Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Když se mě zeptáte, jaká je nejlepší romantická komedie všech dob, odpovím Vám: "Téměř každý díl Jak jsem poznal Vaši matku." Tak snad tohle nejlíp vypovídá o tom, jak moc mám rád tenhle seriál. Tvůrci nápady hýřili takovým způsobem, že je třeba smeknout klobouk a nechat ho ještě dlouho dole. Povedený dabing tento dojem ještě umocňuje, nutno pochválit hlavně Davida Novotného jako Barneyho, tohle je jeho životní role. Nejlepší je hned první série, pak přeci jen maličko úroveň poklesává, až se v šesté a sedmé sérii tážete sami sebe: "Tak kdy už konečně přijde ta matka?" ale ona přijde..počkejte si....:) A věděli jste, že Neil Patrick Harris (Barney) je v civilním život teplý?

Robin Hood

Robin Hood (1984)

Kde je šestá hvězdička? Tuto verzi už nemůže nic překonat....i Costner ji pouze vykradl, a to postavou saracéna Freemana - viz Nasir z této verze. Ta originální hudba spojující moderní nástroje a středověkou hudbu, ta mystická atmosféra, ty propracované souboje....ten humor!: Opat: "Já ho nechám exkomunikovat!!!" Šerif: "A já pověsit, to je rychlejší." Ten skvělý dabing.... Zde skládám hold především Tomáši Topferovi, co slovo, to perla. A bacha, ten plakát je k třetí sérii s trapným Connerym v hlavní roli....tato třetí řada nesahá prvním dvěma ani po kotníky. Můj komentář patří prvním dvěma řadám:

Ajťáci

Ajťáci (2006)

"A zkoušeli jste to vypnout a zase zapnout?" Magická věta všech ajťáků....Tenhle seriál stojí a padá na hereckých výkonech všech protagonistů, a ty jsou skvělé. A co je na to vtipného? Jsou to všechno ujetí magoři anebo pošuci. Pouze šéfová Jen je snad normální, i když ty střevíčky o dvě čísla menší...:) Díky skvělým výkonům herců je nutno tento seriál vidět v původním znění, protože tomu se jakýkoliv dabing nemůže vyrovnat a ani přiblížit.

Dobrodružství kriminalistiky

Dobrodružství kriminalistiky (1989)

Karel Svoboda je génius! Jedna z nejlepších znělek vůbec, při jejímž poslechu člověka mrazí. Obrovský dík patří i panu Moskalykovi a dalším tvůrcům, kteří dali dohromady zásadní případy v dějinách kriminalistiky a dokázali je převyprávět takhle poutavým způsobem. Jasně že jsou některé díly slabší, ale i kdyby jich bylo super jen patnáct nebo dvacet, pořád je to majstrštyk. Nejlepší díly? Obrazy mistra Vermeera anebo hned ten první o tom, jak se z galejníka stal šéf policie.

Cirkus Humberto

Cirkus Humberto (1988)

Kouzelné, dojemné, mrazivé. Asi tohle jsou hlavní pocity, které ve mě tenhle skvost mezi našimi seriály vyvolává. A ta hudba! Škoda jen několika německých herců, naši by to jistě zvládli lépe. Nejoblíbenější postavou je Malina (Josef Kemr) s tím jeho pohledem....mimochodem, zajímavé je, že chudý šumavák Stropnický, který začínal opravami kol u cirkusu, to dotáhl až na ministra obrany:)

Zdivočelá země

Zdivočelá země (1997)

1) Nádherná westernová hudba Zdeňka Bartáka, 2) napínavý děj, 3) zachycení historického vývoje naší země, 4) sympatičtí hlavní hrdinové, kterým prostě nejde nefandit, 5) scénář od člověka, který si všechno tohle prošel na vlastní kůži (na rozdíl od kritiků zde, kteří hovoří o tom, jak je to nerealistické). Sečteno, podtrženo, jeden z našich nejlepších seriálů.

Marco Polo

Marco Polo (1982)

Ušlechtilý Marco, ke kterému se skvěle hodí hlas mladičkého Petra Svobody. V temném středověku je nositelem jiskry humanismu - víry v člověka, který se stále vyvíjí k lepšímu, tím že poznává nové a neobjevené. První půlka seriálu, kdy putují do Číny, je daleko lepší než ta druhá, trochu statická (zaplaťpánbů za skvělou postavu Kublajchána). Marco je dobře zahraný málo známým Kenem Marshallem (a ne že ne, kritici) - má v sobě přesně tu dávku nadšení a naivity, která vás nutí mu bezmezně fandit. Ale i další postavy jsou vymazlené - hlavně otec a strýc, ty jsem si fakt oblíbil. Největší devízou seriálu je určitá dávka tajemna, která mě osobně zcela pohltila a byl jsem vždy na hodinu středověkým člověkem, který je fascinován přírodními jevy, jimž nerozumí a které teprve čekají na objevení. Tajuplně taky působí restrospektivní vyprávění Rustichelliho z vězení, kdy vlastně nevíme, jestli je Marco ještě naživu, nebo co s ním vůbec je. Samostatnou kapitolou je dabing - jeden z nejlepších, kdy i mistři jako Vinklář mají jen štěky (ale jak mistrně zahrané). Další samostatnou zmínku zaslouží hudba - konkrétně znělka, která v kombinaci s úvodním sestřihem (toho nejlepšího) k titulkům, vyvolá vždy mrazení v zádech, případně u posledního dílu dojetí, protože víte, že je to naposledy. Ale k Marcovi se zase po čase musíte vrátit, je to povinnost nejen pro historické nadšence.

Narcos

Narcos (2015)

Pryč se všemi mafiánskými ságami, tohle je podle skutečnosti a přitom nejhustější, co jsem kdy v tomhle žánru viděl. Neuvěřitelně zajímavý vypravěč, a ještě vymazlenější dialogy. Takhle by měly vypadat všechny filmy podle pravdy. Chobotnice má hustější atmosféru, ale tohle je ještě o třídu výš, co se týče spádu, zajímavosti a napětí.

Vláda

Vláda (2010)

Jistě, pane premiére, ovšem jako výborné DRAMA, a to rodinné, milostné, psychologické a možná až v poslední řadě (!) i politické....Realistické, až mrazí, a tak stejné jako v Čechách....

Mystérium sexu

Mystérium sexu (2013)

Vztahový a dobový seriál - 50. léta a USA, pokrytectví a společnost. Podobně jako Mad Men. Ulice pro intelektuály.