Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (37)

plakát

Východní fronta (2023) 

Velmi, velmi, velmi dobře natočeno. Vezmu-li v potaz to, že je to totálně bez přidaných efektů, které v normálních filmech jsou, často a často megalomanské, tady nebylo potřeba přidávat či jakkoli upravovat "pro efekt" nic. Snímaná byla totiž naprostá realita běžných dní "někde" na Ukrajině. A proto si zaslouží asi největší ocenění post-produkce filmu, která je skvělá. Proto teda smekám zvlášť před střihem a scénářem, protože si uvědomte, kolik musel Režik nasbírat za půl roku materiálu!! Pak z té tuny záběrů vybrat pětinu, desetinu a sestříhat tak, aby to dávalo smysl.  _ || _ Ten film má všechno. Je silný. Ještě delší čas mi bude dotékat, pomalu, všechny ty záběry, rozhovory ... A taky jsem nadšený ze stopáže. Během 98 minut zvládnout říct všechno, jakože VŠECHNO? Mazec. Líbilo se mi to. Ale raději bych na to do kina nechodil, raději bych ani nic takového nebylo natočené, raději bych, aby se žádná válka nevedla. Je hnusná. Sláva Ukrajině! Filmový dokument doporučuji :)).

plakát

Jan Žižka (2022) 

Rozeberu ve 3 rovinách. 1. Jákl. Nikdy v Česku nepatřil mezi dobré, kvalitní režiséry, z kterých padají dobré filmy, uznávané nebo oblíbené. Z toho vycházelo, troufnu si říct, naše divácké očekávání. Laťka nebyla vysoko. ALE. Je jediný komu se podařilo tvrdě vybojovat a natočit velkofilm, světového, hollywoodského formátu a NENÍ to totální propadák. Uff, díky za to! Petr Jákl si tedy zaslouží můj velký obdiv a čtvrtou hvězdu dávám jen a jen jemu. Zaslouží si to. 2. Film. Lze shrnout jednou větou: Partičky řitířů se honí po lese a přetahují o jednu prcinu, sem a tam, bo její stréc je obávaný kink of Fráánc. Na můj vkus až moc násilí, až moc soubojů, a to na úkor zobrazení normálního i radostného života v té době, trochu sluníčka, hezké přírody, odlehčit tu a tam humorem! Ne. Snímek je celý hodně temný, až moc krutý, všude to na vás padá a nenechá vydechnout. Působí to, jak kdyby se natáčelo skrz tmavý filtr nebo v trvalém přítmí. Scénář se taky málo věnuje motivaci obyvatel, za co a proč vlastně bojují. 3.Svět. Doufám, že po shlédnutí Žižky si ve světě aj něco k České republice poguglí, dohledají, bo bez teho si jinak budou myslet, že u nás žijí jen chudí, špinaví lidé, v roztrhaných hadrech, co si všichni jen navzájem podřezávají hrdla! :D Dále oceňuji: herecké výkony, výpravu, kostýmy, efekty, realističnost, hudbu a nečekaný závěr, kde jsem se i dojal. Úplně poslední scéna je taky super a těším se na dvojku: Medieval II. :D Závěrem: Dávám 4 z 5. Tři hvězdy je málo, čtvrtá je Jáklovi, za první český hollywood a za Sophie Lowe. Kdo chtěl film vidět v kině, běžte, peněz Vám líto, věřím, nebude. Kdo to neplánoval, nechoďte.

plakát

Black Widow (2021) 

Doznávám, že nejsem fanda Marvelu. Na film jsem se díval kvůli hlavním hrdinkám. I díky kterým se na to dalo koukat a dokoukat to. Příběh filmu, jako jednotlivý, pokud ho vyjmu z Avenger světa, tak smysl nedává. Režie i scénář mě taky vůbec nenadchly. Výprava, efekty, hudba - průměr neboli typická popkornová jednohubka. Vlastně se mi jen potvrdilo, že nesledováním Marvelu dělám dobře, ten film byla taká kravina spíš. A ta trojice jinak vynikajících hereček (Weisz, Johansson a Pugh) byla asi velmi dobře zaplacena, aby byly ochotné hrát v takové blbině :)). Těším se na lepší filmy, s kteroukoli z nich. Film k vidění nedoporučuju, ztráta času! Hvězd dávám hodně slabých 3 z 5.

Poslední hodnocení (745)

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010)

22.04.2024

Vrchní, prchni! (1980)

15.04.2024

Vládcové nebes - Část druhá (2024) (epizoda) (E02)

15.03.2024

Vládcové nebes - Část třetí (2024) (epizoda) (E03)

15.03.2024

Vládcové nebes - Část čtvrtá (2024) (epizoda) (E04)

15.03.2024

Vládcové nebes - Část pátá (2024) (epizoda) (E05)

15.03.2024

Vládcové nebes - Část šestá (2024) (epizoda) (E06)

15.03.2024

Vládcové nebes - Část sedmá (2024) (epizoda) (E07)

15.03.2024

Vládcové nebes - Část osmá (2024) (epizoda) (E08)

15.03.2024

Reklama