Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (11)

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Naprosto kouzelné scény.. fantaskní,otravné přeskakující scény ze současnosti do minulosti, stejně jako ve hrách. Po vizuální stránce to nemělo chybu. A dějová stránka věci... prostě klasický assassin´s creed, co k tomu dodat... myslím si že po dlouhé době povedeně zpracovaný film podle předlohy v podobě počítačové hry..

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) odpad!

Moc věcí, které se pouze mihnou a už jsou tu zase jiné. To se týče skákání v ději od ničeho k ničemu, zmatené pobíhání postav a snaha za každou cenu vysvětlit všechno z "prvního dílu" kterému se tahle slátanina nemůže vůbec rovnat. Kde byla první Alenka zastřena pološerem a barevné tóny byly tlumené, tam u této nové barvičky přímo řvou. To co působilo tajemnem, se tady ztrácí, ten kouzelný svět je pryč. Taky výchovné poučky jsou zbytečně moc do očí bijící a ve své podstatě se vlastně dá říci, že tady vlastně o nic víc nejde. Některé efekty a scény působí už ani ne komicky, ale spíš dost trapně a znemožňování charakterů postav si myslím taky není úplně na místě. Pro mě je to naprostý průšvih, velké zklamání. Tímto se potvrdilo moje přesvědčení, že když se něco točí a nepočítá se s dalšími díly a už se děj projednou uzavře, tak už by se do něj nemělo šťourat a točit pokračování.

plakát

Letopisy rodu Shannara (2016) (seriál) 

Skvělé kostýmy a co se vizuální stránky věci týče. Taky svět vytvořený spojením post-apo, fantasy je moc povedený a bavil mě. Efekty a souboje nebyly špatné. Ale děj je dost předvídatelný, skoky od jednoho k druhému jsou dost rušivé. Celkově to dost zklamalo moje očekávání dobrého fantasy. I kdyby to bylo laděné víc jako pohádka, bylo by to příjemnější než telenovela s mladým zajíčkem, který se celých 10 dílů není schopný rozhodnout která že mu to přirostla k srdíčku a tak pobíhá od ničeho k ničemu. A tady toto se chvílemi, no spíš dost často, řeší víc než samotný děj. Svět je to vskutku kouzelný a funguje moc pěkně, ale jakmile přijde na děj a vše kolem celý první okouzlený dojem se pokazí.

plakát

Na palubě Jednorožce (2001) (TV film) 

Film jako celek působí kouzelně. Ztvárnění kladných postav (dryády, kentaur, skřítci, Medůza...) po kostýmové stránce je moc povedené. Trollové jsou ale na druhou stranu velký průšvih. Takové to, neohrabaní, nešikovní zaporáci. Některé záběry narušují celkovou atmosféru, tím že se snaží být vtipné za každou cenu (útok trollů, kteří pádlují na "voru" a na Jednorožci na sebe začínají natahovat brnění...)

plakát

Imaginaerum (2012) 

Příjemné překvapení. Fantasy svět bláznivého skladatele je úžasně provedený. Hudba od Nightwish parádní.Příběh zajímavý... Jenom mě tam trochu hodně vadila Anette, ale tak dost možná je to mojí averzí vůči ní. Celkově vzato, skvělý film.

plakát

Žiletky (1993) odpad!

Začátek filmu vypadal fakt dobře... ale dál? Střídání reálných barev a točení přes barevné filtry působilo hodně "rádoby umělecky" klišé happy end. Chvílema to vypadalo, jako by někdo přerušil promítání tohoto filmu a namísto něj tam pustil záběry z nějaké telenovely.

plakát

Bratrstvo vlků - Hon na bestii (2001) 

Příběh pěkný... ale horor??? Bestie v podobě zotročené divoké kočky navlečené do pancíře, ovládané incestním týpkem co dělá, že přišel o ruku... předvídatelný happy-end. No za příběh **

plakát

Velký Gatsby (2013) odpad!

Příšerná slátanina dobových kostýmů a moderní hudby.Fitzgerald se mosí obracet v hrobě.

plakát

Babovřesky (2013) odpad!

Návrat k "vesnickým" příběhům se panu Troškovi nepodařil. Babovřesky, ač je to komedie a možná je to účel, působí strašně kýčoidně. Vtípky jsou spíš trapné než vtipné.

plakát

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013) odpad!

Tento film byl jedno velké zklamání. Už jen námět, z dětských hrdinů udělat nájemné vrahy je dost zvrácené. Po chvíli divák zjišťuje, že přesto, jak se tento film tváří jako jeden velký masakr, některé triky: hlavy se rozstřikující jako balonek napuštěný červenou tekutinou... jsou spíš vtipné. Navíc kuše co střílí do stran a nemusí se natakovat, co to má byt? Tento film rozhodně dokáže pobavit a nebo spíš znechutit...?