se někdo opravdu pustí do další trilogie, tak doufám, že to pojme z úplně jinýho pohledu...a tentokrát z pohledu robotů a ne lidskýho červa. No ale abych jenom nekritizoval, tak Leonard Nimoy má boží hlas a nejednou jsem si vzpomněl na jeho roli Galvatrona z animovaného filmu Transformers (který bych Majklovi doporučoval shlédnout, aby viděl, jak se dělá film o transformérech)

plakát

The Mysterious Geographic Explorations of Jasper Morello (2005) 

Tak tenhle kraťas mi naprosto vyrazil dech. Ztvárnění je úžasný a ta atmosféra steampunkovýho světa je naprosto dokonalá. Na 26 minutách se rozehraje příběh mnohem silnější, než má kdejaký dvouhodinový film. Jeden z nejlepších kraťasů co jsem viděl, ne-li ten úplně nejlepší.

plakát

Korgoth of Barbaria (2006) (TV film) 

Ještě nikdy jsem nelitoval konce žádnýho seriálu tak, jako u tohohle kousku. Byť jeden díl, je tenhle "seriál" naprosto kulervoucí :). Tohle je povinná "watch-ba" každého fantasy fandy.

plakát

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie (2010) 

Tak tenhle filmek ocení pouze fanoušci Warhammeru 40k a to ještě nevím, jestli i ti nejortodoxnější :). Nikdo se nezdržuje vysvětlováním co, kdo, kde, jak nebo proč...pokud nevíte, o co se ve světě Warhammeru 40k jedná, nemáte šanci. Na filmu se podepisuje poměrně výrazně fakt, že za snímkem nestojí žádná velká hollywoodská produkce, ale menší britské studio. Na jednu stranu jsem za to rád, protože Games Workshop si udržel dohled nad produkcí snímku. Na druhou stranu bych si ale uměl představit mnohem dražší a megalomanštější film, kde by na vás v kině hodinu a půl tekly potoky krve. Takhle se jedná spíš o komorněji laděný snímek, který vyniká především svojí perfektně temnou atmosférou. Ze zřejmých důvodů se většina filmu odehrává v mlze nebo ve tmě, nicméně co bylo ušetřeno na prostředí, bylo dostatečnou měrou zužitkováno na samotných Ultramarinech. Dabing je perfektní, hlasy sedí jak prdel na hrnec. Všehovšudy se jedná o více než důstojné zfilmování příběhu ze světa War 40k.

plakát

Transformers: Pomsta poražených (2009) 

Pakliže byla jednička film o lidech, kteří potkali roboty a dvojka film o robotech, kteří potkali lidi, čekám, že trojka bude konečně ultimátní dílko ze světa Transformers, kde se lidé mihnou jen v pár scénách. Bay dokázal ve dvojce eliminovat nebo alespoň zmírnit těch několik věcí co jsem vytýkal jedničce, tzn. míň lidí, více prostoru robotům a možná o něco málo přehlednější akce, i když tam mi Bay absolutně nesedí a je škoda, že zrovna on dostal do ruky takovýhle materiál, protože i ve dvojce je dostatek záběrů, kdy člověk absolutně netuší co se na tom plátně vlastně děje. Taky by mohl konečně někdo vykopnout ty dva pisálky Orciho a Kurtzmana, protože nakonec se celý děj zase zvrhne v boj lidí proti Deceptikonům a to považuji za největší mínus celého filmu a přesně tohle mi nejvíc vadilo i v jedničce. Z živých herců bych vyzdvihl výkon Johna Turturra, který opět hlásí na každou stranu a z těch neživých především Charlese Adlera v roli Starscreama, který předvedl přesně toho patolízala známého ze seriálu. Ačkoliv se mi film líbil o něco více než jednička, hodnocení udílím stejné (procentuálně by bylo o něco vyšší stále ale v rámci čtyř hvězdiček), protože i ve dvojce je co vylepšovat. Poslední hvězdičku si nechávám pro případnou trojku a to jen v případě, pokud se Bay bude držet vytyčeného směru (zmenšování lidského faktoru,…), naučí se tolik netřást s kamerou a vyhodí ty dva pisálky.

plakát

Bubba Ho-tep (2002) 

Bruce Campbell jako Elvis předstírajícího muže předstírajícího Elvise? Bruce Campbell jako Elvis v domově důchodců s podivným výrůstkem na své „ozdobě“? Ossie Davis jako černý prezident Kennedy s pytlíčkem písku v hlavě? Co by mohlo být šílenějšího? Může se zdát, že tenhle film je totální ptákovina, ale velice zábavná totální ptákovina. Bruce „Ash“ Campbell je drsnější než smirkový papír a všem to dává jasně najevo. Mumie omotaná toaletním papírem píšící vzkazy na záchodky nemá chybu a vypadá správně ulítle.

plakát

Spider-Man 3 (2007) 

Po perfektní jedničce a dvojce bohužel přichází zklamání v podobě trojky. Jedním slovem nuda a nezachraňuje to ani těch pár akčních scén, které jsou utahané a bez dechu. Z letargie mě vytrhnul až Venom, jehož potenciál by dal na samostatný film, ale tady je celé jeho vystoupení vměstnáno do závěrečných patnácti minut, za to značně zajímavějších než zbytek filmu. Jediný kdo nezklamal byl J.J., jeho hitlerovský knírek je perfektní. Rozhodně se z celého námětu dalo vytřískat daleko, daleko více.

plakát

Transformers (2007) 

Pamatuji si, že už jako malý capart jsem přemýšlel nad tím, jaké by to asi bylo, kdyby se Transformers převedli do filmové podoby. Ani ve snu mě ale nenapadlo, že by byl někdo takový šílenec, aby se do toho opravdu pustil. Po prvním zhlédnutí v kině jsem byl zcela unešen. Skvělé herecké obsazení, výborná hudba, skvělá atmosféra, bezchybné efekty a hlavně akce, akce, akce. Můj dětský sen byl splněn na jedničku. Ale s odstupem času jsem se začal dívat na Transformers jinýma očima. Už to nebyla ta očička, která si v tomhle ohromném blockbusteru našla přesně to, co chtěla vidět. To že Bay točí relativně nepřehlednou akci bych i překousnul, ale to že chvílemi člověk ani neví, co se to tam na tom plátně vlastně děje mi možná vadilo až příliš. Roboti jsou sice po grafické stránce skvělí, ale k čemu to je, když není poznat, na co se to vlastně koukáme. Druhá věc, kterou jsem nedokázal přenést přes srdce, byl pocit, že všichni transforméři snad vyjma Optima měli tak málo prostoru, že by tam klidně ani nemuseli být. Nejmarkantnější to bylo asi u Megatrona, který toho jako hlavní záporák moc nepředvedl. Také mi chyběl klasický Megatronův dabing Franka Welkera. Weaving není špatný, ale na Welkera nemá. Co se týče ostatních „herců“ v robotických rolích vyniká jen Peter Cullen, potenciál ostatních transformérů Bay jednoduše zahodil. LaBeouf se svým výkonem vyšvihnul mezi herecké hvězdy a na Megan Fox se aspoň hezky kouká. O příběhu nemá moc cenu se zmiňovat, taky jaký příběh by mohl vzniknout podle dětské hračky. Hudba sedí perfektně a ještě dlouho po skončení sem si v hlavě přehrával hlavní motiv. Kdybych nebyl velkým fanouškem původních Transformers dal bych bez rozmyslu *****, takhle dám jen ****. Každopádně jsem se u Transformers bavil stejně dobře, jako před lety u kresleného seriálu.