Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (21)

plakát

Čung_E (2023) 

Myšlenka pěkná, zpracování ucházející. Ale 3/4 filmu nuda. Akční scény pěkný, ale čekala jsem větší pecku. Mimochodem boj a především pohyb robotů (klonů) mi připomněl legendární "Já, robot".  Nemůžu víc, než za dvě.

plakát

Chaos (2021) 

A mně se to líbilo, heč 🖕

plakát

Ďáblova slza (2010) (TV film) 

Asispojlery ***Jasně, bomba je nastavená na co nejdelší čas, aby všichni stihli utéct. Policajtka jde do akce, kde se očekává pachatel mezi hromadou lidí a bude třeba ho pronásledovat - v podpatcích se běhá fakt báječně. Zločinec se pere v domě s hrdinou, dělají u toho (nečekaně správně) pořádnej kravál, ale dětičky spí jako do vody hozený. Ani jedno se nevzbudí. A hepyend se záhadným uklizením zakrvácenýho a pokosenýho domu pro nečekaný příchod sociálky? Nesnáším takovýhle trapárny!

plakát

Hostitel (2013) 

Sci-Fi? Tohle? Narazila jsem na to náhodou v tývý...jsem opravdu přešťastna, že jsem se neobtěžovala se stahováním a jakýmkoliv očekáváním. To si radši strčím ruku do nočníku a nechám si zdát vlastní lepší sajfaj o chlapovi, kterej za jeden vyluxuje, vytře, vypere, vyžehlí, uvaří romantickou večeři a bude líbat jenom mě.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Jedinými slovy masakr. Jízda, kterou bych chtěla zažít. Magoři, který bych chtěla potkat...postapo, který udává rytmus. A tak to má být.

plakát

Andrew - člen naší rodiny (1999) 

Asimov to sice napsal trochu jinak, ale přesto mě tento příběh jaksi chytl za srdce a za některou z hloboko zasunutých myšlenek, jak to s těmi roboty v budoucnu bude. Dojemný příběh, kdy se robot pod vlivem lásky chce stát smrtelným a tím být oficiálně uznán člověkem...jeden by řekl, že u konce ukápne slza, ale neukápla, takže 4*

plakát

Zbraň (1990) 

Postapo zaměřené na nevyrovnanou bitku ženy a nesmrtelnýho stroje uvnitř bytu jako pevnost. Fantasmagorie s obrovským množstvím červených filtrů, záblesků a výbuchů, s úchylným sousedem prasákem a kyberpanková ňamka s robotem zabijákem jako hlavním DJ's v jedné scéně. Jen ta hudba není disko, ale kvalitní Motorhead aj.,která dává snímku ten pořádný švih a údernost. Bez téhle hudby by to bylo nekoukatelný. Za mě na druhý zkouknutí za tři, ale možná to poženu ještě vejš!

plakát

Roxaniny ruce (2012) (TV film) 

Teda pardon, ale dlouho jsem neviděla kravinu, která si hraje na drama, vznikne z toho vlastně horor (podobně jako Homer a jeho tupé) a ještě k tomu je to tak neuvěřitelně hloupý...prej spiknutí :-D jedna hvězda za kapitána Almeida. Je to švihák :-D

plakát

Rodinný film (2015) 

Tak nevím co mám napsat. Pocit prázdnoty při opouštění kina se mne drží jak pes vyhrabaný kosti. Drama končící až neuvěřitelně šťastným koncem? Nebo ne?...mám se tomu smát, nebo brečet? Ano, brečela jsem, protože mi bylo líto Otta. To bylo jediné silné v celém příběhu. Střih pro mě příliš zmatený. Pomalé tempo kupodivu drží diváka v napětí cože se z toho vyklube. Facky, které by lítaly při odhalení záměrů "kamarádky" ani nejdou popsat...narozdíl od toho, co nám příběh podal...Trojku si zaslouží vypiplaný záběry se zajímavými detaily, dobře podané "češství" a především Otto. Howgh

plakát

Extraterrestrial (2014) 

Pozor sem tam spoiler! ... Čtyřicet bodíků za napínavost, místy zajímavou kameru a skvělou hudbu. Příběh tuctový, ničím nepřekvapí kromě toho děsnýho konce. Vzhled alienů také ničím nepřekvapí. Jedná se o typického šediváka z Roosvelu tak, jak nám byl mnohdy představen a když se řekne mimozemšťan, představí si většina lidí přesně tohle. Celý průběh filmu jsem se těšila až se konečně podívám do tý jejich talířovitý lodě. Povedlo se, mrkla jsem se nejen do lodě! (Spoiler): Potěšilo mne, že se nejednalo o trapné sterilní prostředí a vyšetřovací stůl s obrovskou lampou a mimík sklánějící se nad mžourajícím testovaným subjektem. Zábaly do podivné hmoty a kokony tu už sice taky byly, ale tohle byla přijatelná verze.